Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Brother lanseaza noua serie de echipamente pentru companii

12 Octombrie 2012



Brother Central & Eastern Europe, reprezentanța din România, lanseaza pe piața locală noua serie de echipamente dedicate companiilor. Cele 9 modele de imprimante laser și all-in-one, alături de alte soluții avansate de imprimare inkjet, scanare și imprimare mobilă, precum și soluții de etichetat, vor fi prezentate în cadrul unui turneu la nivel național.


Prezent la conferinta de presa organizata cu ocazia lansarii noilor echipamente, Takashi Tomonaga, Managing Director pentru Brother Europa Centrala si de Est a precizat ca lansarea noilor produse are loc simultan in ECE si in vestul Europei.
„Odata cu lansarea noilor echipamente vom extinde portofoliul de clienti si ne dorim sa diversificam si mai mult zona echipamentelor pentru segmentul corporate. De asemenea, ne vom concentra atentia in continuare asupra clientilor mici si mijlocii, dar si a utilizatorilor finali. Mai mult decat atat, vom dezvolta solutii de videoconferinta web HD pentru segmentul IMM, gratie achizitiei companiei Nefsis in 2011”, a adaugat Tomonaga.


Trei modele de imprimante (HL-5440D, HL-5450DN, HL-5470DW) şi trei modele de multifuncționale (DCP-8110DN, MFC-8510DN, MFC-8520DN) sunt dedicate grupurilor mici de lucru formate din unu până la cinci utilizatori, în timp ce modelul HL-6180DW şi două echipamente all-in-one (DCP-8250DN, MFC-8950DW) sunt dedicate pentru grupurile de până la zece utilizatori. Noile echipamente oferă imprimare rapidă şi de calitate superioară, în volume mari, cu viteze de până la 40 de pagini pe minut.




Brother a prezentat în România și noua serie de imprimante mobile RJ, dedicată tipăririi de documente mici şi etichete, cu o viteză de 127mm/sec, ușor de întreținut, care folosesc consumabile accesibile ca preț. Imprimantele mobile sunt rezistente la praf și murdărie și se pot conecta la PC prin USB, serial, Bluetooth (RJ-4030) şi Wi-Fi (RJ-4040).


Anul trecut, cifra de afaceri a companiei la nivel mondial a fost de 5 miliarde de dolari, aproape 80% fiind realizata in afara Japoniei: Europa 27,6%, Asia si altii 20,6%, America 28,7%, Japonia 23%.


Conform unui studiu realizat de IDC in ianuarie 2012, pe un eşantion de 1.024 de decidenţi din domeniul achiziţiilor de hardware şi software în cadrul IMM-urilor din 13 ţări europene (inclusiv Rusia), a reiesit ca piata de printing nu scade in Europa: 62,2% dintre respondenţi au declarat că au nevoie de documente printate; 74,6% au declarat că au nevoie să printeze documentele pentru clienţi; 45,3% au declarat că au făcut un efort foarte mare pentru a reduce costurile legate de printing.


„Asa cum spunea si domnul Tomonoga, incercam sa ne largim clasele de clienti. Brother se repozitioneaza intr-un anume sens, prin faptul ca vrem sa ne extindem oferta catre companii mai mari. In acelasi timp, dorim sa mentinem si sa crestem pozitia dobandita in segmentul SoHo”, a precizat Monica Otlacan, National Sales Manager Brother România.
Din 2013, pe piata romaneasca vor fi prezente inca doua solutii dezvoltate de companie: BSI (Brother Solutions Interface) și B-guard. BSI este o interfata deschisa ce permite ca solutiile personalizate sa fie integrate in echipamentele Brother. BSI utilizeaza servicii web, astfel ca toate solutiile sunt pastrate si ruleaza intr-un server si nu in interiorul echipamentului Brother.
B-guard este solutia dezvoltata de Brother pentru managementul imprimarii documentelor. Aplicatia va fi lansata anul viitor, anumite functii fiind deja prezente pe echipamentele Brother.


De asemenea, Brother aduce pe piața locală și noua gamă de scannere independente desktop și mobile ce utilizează tehnologia avansată integrată în echipamentele all-in-one. Noile dispozitive ADS (Automatic Document Scanners) – ADS-2100 și ADS-2600W acoperă o gamă extinsă de documente, de la hârtie la carduri de plastic și oferă o viteză de până la 48 ips (imagini per secundă), o precizie de 1200 dpi și tehnologie „one touch”. ADS-2600W încorporează și funcții pentru conexiune la rețea și WiFi.
Scannerele independente color mobile – DS-600 și DS-700D sunt compacte, portabile și dispun de port USB, astfel eliminând nevoia de adaptor sau baterii. Modelul DS-700D oferă și scanare automată față-verso.


Brother a prezentat în România și noul echipament all-in-one inkjet color lansat recent în Europa de Vest, MFC- J4510DW, primul dintr-o serie de multifuncționale din aceeași gamă. Acesta dispune de un display cu touchscreen de 3.7 inci, precum și de tehnologia Landscape Printing, care modifică modul în care o pagină este alimentată și imprimată din modul portret în landscape, economisind spațiu. Echipamentul dispune de funcții wireless și mobile și de imprimare față-verso, viteza atinsă fiind de 20 de imagini pe minut.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite