Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Kapsch îşi consolidează portofoliul de soluţii de infrastructură prin achiziţia Data Storage

22 Octombrie 2012



Kapsch BusinessCom a finalizat achiziția Data Storage s.r.o., o companie cehească specializată în furnizarea de soluții enterprise complete pentru backup, arhivare, migrare, storage, precum și pentru managementul datelor provenite din soluțiile de infrastructură în sisteme eterogene, baze de date multi-platformă și sisteme de cloud private și publice. Părțile implicate au decis să nu facă publice detaliile tranzacției.
Această achiziție susține strategia Kapsch BusinessCom de a-și crește cota pe piața locală de IT. Preluarea Data Storage a contribuit la extinderea portofoliului de servicii al Kapsch și la consolidarea bazei sale technologice, creând condiții pentru furnizarea de beneficii adiționale clienților ambelor companii. Data Storage va deveni acum o componentă importantă a Kapsch BusinessCom. "Tranzacția ne va permite să facem un nou pas în direcția extinderii portofoliului nostru de servicii. În plus, companiei Kapsch i se vor alătura specialiștii Data Storage care, la rândul lor, vor profita de experiența vastă pe care Kapsch Group a acumulat-o pe segmentul soluțiilor complexe de infrastructură,“ a declarat Karel Feix, Executive Officer și CEO al Kapsch BusinessCom.
Încă de la înființarea sa în 1998 de către Libor Koudela, compania Data Storage și-a consolidat permanent poziția pe segmentul de piață specializat în care activează. Veniturile companiei au crescut direct proporțional cu importanța soluțiilor de backup și arhivare a volumelor mari de date. Data Storage are în acest moment peste 200 de clienți, atât din sectorul public, cât și din cel privat. "Mă bucur foarte mult că vom fi parte a companiei Kapsch. Sunt convins că această tranzacție va oferi oportunități interesante pentru clienții și angajații ambelor companii. Personal, am acceptat oferta de a lucra ca manager în cadrul Kapsch BusinessCom, unde voi fi responsabil de managementul produselor și serviciilor de infrastructură. Voi continua, de asemenea, să dețin și rolul de director executiv al Data Storage", a adăugat Libor Koudela, fondatorul Data Storage și directorul său executiv până acum. Karel Feix a fost numit ca director executiv adjunct al companiei.
Pe parcursul negocierilor, Data Storage a beneficiat de servicii de consultanță financiară din partea Patria Corporate Finance și de servicii juridice asigurate de Havel, Holásek & Partners. Consilierul juridic al Kapsch BusinessCom a fost Vejmelka & Wünsch.
Kapsch BusinessCom este furnizor european de top pentru soluții de comunicații și corporate. La subsidiara sa din Cehia sunt agajați în jur de 90 specialiști, iar cele opt birouri locale ale sale acoperă întreg teritoriul ceh, având ca focus principal soluțiile de rețea și comunicații, servicii IT și sisteme de infrastrucură. Printre cei mai importanți parteneri se numără Avaya, Cisco, Dell și Microsoft. Compania are de asemenea parteneriate strategice și cu alți producări mondiali de tehnologie. Misiunea Kapsch este de a facilita clienților săi locali și globali să-și atingă obiectivele de business prin soluții moderne și independente din punct de vedere tehnologic ce se bazează pe implementarea de tehnologii ITC și serviciile asociate. În acest an, Kapsch sărbătorește 20 de ani de activitate pe piața din Cehia.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite