Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Politica de angajare a femeilor în industria IT&C locală

05 Octombrie 2012




În Allevo, nu există o strategie în ceea ce privește angajarea femeilor. În 2010, compania a angajat femei într-un procent de peste 50% și în 2011 aproape 50% din totalul persoanelor angajate. Femeile care își desfășoară activitatea în cadrul Allevo, în acest moment, reprezintă un procent de 56% din totalul personalului companiei.

În posturi tehnice lucrează un procent de 36% din totalul femeilor angajate, iar în posturi business IT 60% din totalul femeilor angajate.

În ceea ce privește numărul femeilor care au aplicat pentru un job, Corina Cornea, Marketing Manager Allevo, a luat ca referință profilul .net/C# developer postat pe site-ul de recrutare bestjobs în perioada august-septembrie 2011, de unde de altfel au făcut și angajări.

„Dintre aplicanți, 33% sunt femei și 67% sunt bărbați. Am angajat două persoane de sex feminin, nu ca să impulsionăm a angajării doamnelor în detrimentul bărbaților, ci pentru că acele persoane s-au încadrat în profilul căutat de noi“, a explicat Corina Cornea.

Compania are colaborări cu mediul academic, în principal cu Universitatea Politehnica București și Asociații Studențești în domeniul IT/business, care s-au concretizat prin acordarea de sponsorizări pentru proiecte studențești în domeniul IT și oferirea de Internship-uri pe perioada vacanțelor.

„Toate acestea au avut drept scop stimularea studenților care deja au ales o pregătire universitară în domeniul tehnic, IT, să se implice, să se dezvolte, să experimenteze în mediul productiv, cunoștințele/aptitudinile pe care le-au dobândit, fără ca noi să facem o diferență între studenți sau studente (tineri absolvenți și tinere absolvente)“, precizează Corina Cornea.

IXIA România se mândrește cu faptul că 25% din angajați sunt femei.

„Acest raport se păstrează și la nivelul conducerii. Trebuie menționat și că învățământul tehnic nu atrage multe femei, deci procentajul nostru este cu atât mai semnificativ. Nu avem o politică specială pentru a încuraja angajarea femeilor, în primul rând pentru că organizația noastră se bazează pe meritocrație. Noi recrutăm și răsplătim performanța, inovația, excelența, spiritul de echipă, respectul și integritatea. Preferăm să folosim criterii bine definite și transparente, care atrag oameni de valoare de ambele sexe. În al doilea rând, politica noastră este să asigurăm aceleași condiții tuturor angajaților. Un mod eficient de a atrage și reține angajații este asigurarea unor condiții de muncă plăcute: timp de muncă flexibil, fructe proaspete, sală de recreere, evenimente cu echipa și multe altele. Și, nu în ultimul rând, proiectele provocatoare și tehnologia de ultimă generație atrag candidați valoroși“, ne-a spus Adriana Radu, HR Director IXIA România.

În industria IT&C pot face performanță în egală măsură atât bărbații, cât și femeile, iar în ultimii ani tot mai multe tinere sunt atrase de acest sector, datorită siguranței și calității locurilor de muncă, dar și implicării tot mai mari a companiilor locale în promovarea în rândul tinerilor a oportunităților oferite de o carieră în IT.

Girls in Tech vine în România
Girls in Tech este o organizație internațională a cărei misiune este de a implica, educa și susține femeile din tehnologie. Lansarea capitolului românesc al Girls in Tech este programată pentru începutul lunii noiembrie, aceasta fiind prima filială a organizației din Europa de Est.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite