Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

MIRA TELECOM a finalizat instalarea a trei sisteme radar pentru ROMATSA

23 Octombrie 2012MIRA TELECOM a finalizat instalarea a trei sisteme radar pentru ROMATSA (Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian) în București, Constanța și Arad. Compania a fost subcontractor al furnizorului de echipamente din industria aerospațiala și a apărării Raytheon UK, parte a grupului Raytheon Systems Limited și a livrat lucrări în valoare totală de 360.000 de Euro.
Raytheon Systems Limited și ROMATSA au semnat în februarie 2011 un contract pentru achiziția, instalarea și punerea în funcțiune eșalonată a 3 sisteme radar MSSR Mode S (Monopulse Secondary Surveillance Radar).
MIRA TELECOM a executat pachete integrate de lucrări pentru următoarele trei locații: Direcția Serviciilor de Navigație Aeriană (DSNA) București - Otopeni, CDZ (Centrul de Dirijare a Zborurilor) Constanța - Mihail Kogălniceanu și CDZ (Centrul de Dirijare a Zborurilor) Arad - Cap Radar Mănăștur.
Pachetele au constat în proiectare și execuția lucrărilor de construcții civile și a instalațiilor electrice. Lucrările de construcții civile au inclus instalarea structurii complexe de supraînălțare necesară amplasării radarului de la Otopeni la cota dorită, instalarea inelului de suport și fixare aferent radomului - structura metalică a cărei realizare a presupus un efort deosebit din punct de vedere tehnic, instalarea unui acoperiș nou folosind tehnologii de ultimă generație și instalarea unei pasarele metalice de acces în jurul radomului. Printre lucrările de instalații electrice s-au numărat instalarea echipamentelor de comunicații în camerele tehnice special destinate și instalarea unui tablou electric de distribuție locală în camera echipamentelor, în fiecare amplasament.
Noile sisteme radar MSSR Mode S au înlocuit vechile sisteme a căror durată de viață era deja depășită. Printre avantajele noilor sisteme se numără tehnologia de ultimă oră furnizata de Raytheon și interogarea selectivă a transponderelor din raza de acoperire.
Aceste beneficii contribuie la scăderea poluării de radiofrecvență, fiabilitatea crescută și reducerea costurilor de întreținere. Instalarea radarelor oferă, de asemenea, posibilitatea obținerii automate de informații suplimentare direct de la echipamentele de bord și o rezoluție superioară din punct de vedere al detecției.
Am reușit să respectăm graficul de execuție a lucrărilor, chiar dacă a fost vorba despre proiecte cu un grad de complexitate ridicata, care au solicitat precizie deosebită în execuție și alocarea unui interval de timp direct proporțional cu complexitatea. În plus, aceste proiecte ne-au prilejuit colaborarea cu un partener de prestigiu, cu o experiență solidă în industria aerospațială și de securitate la nivel internațional, de la care am avut multe de învățat,” a declarat Stelian Ilie , președintele MIRA TELECOM.
Primul sistem radar instalat a fost finalizat în noiembrie 2011 la DSNA Otopeni, al doilea în decembrie 2011 la CDZ Constanta-Mihail Kogalniceanu, iar cel din urmă a fost finalizat în mai 2012, la Mănăștur, județul Arad.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite