Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Asseco SEE devine primul F5 Silver Partner în România

05 Octombrie 2012



Asseco SEE România îşi dezvoltă portofoliul de soluţii prin încheierea unui parteneriat strategic cu F5 Networks, lider mondial în livrarea/accelerarea aplicaţiilor web.

F5 este unul dintre pionierii tehnologiei Load Balancing, care presupune distribuţia uniformă a traficului între mai multe servere Web. Astăzi, familia de produse BIG-IP «Application Delivery Controller» (ADC) se poziţionează în faţa serverelor Web sau de aplicaţie, distribuind traficul şi preluând execuţia unor funcţii, precum criptarea/decriptarea traficului, analiza traficului privind vulnerabilităţile posibile, menţinerea conexiunilor cu serverele, accelerarea traficului, precum şi alte funcţii ce au ca scop îmbunătăţirea performanţei, disponibilităţii şi securităţii aplicaţiilor. Funcţionarea este modulară, clientul având posibilitatea de a activa pe aceleaşi echipamente funcţionalitatea dorită: Local Traffic Manger (LTM) şi/sau Application Security Manager (ASM)“, explică Adrian Năstase, Business Developer Asseco SEE România.



Principalele beneficii ale implementării tehnologiei F5 ţin de managementul traficului şi de înalta disponibilitate a aplicaţiilor, prin integrare nativă cu principalii vendori de tehnologie de pe piaţă: Microsoft, VMware, Oracle, IBM, SAP.

Un alt scenariu de implementare utilizează gama de produse high-end VIPI-RION, asigurând managementul traficului între diferite Data Centere (Global Traffic Management), monitorizând în acelaşi timp starea aplicaţiilor. O altă funcţionalitate utilă în contextul actual, ce urmăreşte centralizarea resurselor IT şi optimizarea costurilor este cea de WAN Optimization, utilizată în special în proiecte complexe de Business Continuity – Disaster Recovery.

Un prim focus pentru România este implementarea soluţiilor F5 pentru aplicaţiile de core şi internet banking dezvoltate de Asseco SEE. Parteneriatul încheiat cu F5 se înscrie în strategia pe care Asseco SEE o promovează în mod constant de mult timp – compania noastră oferă clienţilor săi soluţii la cheie, elaborează şi implementează proiecte de infrastructură IT dintre cele mai complexe, graţie expertizei unui colectiv de specialişti cu multă experienţă şi un mare volum de competenţe tehnice. Sunt deci suficiente motive ca parteneriatul cu F5 să fie unul de succes“, mai declară Adrian Năstase, Business Developer Asseco SEE România.

Vă adresez mulţumiri pentru eforturile constante depuse pentru sprijinirea derulării programului F5 UNITY Partner. Îmi face plăcere să vă confirm noul dvs. statut de SILVER PARTNER, mulţumindu-vă pentru contribuţia pe care o aduceţi la succesele companiei noastre. Continuăm să fim cotaţi ca lider de piaţă în analizele firmei Gartner. Acordăm o importanţă majoră relaţiilor de parteneriat pe care le avem în întreaga lume. Sunt convins că parteneriatul dintre firmele noastre va continua să fie unul de succes şi în perioada următoare, colaborând strâns pentru creşterea volumului de afaceri în zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Asia).“, a declarat cu ocazia încheierii parteneriatului Michael Schönrock, Director Channels EMEA F5 Networks.

Asseco SEE România este rezultatul unui process de achiziţii şi fuziuni început de grupul polonez Asseco în anul 2007 (firmele româneşti Net Consulting, FIBA Software şi Probass). Din 2012, funcţionează ca Asseco SEE România, parte a grupului regional Asseco South Eastern Europe, care cuprinde entităţi din 12 ţări din regiune, având un volum de afaceri de peste 110 milioane de euro.

F5 Networks, Inc. (NASDAQ: FFIV) este lider mondial în livrarea/accelerarea aplicaţiilor web. A fost înfiinţată în anul 1995 şi are sediul la Seattle, statul Washing-ton, SUA. Se află în relaţii de parteneriat cu giganţi ai pieţei IT: HP, IBM, Microsoft, Oracle, SAP, Dell, Nokia. În ultimul an fiscal, volumul de afaceri al F5 Networks a înregistrat un volum de afaceri de peste 1,1 miliarde de dolari, înregistrându-se o creştere de 31% faţă de anul fiscal precedent. În 2010, a fost inclusă de revista Forbes, între primele 100 de companii din SUA care au înregistrat cele mai rapide creşteri.

Asseco SEE este unul din cei mai importanţi integratori de produse, soluţii, servicii şi sisteme IT şi dezvoltator de aplicaţii bancare din România, situându-se constant printre liderii pieţei IT. În 2011, a înregistrat un volum de afaceri de peste 32 de milioane de euro.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite