Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Intel si Ministerul Educatiei colaboreaza pentru modernizarea sistemului educational

16 Octombrie 2012



În perioada 12-13 octombrie, Intel şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, au organizat seminarul „Transforming Learning with One-to-One Course” susţinut de Ollie Bray, Intel Teach Consultant. Intel şi Ministerul Educaţiei şi-au propus să apropie mai mult de tehnologie modul de predare al profesorilor şi procesul de învăţare al elevilor. Training-ul a fost un impuls pentru formatori şi un mod de a conştientiza valoarea pe care trebuie să o atribuim lumii digitale.


„În momentul de faţă, nu se pune accentul aşa cum ar trebui pe noile metode de predare cu ajutorul tehnologiilor, al gadget-urilor. Acestea fac parte din viaţa cotidiană a elevilor, devenind chiar indispensabile, iar faptul că nu sunt folosite în sistemul educaţional este un dezavantaj. In zilele noastre, copiii sunt la curent cu noutăţile tehnologice, iar accesul la informaţii se face mult mai uşor. Dacă vrem ca sistemul educaţional să performeze, atunci acesta trebuie aliniat cu tehnologia”, a declarat Ollie Bray, Intel Teach Consultant (foto).



În prima parte a training-ului, reprezentantul companiei Intel a prezentat un Classmate PC, marca Maguay. Având un design clamshell şi bazându-se pe tehnologii Intel, produsul oferă elevilor o experienţă de eLearning deosebită. Design-ul produsului a fost realizat în urma interpretării unor studii realizate de Intel la nivel mondial şi a implementării diferitelor programe pilot, atât în ţări mature cât şi emergente.


„Este necesar ca tehnologia să se alature profesorilor. Datorită conservatorismului sau a situaţiei financiare, profesorii folosesc aceeaşi formulă de predare de foarte mult timp. Este timpul ca şi în România să aplicăm metodele pe care le vedem că funcţionează în alte tări europene. Pentru ca tehnologia să transforme pozitiv modul de predare este nevoie ca profesorii să ştie să o folosească. Cursul realizat astăzi este o experienţă bine venită, iar interesul de participare al profesorilor este din ce în ce mai mare”, a declarat Simona Tănase, reprezentantă a Ministerului Educaţiei.
Training-ul a fost structurat pe patru module. Primul a avut rolul de a analiza curricula şi de a găsi metode de integrare a instrumententelor digitale astfel încât procesul de predare şi de învăţare tradiţional să fie transformat într-unul productiv şi creativ bazat pe tehnologie. Al doilea şi al treilea modul s-au concentrat pe analizarea şi abordarea tuturor problemelor care pot să apară într-un mediu de învăţământ One-to-One şi prezentarea acestora. Al patrulea modul, şi poate cel mai important, a presupus prezentarea beneficiilor induse de colaborarea dintre profesori atunci când aceştia folosesc eLearning-ul.


Conform unui studiu comandat de Intel, 99% dintre părinţi consideră că abilitatea de a utiliza un computer este importantă în viaţa copiilor lor. Potrivit aceleiaşi analize, jumătate (50%) dintre părinţii din zona EMEA declară că utilizarea PC-ului de către cei mici este esenţială în dezvoltarea ulterioară a acestora. De asemenea, majoritatea adulţilor percep abilităţile de utilizare a unui PC ca parte integrantă în dezvoltarea unui copil, iar 98% consideră că încrederea cu care cei mici utilizează PC-ul are un impact clar asupra dezvoltării lor profesionale.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite