Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Evenimente >> Stiri si comunicate

S-a lansat G-Cloud, alternativa la furnizarea serviciilor de e-Guvernare

23 Octombrie 2012



In cadrul Galei Premiilor de Excelență Administratie.ro, a avut loc lansarea proiectului G-Cloud, alternativa la furnizarea serviciilor de e-Guvernare, soluție propusă de parteneriatul NEC Corporation și TeamNet International.
NEC Corporation, o multinațională japoneză cu peste 100 de ani de existență, lider în tehnologii IT&C și TEAMNET International, un integrator IT important din piața locală, au creat un parteneriat, cu scopul de a dezvolta conceptul de Cloud Guvernamental, G-Cloud.


Roxana Bănică, G-Cloud Concept Builder, RBA Creator, a scos în evidență beneficiile implementării serviciilor oferite de G-Cloud: „Printre avantajele folosirii serviciilor G-Cloud este important să menționăm faptul că aceste servicii nu necesită investitii în sisteme IT (hardware și software), ci doar plata unui abonament lunar, iar responsabilitatea bunei funcționări a aplicațiilor, actualizarea acestora și eliminarea situațiilor de conflict de licențiere revine furnizorului de servicii G-Cloud. Totodată, prin achiziționarea acestui tip de servicii se elimină problemele legate de lipsa personalului IT din instituțiile publice și este posibilă predictibilitatea cheltuielilor legate de utilizarea aplicațiilor.”


Roxana Bănică a punctat necesitatea elaborării cât mai rapide a schemei de certificare pentru furnizorul de servicii cloud de încredere pentru administrația publică din Romania. De asemenea, a evidențiat că, din perspectiva managerului unei instituții publice, pentru a folosi avantajele tehnologiei informației de ultimă generație și a le pune la dispoziția angajaților instituției cu scopul de a crește performanța în administrația publică și implicit de a crește gradul de satisfacție a cetățeanului, tot ce trebuie să știi este să accesezi portalul www.cloudguv.ro.


Serviciile G-Cloud constau în pachete software pentru angajații din administrația publică, grupate în funcție de nevoile acestora: pachet de lucru zilnic și pachete dedicate activitaților specifice, ce pot fi achiziționate pe bază de abonament lunar.
Proiectul a avut în vedere recomandarea Comisiei Europene, care a definit ca prioritară tehnologia cloud pentru utilizarea acesteia în e-Guvernare, în scopul de a genera economii în bugetele administrației publice. G-Cloud urmărește să răspundă nevoilor IT și de aplicații la nivelul administrației centrale și locale, printr-o abordare alternativă la soluțiile clasice utilizate în prezent.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite