Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Evenimente >> Stiri si comunicate

EuroCloud Romania vrea sa creeze un ecosistem local de cloud

17 Octombrie 2012



Cloud computing-ul este considerat o zonă strategică de creștere economică la nivel european, urmând să genereze 600 de miliarde de euro până în 2020.
Pentru a susține această creștere, filiala locală a EuroCloud Europa urmărește să acționeze ca o voce colectivă a pieței românești de profil. Asociația își propune să promoveze creșterea utilizării și producției serviciilor cloud pe plan local, dar și dezvoltarea unui mediu legislativ necesar pentru a susține acest sector în România, precum și să crească vizibilitatea pieței românești de profil în contextul european al industriei de cloud.


„Cloud computing-ul este o realitate și reflectă viitorul serviciilor IT, putând să ajute dezvoltarea rapidă a firmelor mici și, totodată, putând fi o rampă de lansare la nivel european și chiar mondial a industriei locale de dezvoltare software”, a declarat Valentina Crișan, vicepreședinte EuroCloud România.


În acest sens, asociația românească de cloud computing organizează, luna aceasta, două webinarii, EuroCloud Congress 2012 și Strategia Europeană de Cloud (18 octombrie) – pentru a arăta cum s-a simțit atmosfera unui eveniment în acest sector după anunțul strategiei de cloud al Comisiei Europene – și Piața Românească de Cloud: Cine vinde servicii cloud (24 octombrie) – pentru a face o trecere în revistă a furnizorilor de astfel de servicii prezenți în România.


De asemenea, la finalul lunii, pe data de 31 octombrie, va avea loc și CloudBreakfast: Beneficii și provocări – de la licențe la cloud, un eveniment în care se va dezbate tranziția de la modelele tradiționale de licențiere software la cloud și subiecte asociate.
De curând, cele mai inovative servicii de cloud computing din Europa au fost premiate în cadrul Congresului EuroCloud, care a reunit peste 300 de persoane de decizie și experți din zonele de business, guvernamentale și administrative de pe continentul european, din acest sector.


Pentru a susține acest potential, Comisia Europeană a lansat recent noua strategie europeană pentru cloud și a anunțat un set de programe care vor genera în economia europeană o creștere de 600 de miliarde de euro și 2,5 noi milioane de locuri de muncă, până în 2020.


Asociația locală a EuroCloud este prima organizație independentă a industriei românești de cloud computing, ce numără printre primii membri și susținători companiile Ymens, Netopia, Pentalog, Intel, Axemblr, Pleisty, Elastoffice.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite