Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Siemens inaugureaza un Laborator de Automatizari la Cluj

23 Octombrie 2012Siemens Romania a inaugurat astazi Laboratorul de Automatizari din cadrul Universitatii Tehnice Cluj-Napoca.
Colaborarea cu invatamantul universitar reprezinta un interes major pentru compania Siemens, avand in vedere prioritatea de a recruta studenti cu potential in domeniile tehnice prin intermediul unor programe de integrare a acestora in companie, inclusiv in domeniul automatizarilor industriale.
Incepand din acest an, studentii Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Tehnice Cluj-Napoca vor putea fi pregatiti practic pe ramura de Automatizari intr-un laborator cu tehnologie de ultima ora, dotat de Siemens. Sistemele de automatizare vor reprezenta o baza de cercetare si vor putea dezvolta aplicatii diverse, pentru a ilustra avantajele utilizarii tehnologiei de automatizare in industrie.


„Cercetarea este fundamentala pentru orice ramura de inginerie. Intr-un mediu atat de dinamic cum este cel al automatizarilor industriale, presiunile si cerintele pietei impun dezvoltarea unor solutii tehnice care sa eficientizeze procesele si operatiunile. Prin inaugurarea acestui Laborator vom contribui la pregatirea practica a inginerilor de maine, care vor avea de gestionat astfel de provocari”, a declarat Daniel Barciuc, Country Division Lead I IA DT Siemens SRL.Aplicatiile care vor rula pe echipamentele instalate in Laborator au fost dezvoltate de catre firma Evopro, partener Siemens. Fiecare dintre cele sase sisteme propuse trateaza aplicatii diferite, cum ar fi: selectie si sortare echipamente, reglaj temperatura in incinta inchisa etc.
In viitor, astfel de laboratoare pot deveni centre de instruire pentru profesori interesati de specializare in automatizari realizate cu echipamente Siemens.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite