Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Allied Telsyn investeste in educatie

28 Decembrie 2005



Universitatea Politehnica Bucuresti si Allied Telesyn au inaugurat Laboratorul de Comunicatii si Tehnologia Informatiei din cadrul Facultatii de Electronica si Telecomunicatii. Scopul proiectului initiat de UPB si Allied Telesyn este acela de a incuraja formarea profesionala si specializarea in domeniul tehnologiilor de retele si telecomunicatii a studentilor care au ales acest domeniu, dar si a tinerilor care au absolvit cursurile facultatii de profil. Prin amenajarea acestui laborator, efortul celor doi parteneri s-a materializat intr-un spatiu didactic modern ce permite familiarizarea studentilor cu tehnologii de ultima generatie, pregatirea lor profesionala realizandu-se acum la standarde europene. Practic, tinerii interesati de retelistica si de telecomunicatii beneficiaza acum de un program de pregatire si exploatare in comun a celor mai performante echipamente de retele si telecomunicatii.

30.000 euro investiti

Valoarea totala a investitiei, sustinuta in totalitate de Allied Telesyn, depaseste 30.000 de Euro si consta in mobilier, calculatoare si echipamente. Initiativa realizarii unor astfel de laboratoare apartine presedintelui Allied Telesyn, Takayoshi Oshima, care, in vara anului 2004, a dat semnalul acestor investitii. Laboratorul de Comunicatii si Tehnologia Informatiei din cadrul Facultatii de Electronica si Telecomunicatii, precum si Call center-ul din Iasi sunt materializarile acestei initiative in Romania. Dorin Ostaficiuc, Country Manager Allied Telesyn Romania, a declarat ca se va fructifica tot ce se poate din acest proiect: „Vom selecta, dintre studentii cei mai buni, unul sau doi care sa devina Trainer Manager, acestia avand acces, in orice moment, la informatii despre tehnologiile noastre, iar aceste cunostinte le vor putea propaga catre colegii lor. Timp de trei ani, fiecare noua tehnologie a companiei noastre va fi testata si in acest laborator, intreaga tehnica ramanand apoi la dispozitia Facultatii de Telecomunicatii.”

ITC Romanian flavour

Inaugurarea unui astfel de laborator este prima initiativa de acest fel a Allied Telesyn, in tara noastra, dar conducerea companiei promite ca nu va fi si ultima. De altfel, Allied Telesyn doreste sa fie perceput ca un promotor fervent al ideii de acces la Internet in banda larga (broad band) si la pret cat mai mic. La conferinta de presa organizata cu ocazia inaugurarii Laboratorului de Comunicatii si Tehnologia Informatiei au fost identificate si cateva din problemele cu care se confrunta firmele de IT&C care activeaza in Romania, cea mai acuta dintre ele fiind aceea a modului in care sunt organizate licitatiile publice, acordarea contractelor facandu-se dupa principii clientelare. Dorin Ostaficiuc: „Cum sa te bucuri atunci cand o licitatie castigata este anulata si reluata de 4-5 ori, pana este castigat contractul de cine trebuie. Sau cum sa te bucuri cand se favorizeaza monopolurile pe o piata libera?” Legat de planurile de viitor ale Allied Telesyn Romania, Dorin Ostaficiuc, Country Manager Romania, a afirmat: „In viitorul apropiat, compania noastra intentioneaza sa-si consolideze prezenta in infrastructura furnizorilor de servicii telecom. Concret, ma refer la acea parte din infrastructura care permite operatorilor sa furnizeze clientilor, prin fibra optica sau cupru (xDSL), toate cele trei servicii – video, voce, date (conceptul Triple Play).”



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite