Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Startup Weekend Romania: Dezvolta o afacere in 54 de ore!

15 Octombrie 2012



Dezvoltarea unui business în 54 de ore: aceasta este miza celei de a treia ediţii a Startup Weekend România, eveniment care se va desfăşura în Bucureşti între 9 şi 11 noiembrie şi va aduce împreună peste 80 de participanţi şi mentori din întreaga lume. Participarea la eveniment se realizează în baza înregistrării prealabile pe site-ul evenimentului http://romania.startupweekend.org


Proiect organizat în cadrul Bucharest Tech Feast, Startup Weekend este un eveniment de 54 de ore care aduce împreună tineri pasionaţi de antreprenoriat care formează echipe în jurul ideilor participanţilor, dezvoltă produse şi lansează noi companii în doar trei zile. La final, echipele participante îşi prezintă conceptul de business în faţa unui juriu de specialitate.


Evenimentul debutează în seara zilei de vineri, 9 noiembrie, cu o sesiune de pitching în cadrul căreia participanţii îşi prezintă ideile şi încearcă să atragă susţinerea publicului. Ulterior, echipele se formează ad-hoc în jurul celor mai bune idei determinate prin vot. Zilele de sâmbătă şi duminică sunt dedicate dezvoltării unui business case solid şi a unui produs minim viabil de către echipele participante în concurs. Startup Weekend se încheie cu prezentarea proiectelor şi a prototipurilor dezvoltate în faţa unui juriu de specialitate format din antreprenori şi investitori din întreaga lume.


Anul acesta, Startup Weekend vine cu o miză majoră pentru participanţi: echipa câştigătoare se aliniază la Global StartUp Battle şi va intra în lupta pentru invitaţiile disponibile la Global Entrepreneurship Congress care va avea loc la Rio de Janeiro, o vizită la San Francisco pentru o întâlnire cu oameni influenţi din comunitatea antreprenorială şi multe alte premii care vor fi anunţate ulterior.
„Ne bucurăm că Startup Weekend România contribuie semnificativ la dezvoltarea comunităţii antreprenoriale la nivel local. În plus, participanţii la eveniment au multe lucruri de câştigat: fie că pun bazele unui startup, îşi găsesc un cofondator, învaţă exemple de bune practici, fac networking sau dezvoltă noi abilităţi, la final ei sunt mai pregătiţi să devină antreprenori şi să facă faţă presiunilor pe care le implică acest lucru”, a declarat Anca Foster, Coordonator Operaţiuni Startup Weekend în Europa Centrală şi de Est.


Startup Weekend România se desfăşoară cu sprijinul sponsorului principal Vodafone şi al partenerilor Radio Lynx, Market Watch, Business Woman, Comunicaţii mobile, E-Finance, România Liberă, Zile şi Nopţi, Business Review, PCWorld, Aida, Agora, Ittrends.ro, Hotnews, Cariere, Ejobs, IQAds, Studenţie.ro, Startups.ro, AcademicLink, Business Live, Online Student, România Pozitivă, Studentul.info, Markmedia, Bancherul.ro şi SmartFinancial.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite