Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Sony NEX-6, un DSLR de buzunar

09 Octombrie 2012



Sony lansează noua cameră cu obiective inteschimbabile NEX-6, o cameră foto ce înglobează puterea şi operabilitatea unui DSLR într-un volum mic, de buzunar. Fiind compatibilă cu o serie de obiective cu montură E, NEX-6 este potrivită pentru utilizatorii de DSLR care au nevoie de o cameră uşoară. Cu un senzor de imagine mare într-o carcasă compactă, noua cameră este ideală pentru fotografii care vor să îşi extindă opţiunile creative.
NEX-6 are multe caracteristici inovatoare în comun cu NEX-5R, lansată recent – de la autofocalizarea hibridă la conectivitatea Wi-Fi şi posibilitatea de a descărca aplicaţii pentru cameră.
Construită pentru fotografii exigenţi, noua cameră prezintă acelaşi vizor electronic precis şi ergonomia caracteristică unui DSLR pe care utilizatorii îl regăsesc la NEX-7, vârful de gamă.
Senzorul de imagine mare Exmor APS HD CMOS de care beneficiază NEX-6 oferă 16,1 megapixeli efectivi pentru obţinerea unor imagini cu o calitate la nivel de DSLR şi unor clipuri Full-HD bogate în detalii. De asemenea, procesorul de imagine BIONZ asigură fotografii cu zgomot de imagine redus, chiar şi în condiţii de lumină scăzută cu ISO până la 25.600.
Similar camerei NEX-5R anunţată recent, NEX-6 combină autofocus-ul hibrid rapid cu funcţiile de detecţie a fazei şi a contrastului pentru a răspunde cerinţelor oricăror condiţii de fotografiere. Prin detecția fazei este calculată rapid distanţa la care se află subiectul, iar detecția contrastului contribuie la o focalizare extrem de precisă.
În modul “Speed Priority Continuous”, NEX-6 comută automat pe autofocus cu “phase-detection”. Focalizarea similară cu cea a DSLR-urilor se observă în momentul în care utilizatorul foloseşte aparatul pentru subiecţi în mişcare, fotografiind cu până la 10 cadre pe secundă.
Autofocus-ul hibrid rapid este disponibil pe următoarele obiective:
E 18-55mm F3.5-5.6 OSS; E 55-210mm F4.5-6.3 OSS; E 18-200mm F3.5-6.3 OSS; E 24mm F1.8 ZA Sonnar T*; E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS. Actualizarea Firmware-ului va extinde disponibilitatea aceastei funcţii şi pe alte obiective.
Ca şi în cazul lui NEX-7, NEX-6 beneficiază de vizor XGA OLED Tru-Finder™ pentru încadrare şi focalizare precisă. Acest vizor oferă luminozitatea cu o acoperire a cadrului de 100% şi un câmp de vizualizare larg care concurează cu vizoarele optice profesioniste.
Alături de vizorul OLED Tru-Finder™, camera dispune de ecran LCD Xtra Fine de 7,5 cm care se poate roti până la 90° vertical şi 45° spre bază pentru a fotografia din orice poziţie. Ecranul LCD oferă detalii şi contrast, observându-se reducerea reflexiilor atunci când se fotografiază afară sau în lumină.
În ciuda dimensiunilor reduse, NEX-6 oferă utilizatorilor operabilitatea unui DSLR. Butonul “Mode” poziţionat strategic în partea superioară a aparatului permite setarea rapidă a modurilor de fotografiere – incluzând P/A/S/M şi “Sweep Panorama” – ca în cazul aparatelor foto cu obiective interschimbabile mult mai mari. De asemenea, sub butonul “Mode” sunt poziţionate un buton de control şi o rotiță pentru ajustări fine ale expunerii, ISO, balansul de alb şi alte setări.
Mai mult, NEX-6 beneficiază de interfaţa Quick Navi preluată de la vârfurile de gamă cu A-mount, care permite ajustarea fină a setărilor fără a îndepărta vizorul de la ochi.
Modul “Auto Slow Shutter” permite ca înregistrarea video Full-HD să fie mai luminoasă în condiţii de lumină scăzută. NEX-6 detectează interioarele cu lumină scăzută şi imaginile pe timp de noapte şi comută automat pe acest mod care reduce viteza de declanşare permiţând pătrunderea luminii.
Ca şi în cazul lui NEX-5R, conectivitatea Wi-Fi permite transferul uşor al fotografiilor şi clipurilor video pe smartphone-uri sau tablete. Imaginile pot fi transmise prin wireless, de asemenea, pe PC, sau vizualizate wireless pe orice TV cu compatibilitate DLNA
Prin PlayMemories Camera Apps, funcţiile camerei NEX-6 pot fi extinse odată cu nevoile de fotografiere ale utilizatorilor, prin conectarea acesteia la PC prin Wi-Fi sau USB.
Pe lângă un bliţ încorporat, camera beneficiază de noua patină Multi Interface Shoe prin care se pot ataşa în mod “inteligent” diverse accesorii.
Noi obiective interschimbabile pentru camerele E-mount
Varietatea de obiective interschimbabile pentru camerele E-mount de la Sony a crescut cu trei noi modele.
SELP1650 este un obiectiv compact şi uşor de 16-50mm F3.5-5.6, cu stabilizator de imagine încorporat “Optical SteadyShot” pentru imagini mai clare. Obiectivul măsoară doar 29,9 mm atunci când este retractat, fiind ideal pentru călătorii. De asemenea, are un inel cu funcţie dublă care controlează atât zoom-ul cât şi focalizarea manuală, în funcţie de modul de operare. Atunci când camera este în modul AF, inelul de control ajustează zoom-ul prin mişcări fine ale mâinii. Când camera este în modul MF, inelul controlează focalizarea manuală. Zoom-ul este potrivit, în mod special, pentru înregistrarea video.
SEL35F18 este un obiectiv fix de 35 mm cu o deschidere de F1.8 şi stabilizator încorporat “Optical SteadyShot”. Acesta oferă o claritate foarte bună şi efect “bokeh”, indiferent că utilizatorii fac fotografii sau clipuri video. Cu un nou design exterior, obiectivul este uşor de utilizat şi are o greutate scăzută.
Cu sticlă super ED (Extre-low Dispersion) care reduce aberaţiile cromatice, SEL1018 este un obiectiv super-wide 10-18mm cu deschidere maximă de F4 şi stabilizator optic “Optical SteadyShot” încorporat. Fiind ideal pentru peisaje şi interioare, este de asemenea potrivit pentru a surprinde efecte de perspectivă dramatice.
Noi accesorii pentru NEX-6
Fabricată exclusiv din piele, husa LCS-ELC6 are un design elegant şi este produsă doar pentru NEX-6 şi obiectivele SELP1650 sau SEL16F28. Ecranul LCD poate fi rotit, iar trepiedul poate fi ataşat chiar şi în cazul în care camera se află în husă. Husa LCS-EJA Soft Carrying poate fi folosită pentru toate camerele E-mount şi este ideală pentru folosirea împreună cu SELP1650 sau SEL16F28. Buzunarele interne oferă spaţiu pentru stocarea capacului pentru obiectiv şi un card de memorie de rezervă.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite