Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Oracle a demarat initiativa de formare Java in Romania

23 Octombrie 2012



Oracle Romania a lansat initiativa de formare Java in Romania, prin intermediul careia va oferi cursuri cursuri extinse de dezvoltare profesională, care ajută profesorii la pregătirea elevilor/studentilor in dezvoltarea unei cariere de viitor. Initiativa Oracle a fost anuntata in prezenta Ministrului Educaţiei şi Cercetării Tineretului şi Sportului, Ecaterina Andronescu.


„Admiterea computerizată, informatizarea liceelor, cele peste 100.000 de lecții în format electronic au fost pași importanți, care trebuie să fie continuați. Consider extrem de importantă implicarea marilor companii angajatoare din piaţa locală în susţinerea sistemului de învăţământ. Cooperarea ministerului educației cu Oracle, prin programul Oracle Academy pentru formarea specialiştilor în Java, reprezintă o abordare strategică de aliniere a învăţământului cu cerinţele actuale ale pieţei forţei de muncă în industria de IT”, a declarat Ecaterina Andronescu.


Anunţat iniţial în luna mai a.c, programul derulat de Oracle Academy va organiza 6 evenimente de formare până la sfărşitul acestui an în Germania, Muntenegru, Polonia, România, Elveţia şi Marea Britanie.


„Oracle Academy oferă diferite programe de pregatire destinate tuturor elevilor şi studenţilor interesati să obţină competenţele necesare pentru dezvoltarea unei cariere de viitor. În calitate de lider tehnologic, Oracle se află în poziţia unică de a oferi profesorilor cursuri inovatoare şi extinse de dezvoltare profesională pentru a ajuta elevii şi studenţii de top să-şi dezvolte cunoştinţele şi competenţele necesare pentru viitor. Suntem onoraţi să colaborăm cu Ministerul Educaţiei din România pentru a duce la bun sfârşit acest efort”, a declarat Sorin Mindrutescu, Country Leader, Oracle Romania.


Peste 50 de profesori români au luat deja parte din noul program avansat de formare a competenţelor IT, axat pe Java Fundamentals si Java Programming. Printre participanţi s-au numarat: 40 de profesori de liceu, care la momentul actual predau cursurile din cadrul programului Oracle Academy – Introduction to Computer Science şi 16 profesori universitari care predau cursurile din cadrul programului Oracle Academy –Advanced Computer Science.
În timpul stagiilor de formare, profesorii participanţi au avut ocazia să dobândească noi competenţe tehnologice folosind Java, unul dintre limbajele de programare de top pe plan mondial, cu peste 9 milioane de dezvoltatori. În plus, după finalizarea cu succes a pregătirii participanţii au posibilitatea de a continua cu certificarea Oracle.


Programul Oracle Academy în România


Programul Oracle Academy ajuta 1,9 milioane de studenti in 97 de tari, incluzand peste 696.400 studenti in Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) si 95.000 studenti in Romania, sa obtina competente relevante pentru domeniul IT, inainte de a intra pe piata muncii pentru a raspunde cerintelor industriilor locale.


Până la sfârşitul anului fiscal 2012, mai mult de 95.000 de elevi şi studenţi români, precum şi 485 de instituţii din România, au beneficiat de programele Oracle Academy.
Primul program de dezvoltare profesională, din afara Statelor Unite, pentru profesorii care predau cursurile din cadrul Oracle Academy, a fost aplicat în România, în aprilie 2006.
Începând din 2006, Oracle a colaborat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) pentru extinderea în ţară a programului „Introduction in Computer Science” al Oracle Academy, şi a ajutat la instruirea a peste 1.900 de profesori, conform datelor din 2011.
În 2012, 160 de profesori de liceu au fost instruiţi în cadrul Oracle Academy, pe baza curriculei „Introduction in Computer Science”, incluzand 40 de profesori care au luat parte la cursul experimental Java.
Oracle colaborează cu MECTS pentru instruirea a 100 de profesori de liceu, pe baza curricula Java, în perioada 2012-2013.
În luna mai 2012, 16 profesori, de la 8 universităţi, au participat la „Oracle Academy Advanced Faculty Training” la cursul Java Programming SE7, la Academia de Studii Economice (ASE).
Oracle Academy şi Oracle Education Foundation au organizat o serie de prelegeri cu titlul “Eşti pregătit pentru un loc de muncă?/Are you job ready?”, la care au participat peste 300 de studenţi de la 5 universităţi din România, în 2011 şi 2012. Prin intermediul acestor prelegeri, studenţii au fost îndrumaţi în ceea ce priveşte competenţele care sunt necesare pentru a avea o carieră de succes în sectorul IT.


Oracle Academy ofera un portofoliu complet de software, curriculum, gazduire de tehnologii, formare pentru profesori, sustinere si resurse pentru certificare, in functie de optiunea de program selectata. Programul este compus din urmatoarele oferte:

Pentru Învăţământul Preuniversitar
Introduction in Computer Science: Gândită pentru licee, scoli tehnice şi şcolile de arte şi meserii, această oferta include o curriculă bine structurată, pentru a ajuta elevii să deprindă primele competenţe tehnice şi de business.
- Curricula „Database Design and Programming”, învaţă elevii să proiecteze şi să implementeze un sistem de baze de date care să susţină diverse functii ale unei afaceri, cum ar fi zona de Vânzări, de Resurse Umane, Operaţiuni sau Suport.
- Curricula „Java Fundamentals and Programming”, prezintă elevilor conceptele fundamentale de programare orientată pe obiect, care permit dezvoltarea unor programe capabile să rezolve probleme de afaceri.
- „Database Programming with PL/SQL”, invata elevii programarea cu PL/SQL, project management şi le oferă competenţe în ceea ce priveşte dezvoltarea de aplicaţii. În plus, elevii au posibilitatea să obţină certificarea ca „Oracle PL/SQL DeveloperCertified Associate”.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite