Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Delegarea autorității către angajații mobili și transformarea companiilor cu ajutorul soluțiilor pentru mobilitate

05 Octombrie 2012



Cerințele pentru mobilitatea angajaților au crescut dramatic ca urmare a evoluțiilor tehnologice din ultimii ani. Conform unui raport IDC, numărul angajaților mobili care accesează diferitele aplicații de management al informațiilor va acoperi o pătrime din populația globului până la sfârșitul lui 2013.Angajatul mobil poate alege, practic, dintr-o multitudine de aplicații, funcționalități, terminale și tehnologii cu aplicații în mobilitate atunci când vine vorba de putere de procesare și de acces/transfer rapid de informații. Nici o platformă, nici un dispozitiv sau tehnologie nu va domina însă mediul de business în viitorul apropiat. Acest lucru simplifică mult munca angajaților mobili, dar complică nesperat de mult munca și provocările departamentelor IT.

Angajații mobili, indiferent de timpul pe care îl petrec pe teren, au acces la tehnologii de ultimă generație, care le oferă acces instant la aproape orice tip de informație de business. Specialiștii în mobilitate dezvoltă aplicații și integrează echipamente de ultimă generație bazate pe ultimele tehnologii disponibile la nivel internațional și automatizează procese de business până nu de mult privite ca adevărate provocări la nivel de mobilitate. Angajații mobili trec astfel de la statutul de simpli angajați informați la cel de angajați împuterniciți să ia decizii proactive, specifice jobului pe care îl prestează în teren.

Aplicațiile centrate pe mobilitate sunt orientate din ce în ce mai mult către interfețe specifice unui nou tip de utilizator – consumator de tehnologie de ultimă generație, care preferă aplicații simple, focusate și, mai ales, integrate în soluții complexe. Internetul contribuie și el la expansiunea mobilității în rândul angajaților mobili, pe măsură ce inteligența și senzorii sunt adăugați în echipamentele mobile industriale. Tehnologiile de recunoaștere a imaginii obiectelor, oamenilor, clădirilor, locurilor sunt deja incluse în echipamentele industriale cu aplicabilitate într-o arie largă de industrii, iar realizarea plăţilor cu ajutorul tehnologiei NFC (Near Field Communication) revoluționează deja industria de retail.

Aplicațiile care se bazează pe experiența user-ului și pe puterea de procesare contextuală folosesc informaţiile despre un user sau despre obiectele din mediul acestuia, despre activități, conexiuni și preferințe pentru a îmbunătăți calitatea interacțiunii cu user-ul sau obiectele înconjurătoare. Aplicațiile de business care anticipează nevoile user-ilor și îi servesc proactiv cu conținut customizat și relevant, cu produse și servicii sunt și ele pe val și din ce în ce mai mult folosite în industria de retail.

Noi solu
ții tehnologice
Mobilitatea atinge, datorită evoluțiilor tehnologice, un nivel la care în urmă cu câțiva ani doar visam. În calitate de implementatori de aplicații pentru mobilitate, singurii din piaţă cu focus clar doar pe mobilitate, căutăm soluții care să simplifice pe de o parte activitățile angajaților mobili, dar care să ofere pentru companii economii de costuri și simplitate în mentenanță și service.

Credem că HTML5 va schimba cumva jocurile în mediul de business cu forțe mobile pe teren (forță de vânzări, agenți de distribuție, echipe de service, angajați în depozite sau în magazinele de retail, angajați din administrația publică, care prin natura jobului sunt obligați să își desfășoare activitatea în afara birourilor etc). Această tehnologie creează un standard, o experiență consistentă și funcționează foarte bine pe toate dispozitivele. O dată cu adoptarea acestui standard în mediul mobil de business se obține o infrastructură mai bună, o implementare mai bună a aplicațiilor industriale și o funcționare excelentă pe orice tip de dispozitiv și, nu în ultimul rând, un control și un management mai bun al dispozitivelor mobile. Cu HTML5 angajații mobili devin hipermobili, ceea ce înseamnă un plus extraordinar la capitolul productivitate, transfer de conținut și transfer de putere informațională către angajați.

802.11ac deschide noi uși, datorită promisiunii pe care o face în zona vitezelor la nivel de gigabits. Folosită până acum ca o extensie a rețelelor (wired) mobile, tehnologia WI-Fi poate reinventa mediul de business, datorită sincronizării rapide a datelor, back-up-ului de volume mari de date sau transferului de fișiere mari de tip video sau oricărui alt tip de conținut. Echipamentele care acceptă acest standard pot atinge viteze de peste 6 Gbps.

Bluetooth 4.0 este tehnologia care eficientizează consumul de energie. Dezvoltată în special pentru dispozitive care colectează informații în mod frecvent, crește durata de viață a bateriei unui echipament mobil. Cu Bluetooth 4.0 se pot înregistra creșteri de 5-10 ori mai mari ale timpului de funcționare, în funcție și de profilul utilizatorului, ceea ce înseamnă mai multă productivitate pentru angajații mobili aflați în teren, viteze mai mari de transfer a datelor, indiferent de frecvență.

Rețelele dezvoltate pe standardul 4G LTE sunt de 10 ori mai rapide decât cele construite pe standardul 3G. Puterea de procesare a dispozitivelor mobile industriale a crescut odată cu implementările realizate pe acest standard. Cu putere mare de procesare și stocare în cloud, cu volume mari de date accesate prin intermediul conexiunilor 4G, echipamentele mobile inteligente și tabletele angajaților mobili vor fi capabile să depășească cu mult propria putere de procesare.

Echipamentele industriale dezvoltate special pentru angajații mobili din teren oferă funcționalitățile necesare de care au nevoie angajații mobili pentru a acționa acolo unde își desfășoară activitatea. Procesele sunt accelerate datorită automatizării și eliminării muncii manual, sunt eliminate erorile, sunt îmbunătățite atât productivitatea, cât și serviciile prestate clienților. La nivelul companiilor, principalele beneficii sunt economiile de costuri rezultate din managementul centralizat al echipamentelor, platforme și sisteme de operare unice pentru aplicații și echipamente, productivitate mult mai mare a angajaților etc.

Echipamente mobile de ultimă genera
ție
Smart ID Dynamics integrează aplicații și echipamente de ultimă generație, care ușurează munca departamentelor IT. Cu atât de multe sisteme de operare și cu multiple tipuri de dispozitive pe care trebuie să le coordoneze echipele IT, simplitatea în management trebuie să fie o condiție a mobilității. Astfel, economiile de costuri realizate prin automatizarea completă a echipelor de pe teren s-ar pierde în costurile de mentenanță și service a echipamentelor. Pentru simplitate, dezvoltăm aplicații care se integrează facil cu multiple tipuri de dispozitive și sisteme de operare, care includ device level APIs, care le permite acces deplin la echipamente și la funcționalitățile și capabilitățile perifericelor, bazate pe HTML5, eventual cu planuri de suport continuu, dedicate pentru acele tipuri de echipamente emergente, cum sunt tabletele cu sistemele de operare Android. Avantajul este că aceste aplicații se vor comporta și vor arăta la fel, indiferent de tipul de dispozitiv folosit și vor oferi libertate totală acestora fără a crește costurile. Pentru noi asta înseamnă mobilitate, să împachetăm acele soluții de mobilitate care se pliază cel mai bine pe cerințele clienților cu forțe de muncă în teren – funcționalitățile de care au nevoie forțele mobile pe teren și departamentele IT și CEO pentrueconomii de costuri.

Dintre echipamentele mobile recent intrate în portofoliul nostru, tabletele mobile și computerele mobile inteligente sunt cele pe care le integrăm cel mai des în aplicațiile de tip enterprise implementate în ultimul timp. Tabletele sunt din ce în ce mai mult folosite ca un instrument esențial în aplicațiile de mobilitate, datorită ecranelor foarte largi care susțin interacțiunea și activitățile legate de customer service. Imaginați-vă doar un client care poate vizualiza toate accesoriile și serviciile aferente unui produs pe un singur ecran și ia decizia de achiziție în timp ce un vânzător îi explică detaliile și îi procesează instant comanda. Aceste tablete au integrate opțiuni multiple de conectivitate, viteze de transfer a datelor mari, sunt rezistente și, prin urmare, se pliază pe anumite standarde de robustețe (IP65), care le garantează durabilitatea în diverse medii ostile, au ecrane multi-touch care oferă vizibilitate excelentă, indiferent de mediul în care sunt folosite, folosesc materii prime de ultimă generație (e.g. anti-alunecare), care rezistă la căderi de la 1,2 m înălțime pe ciment, sunt foarte ușoare (cca 600 gr), au baterii de mare capacitate și sunt construite pe sisteme de operare care permit multi-user.



UNITECH TB100
• Prima tabletă robustă cu 3,7G, cu greutate de numai 600 gr, standard IP65
• Sistem de operareAndroid™ v3.2
• Ecran de 7” WXGA multi-touch, TFT LCD, construit pe tehnologie Gorilla® glass
• Baterie de mare capacitate, cu 6h independență
• Conectivitate WLAN 802.11 b/g/n, Bluetooth® 2.1 EDR, 3,75G
• Management la distanță




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite