Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Crearea de energii nepoluante pe baza de hidrogen si pile de combustie

28 Decembrie 2005



Orientat catre gasirea unor solutii alternative de producere de energie nepoluanta si la un pret scazut, in conformitate cu directiile strategice de dezvoltare ale Comunitatii Europene, INC-DTCI – I.C.S.I. Rm. Valcea a initiat in Romania activitatea de cercetare in domeniul producerii, stocarii si aplicatiilor hidrogenului in domeniul pilelor de combustie, fiind in acelasi timp coordonatorul activitatii de dezvoltare a platformelor integrate de cercetare pentru pilele de combustie cu hidrogen si realizarea de combustibili ecologici.
In acest sens, in cadrul institutului s-a pus baza primei instalatii pilot experimental-demonstrativ de producere a energiei cu ajutorul pilelor de combustie cu membrana schimbatoare de protoni (PEM) in scopul testarii de noi materiale si de noi configuratii pentru pilele de combustie care sa permita imbunatatirea performantelor acestora si dezvoltarea ulterioara de noi solutii constructive, in conformitate cu tendintele cercetarii pe plan european.
Crearea unui mediu de cercetare la nivel comparabil cu cel international in domeniul energetic, prin dezvoltarea si aplicarea de tehnologii avansate, prin dezvoltarea infrastructurii de cercetare, a serviciilor stiintifice si tehnice specifice a fost recunoscuta pe plan european prin desemnarea INC-DTCI – I.C.S.I. Rm. Valcea in cadrul grupului european de lucru denumit generic Mirror Group, a carui menire este dezvoltarea Platformei Europene pentru Tehnologia Hidrogenului si Pilelor de Combustie.
In acest sens, INC-DTCI – I.C.S.I. Rm. Valcea, se aliaza eforturilor de promovare si sustinere a ”Platformei tehnologice de cercetare pentru hidrogen si pile de combustie“ in Romania. Acest lucru va permite atat patrunderea mai usoara pe dinamica piata a hidrogenului, cat si crearea posibilitatii de participare cu un statut corespunzator, nu numai cu rol de consumator de tehnologie, la efortul comun european de gasire si punere in valoare de noi surse de energie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite