Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Evenimente >> Stiri si comunicate

Brinel organizeaza „IT Today For A Cloud – Ready Tomorrow”

12 Octombrie 2012



Compania BRINEL va organiza în 17 şi 18 octombrie, cu ocazia aniversării a 21 de ani de activitate, „IT Today For A Cloud – Ready Tomorrow”, cel mai mare eveniment din regiunea Transilvania dedicat profesioniştilor în IT, unde vor fi prezentate ultimele noutăți, tendințe şi provocări din domeniul tehnologiei.


„Suntem de 21 de ani alături de clienţii noştri. Tehnologia evoluează dramatic chiar şi atunci când economia şi investiţiile companiilor încetinesc. Încercăm să facilităm cunoașterea tehnologiilor, să familiarizăm clienții cu subiecte de genul: Private Cloud, Aplicaţii integrate, Software defined Data Center, Back up Virtual, Security, ş.a., prin evenimente importante la care participă liderii tehnologici mondiali. Atunci când motoarele economice vor atinge din nou turaţia maximă, un salt tehnologic instantaneu va fi destul de greu de făcut. De aceea, propunem o abordare graduală, o interacţiune experimentală cu cloud computingul, cu mediile virtuale şi cu mobilitatea, pentru reconectarea mult mai ușoară la viitor”, a declarat Marcel Borodi, CEO BRINEL.


În cele două zile au programate prezentări şi laboratoare hands-on Microsoft, HP, Oracle, IBM, Cisco, Lenovo, EMC, VMware şi Fortinet, lideri mondiali cu care BRINEL are încheiate parteneriate şi colaborări de succes. Agenda evenimentului ține cont de cele mai importante direcții din piață, cloud şi implementarea de centre de date private.


„Participanţii vor avea parte de o experiență unică, prezentări şi demonstrații tehnice, discuții şi interacțiuni informale, prin care vor afla de la specialişti de talie mondială despre noile tendinţe tehnologice. Suntem onorați de faptul că în acest an avem mulți experţi IT, reprezentanți ai celor mai importante companii IT”, a spus Ovidiu Teodorescu, Marketing Manager BRINEL.

În premieră pentru acest eveniment de tradiție, BRINEL va acorda și burse pentru două proiecte tehnice studențești dintre cele propuse de Universitatea Babeș-Bolyai și de Universitatea Tehnică, cu care compania colaborează de mai mult timp.


Astfel, de la Universitatea Babeş-Bolyai, BRINEL a selectat MIRA (Medical Interactive Recovery Assistant), aplicație destinată persoanelor care necesită recuperare fizică medicală, care s-a clasat între primele șase la faza mondială a concursului Imagine Cup 2011.
Al doilea proiect este „BattleLab Robotica”, un concurs de robotică adresat studenților de la Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.
Cele două proiecte ale studenților, selectate de BRINEL cu sprijinul cadrelor didactice universitare de la cele două instituții de învățământ superior, vor fi sprijinite financiar, cu sume egale.


Susținerea acestor proiecte se alătură programului Şcoala de excelenţă „TalentIT” pe care BRINEL îl desfăşoară din anul 2009 în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi din acest an şi cu Universitatea Babeş Bolyai din Cluj- Napoca, prin care studenților li se oferă un cadru practic pentru a pune în aplicare noțiunile teoretice învățate în școală.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite