Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

BenQ România sprijină mediul universitar românesc prin proiectul BlueCore Laser 2012

09 Octombrie 2012



BenQ, furnizor global de soluţii de imagine şi producătorul numărul unu pe piaţa locală de proiectoare, susţine mediul universitar românesc prin proiectul pilot BlueCore Laser 2012. Proiectul, demarat la nivelul întregii Europe, presupune dotarea instituţiilor de învăţământ cu proiectoare BenQ dotate cu tehnologia BlueCore Laser, ce oferă o durată de viaţă a proiectorului de 20.000 de ore.
În cadrul proiectului pilot BlueCore Laser 2012, BenQ oferă spre folosinţă universităţilor prestigioase din Europa cea mai nouă şi mai performantă tehnologie a momentului: tehnologia laser (BlueCore Laser Technology). BlueCore Laser 2012 este un proiect pilot iniţiat de BenQ la nivel european, România fiind una dintre primele ţările care beneficiază de acest program. BenQ îşi doreşte să se implice activ în susţinerea învăţământului modern şi de calitate”, a declarat Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România.
Până în prezent, au participat la proiect universităţile Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea Tehnică din Cluj, Universitatea de Vest Timişoara şi Universitatea din Oradea.
Proiectorul LW61ST, implicat în proiectul BlueCore Laser, poate proiecta de la distanţe scurte (Short Throw), dispune de rezoluţie HD WXGA (1280x800), iar contrastul nativ de 80.000:1 şi luminozitatea de 2.000 ANSI lumeni oferă imagini clare şi detaliate. Utilizatorii pot ajusta chiar şi manual luminozitatea proiectorului, în funcţie de condiţiile de iluminare din sala în care se face proiecţia, astfel încât pot fi controlate calitatea imaginii, dar şi consumul de energie electrică.
Durata de viaţă a lămpii, ce se ridică la 20.000 de ore, de peste trei ori mai mult decât cea mai performantă lampă clasică, designul fără filtre de praf, conexiunile LAN, USB Reader/Display şi HDMI fac din noul BenQ LW61ST un model care generează costuri scăzute de exploatare, având totodată în vedere şi consumul redus de energie electrică datorat tehnologiei Advanced SmartEco, eliminarea totală a costurilor legate de schimbarea lămpii şi mentenanţă necesare pentru celelalte tipuri de proiectoare cu lămpă normală.
Modelul dispune de un sistem de pornire şi oprire rapidă, astfel încât proiecţia poate începe imediat ce prezentatorul a intrat în sală.
România are un potenţial foarte mare de creştere pe segmentul educaţional. Futuresource Consulting UK estimează pentru România o creştere anuală de minimum 25% urmând ca până în 2017 piaţa totală de proiectoare să fie de cel puţin patru ori mai mare decât cea din 2011”, completează Dragoş Salamac.
Compania BenQ este puternic implicată într-o serie de proiecte educaţionale, culturale şi de responsabilitate socială. Unele dintre cele mai recente colaborări în România includ AIESEC, LeaderShip Education şi Leadership Autentic, Academia de fotografie, Muzeului Naţional de Artă modernă Bruckental-Sibiu sau Festivalul Internaţional de Film Transilvania.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite