Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

ZyXEL lansează router-ul wireless NBG-418N pe tehnologia de mare viteză 802.11n

23 Octombrie 2012



ZyXEL introduce noul NBG-418N, un router WiFi pentru rețele personale. Alături de calitate, garanție 3 ani și localizare completă în limba română, produsul folosește tehnologie 802.11n, foarte rapidă.
Tehnologia 802.11n permite echipamentului să transmită date la viteze de până la 300Mb/s, oferind viteză și stabilitate navigării pe web, copierii de date și redării de conținut multimedia. Routerul este compatibil cu standardele 802.11b/g. Pentru o acoperire WiFi mai bună, dispozitivul vine echipat cu 2 antene ultra-performante 5dBi. Mai mult, routerul oferă 5 moduri pentru reglarea puterii antenelor, prevenind astfel interferențe cu rețelele învecinate. Pentru un control total asupra traficului de date, utilizatorii se pot folosi de tehnologia WMM QoS ce permite prioritizarea traficului conform tipurilor de date. Această facilitate previne scăderea vitezei chiar și în situații precum rularea simultană a unui film în rețea.

Similar celorlalte dispozitive de rețea ZyXEL, routerul NBG-418N dispune de tehnologii performante de securitate. Astfel, utilizatorii pot folosi algoritmi WEP, WPA și WPA2 pentru a securiza rețeaua. Mai mult, aceștia pot proteja foarte ușor fluxurile de date, folosind un singur un buton, dedicat activării/dezactivării protocolului WPS (Wi-Fi protected Setup). În plus, traficul în rețea este monitorizat și protejat de un firewall SPI.
Funcțiile avansate de reducere a consumului de energie reprezintă una dintre caracteristicile regasite la noile echipamente ZyXEL, iar NBG-418N nu face nici o excepție. În cazul în care nu se realizează trafic de date, routerul iși reglează automat alimentarea la minimul necesar. În același timp, routerul poate determina lungimea cablurilor Ethernet conectate și își poate ajusta consumul de putere, în mod corespunzător. Prin urmare, cu cât se folosesc cabluri mai scurte, cu atât se consumă mai puțină energie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite