Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Visa Europe extinde programul de educatie financiara BaniIQ

16 Octombrie 2012



Visa Europe, împreună cu băncile membre din România şi partenerii proiectului, anunţă extinderea programului naţional de educaţie financiară BaniIQ, ca urmare a succesului înregistrat în prima ediţie, care a depăşit aşteptările iniţiale şi a ajutat 55.000 de persoane să obţină informaţiile necesare pentru a-şi administra mai bine finanţele personale.


Programul este derulat de Visa Europe împreună cu băncile membre din România şi implementat de Junior Achievement, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.


În perioada mai-septembrie 2012, peste 100 de profesori, pregătiţi în prealabil în cadrul unor traininguri de educaţie financiară, organizate de organizaţia non-profit Junior Achievement Romania, au ajutat la pregătirea a peste 7.000 de elevi şi studenţi, care au transmis informaţia către 21.000 de adulţi (familie, prieteni, rude). În timpul trainingurilor, profesionişti din domeniul financiar-bancar au participat şi au răspuns la întrebările cursanţilor şi a le oferi sfaturi privind problemele cu care se confruntă. Cursurile au avut loc în liceele şi universităţile din 64 de oraşe din România, printre care Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara şi Constanţa.


Mai mult, Visa Europe a dezvoltat o platformă de e-learning pe site-ul www.baniiq.ro, prin intermediul căreia orice persoana interesată de educaţie financiară a putut accesa în mod gratuit cursurile online, într-un mod interactiv si confortabil.
„Românii devin din ce în ce mai conştienţi că au nevoie de acces la educaţie financiară pentru a face faţă mai bine cheltuielilor zilnice, pentru a înţelege şi utiliza în cunoştinţă de cauză produsele şi serviciile financiare. Acesta este unul dintre principalele motive care a stat la baza succesului iniţiativei noastre şi am decis să extindem programul. Astfel, ne fixăm un obiectiv ambiţios şi pentru a doua ediţie a programului şi vrem să transmitem informaţiile către încă 100.000 de persoane până la finele anului viitor”, a declarat Cătălin Creţu, director general România, Visa Europe.


Visa Europe a încheiat cu Biblionet un parteneriat derulat în perioada septembrie-decembrie 2012, ce presupune instruirea bibliotecarilor judeţeni şi locali din nouă judeţe, care ulterior organizează şi susţin cursuri pentru a transmite informaţiile financiare către comunităţile locale.
Tematica cursurilor include noţiuni teoretice şi studii de caz despre planificarea financiară, organizarea bugetului personal, modalităţi de utilizare a serviciilor financiare pe internet, economisire, investiţii şi multe altele. Elevii şi studenţii pot participa gratuit la trainingurile organizate în cadrul instituţiilor partenere, iar la absolvire primesc un certificat de participare semnnat de partenerii programului.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite