Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Internet & Mobile World deschide evenimentele IT&C de toamnă

05 Octombrie 2012



Internet & Mobile World, eveniment dedicat industriei online & mobility și aflat la prima ediție, deschide o toamnă 2012 foarte bogată în evenimente. Organizatorii spun că, deși ideea s-a coagulat acum trei ani, au trebuit să aștepte pentru ca piața să ajungă la un anumit nivel de maturitate și de acceptare a faptului că noul val de tehnologii poate să schimbe modelele de business și poate chiar să dea un suflu nou dezvoltării afacerilor.

Bucureștiul este gazda acestui eveniment în perioada 19-21 septembrie, la Romexpo.

Internet & Mobile World aduce laolaltă 75 de expozanți, 30 de speakeri internaționali de elită, peste 70 de sesiuni cu experți de top ai industriei de internet & mobile, 10 seminarii-industry focus, găzduite pe trei scene.

„Zona de IT și digital are un potențial foarte mare pe termen lung pentru țara noastră. Cred că este unul dintre puținele pariuri pe care România le poate câștiga cu siguranță din punct de vedere al competitivității pe plan global. Ce lipsește în acest moment sunt proiecte frumoase generate de clienți locali și încrederea clientului local că soluțiile IT și digitale implementate în organizațiile de aici pot să aibă un impact benefic. Evenimentul vine să completeze acest fapt. Sesiunile speciale, intitulate Industry Focus Sessions, prezintă colecții de studii de caz pe șase industrii. Astfel, participanții știu sigur că subiectul respectiv este relevant pentru domeniul în care activează companiile lor”, a declarat Cristian Hosu, Project Manager Internet & Mobile World.

Evenimentul B2B este gândit să aibă o ciclicitate anuală și organizatorii speră să atragă în acest an 3.000 de vizitatori de business.

„Vrem să credibilizăm în piață ideea că aceste soluții sunt foarte utile companiilor care le adoptă. Principalii beneficiari ai evenimentului sunt companiile din offline, care folosesc online-ul ca și canal de marketare, vânzare sau optimizare a unor procese de business, și companiile care au direct legătură cu zona online și de e-commerce. Prin acest eveniment, încercăm să schimbăm mentalitatea conform căreia prezența online înseamnă un simplu site web, iar pentru lansarea unei campanii de marketing trebuie să-ți aduni fani pe Facebook. În cadrul conferinței există sesiuni foarte interesante despre cum să schimbi modelele organizaționale, în așa fel încât digitalul să fie natural asimilat în organizație și să aducă profituri începând de mâine”, mai spune Cristian Hosu.

Ce spun companiile

Sorin Manea
, Telecom Division Manager, Samsung Electronics:
„Am crezut în conceptul evenimentului încă de la bun început și am încredere în reușita lui. Internet & Mobile World generează un context care ajută la o mai bună înțelegere a soluțiilor de business digitale necesare atât pentru proiectele din online, cât și pentru cele din offline. Pentru Samsung, care propune o serie importantă de soluții de business, evenimentul e o bună oportunitate să le poată prezenta.”

Marina Ionescu
, Navidoo:
„Noi suntem optimiști și considerăm că evenimentul Internet & Mobile World 2012 va avea un impact major și revitalizant pentru industria de online și mobile. Îl vedem ca pe un «shop offline» pentru industria de online. După părerea noastră, segmentul de business care ar trebui să resimtă ecourile unui astfel de eveniment ar fi zona de Government & Administration.”

Cosmin Negrescu
, CEO SEO monitor:
„În România, optimizarea pe motoarele de căutare (SEO – Search Engine Optimization) este o tehnică de promovare în mediul online utilizată de puține companii, dar numărul lor cunoaște o creștere exponențială. Pentru noi, un eveniment de acest gen înseamnă, de fapt, o oportunitate de a informa mediul de afaceri cu privire la beneficiile pe care le poate obține apelând la astfel de soluții. Foarte des, SEO este confundat cu modificarea pe site a textelor pentru a deveni mai relevante pentru Google, iar acest lucru este fals și dorim să comunicăm rezultatele experimentelor pe care echipa noastră de research le-a obținut și le-a validat.”



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite