Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

APC by Schneider Electric sprijina cercetarea in fizica nucleara

23 Octombrie 2012



Preocuparea constantă a Schneider Electric pentru susţinerea cercetării şi educaţiei a fost reliefată o dată în plus cu ocazia implicării în cadrul Conferinţei Europene de Fizică Nucleară 2012 (EUNPC), eveniment internaţional desfăşurat în perioada 17-21 septembrie în Bucureşti. Pentru că inovaţiile stau la baza tuturor activităţilor Schneider Electric, grupul investeşte, la nivel global, 5% din veniturile totale în cercetare şi dezvoltare. Datorită acestei viziuni progresiste, Schneider Electric a decis să acorde o atenţie deosebită celui mai important eveniment de fizică nucleară al anului din România. Susţinerea de către Divizia de IT a companiei, APC by Schneider Electric, a ediţiei de anul acesta a EUNPC s-a concretizat prin oferirea a două premii, în valoare de 1.000 Euro fiecare, autorilor celor mai bune teze de doctorat din domeniul fizicii nucleare.
„Preocuparea noastră pentru domeniul cercetării şi al educaţiei este parte a angajamentului de responsabilitate socială pe care grupul Schneider Electric şi l-a asumat la nivel mondial. Suntem impresionaţi de potenţialul uriaş al tinerilor cercetători şi ne bucurăm de fiecare dată când avem oportunitatea să îi susţinem în demersurile lor de a descoperi soluţii care să îmbunătăţească viaţa noastră, a tuturor. A investi în cercetare, în ştiinţă înseamnă a investi în viitor şi suntem mândri de implicarea noastră periodică în astfel de evenimente”, a declarat Mirela Danciu, Vicepreşedinte IT Business, Schneider Electric România.
Unul dintre premiile de 1.000 Euro a fost câştigat de Dr. Jorge Martin Camalich, de la Universitatea din Sussex (Brighton, Marea Britanie), pentru lucrarea în limba engleză „Properties of the lowest-lying baryons in Chiral Perturbation Theory”. Tibor Reiss, de la Universitatea de Tehnologie şi Economie din Budapesta (Ungaria), care a elaborat teza de doctorat (în limba engleză) „Coupled neutronics – thermal hydraulics analysis of SCWRs”, este cel de-al doilea cercetător premiat de APC by Schneider Electric, cu suma de 1.000 Euro.
Cea de-a doua ediţie a Conferinţei Europene de Fizică Nucleară a fost organizată de Societatea Europeană de Fizică (EPS) împreună cu Institutul Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” şi Societatea Română de Fizică (SRF). Cei peste 400 de participanţi au avut ocazia de a asista la conferinţele celor mai importante personalităţi din domeniu şi de a afla realizările tinerilor fizicieni care aduc un suflu nou acestui domeniu fundamental al ştiinţei. Prima ediţie a avut loc în anul 2009, în Bochum, Germania.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite