Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

IBM anunță lansarea unui set de soluții de securitate adresate volumelor mari de date, dispozitivelor mobile și platformelor de cloud computing

24 Octombrie 2012



Ca un răspuns la preocuparile destinate reducerii celor mai mari factori inhibitori cu care organizațiile se confruntă în implementarea sistemelor cloud, mobile și big data, IBM a anunțat lansarea unui set de soluții software de securitate pentru a securiza holistic datele și identitățile. Noile capabilități software oferite de IBM ajută clienții să mențină un control mai eficient de securitate asupra dispozitivelor mobile, pentru a atenua amenințările interne și externe, pentru a reduce riscurile de securitate în mediile cloud, pentru a extinde securitatea bazelor de date cu scopul de a obține informatii relevante în timp real în mediile big data, precum Hadoop, și să automatizeze reglementările de conformitate și managementul securității datelor. Împreună cu IBM Security Services și capabilitățile de cercetare de nivel mondial ale IBM, acest set de capabilități scalabile sprijină o abordare holistică, pro-activă a amenințărilor de securitate ce vizează oameni, date, aplicații și infrastructură.
O schimbare majoră are loc în modul în care organizațiile protejează datele”, a declarat Brendam Hanningan, General Manager, IBM Security Systems. „Astăzi, datele se află pretutindeni: în dizpozitivele mobile, în sistemele cloud, pe platformele social media. Acest lucru generează volume mari de date, forțând organizațiile să depășească perimetrul tradițional și să abordeze într-un mod mai eficient, în care intelogenta securitatii sa fie aplicată dedicat”.
Potrivit sondajului IBM Global Reputational Risk and IT din 2012, executivi cu experiență au identificat riscuri ale sistemelor IT, ce reprezintă o preocupare majoră: de la hoții de date la utilizarea tehnologiilor emergente, inclusiv a sistemelor de cloud, a dispozitivelor mobile și a platformelor de social media.
De la anunțul noii divizii Security Systems a IBM la începutul acestui an, IBM prezintă astazi zece noi produse și îmbunătățiri pentru a ajuta organizațiile să ofere securitate în timp real pentru volumele mari de date, pentru dispozitivele mobile și platformele de cloud computing.

Securitate în timp real pentru mediile cu volume mari de date
Cum informațiile își măresc volumul, varietatea și viteza, organizațiile caută dincolo de sursele de date relaționale sa gaseasca informatii relevante, pentru a spori agilitatea afacerilor și pentru a răspunde întrebărilor dificile, care au fost ridicate în trecut. Astăzi, tehnologiile de ultimă oră, inclusiv mediile care au la bază tehnologia Hadoop, au deschis calea spre noi posibilități. În timp ce manipulează tot mai multe date, organizațiile se confruntă cu un risc semnificativ ce apare ca o amenințare complexă, fiind totodată nevoite să respecte reglementările de conformitate. Abordările tradiționale pentru protecția datelor sunt adesea în imposibilitatea de a îndeplini aceste cerințe.
IBM este printre primele companii care au oferit soluții de securitate a datelor pentru Hadoop și pentru alte medii de stocare a volumelor mari de date. Concret, Guardium oferă acum monitorizare în timp real și raportare automată a conformității pentru sistemele ce au la bază tehnologia Hadoop, precum InfoSphere BigInsights și Cloudera. Cu ajutorul controalelor asupra surselor de date, clienții pot înțelege datele și modelele de acces ale aplicațiilor, pot preveni scurgerile de date și pot aplica controale ale schimburilor de date. Raportarea de audit integrată poate fi utilizată pentru a genera rapoarte de conformitate pe o bază programată, poate distribui rapoartele echipelor de supraveghere pentru delogări, precum și documentația rezultată în urma activităților de remediere.
De asemenea, organizațiile pot automatiza detectarea vulnerabilităților și sugera acțiunile prioritare de remediere în infrastructurile eterogene. În plus, IBM oferă mascarea datelor pentru a le identifica pe cele confidențiale care intră și ies din sistemele cu volum mare de date.
În plus, pentu securizarea datelor în mediile cu mai multe perimetre, IBM anunță îmbunătățiri ale managementului de criptare a datelor, care permit organizațiilor să automatizeze o cheie de recuperare și care suportă cea mai recentă versiune a Protocolului Key Management Interoperability (KMIP).
Pentru a afla mai multe despre securitatea datelor, accesați www.ibm.com/security/data/products.html.
Soluții relevante de securitate a datelor:
•NOU: IBM InfoSphere Guardium for Hadoop
•ÎMBUNĂTĂȚIT: IBM InfoSphere Optim Data Privacy
•ÎMBUNĂTĂȚIT: IBM Security Key Lifecycle Manager

Frameworkul de securitate mobilă îmbunătățește accesul și protecția amenințării
IBM anunță controlul autentificării bazat pe risc pentru utilizatorii dispozitivelor mobile, integrarea managementului de acces în dezvoltarea și implementarea aplicațiilor, precum și un control sporit al dispozitivului. De asemenea, IBM lansează un framework cuprinzător – Mobile Security Framework - pentru a ajuta organizațiile să dezvolte o postură de securitate adaptabilă pentru a proteja datele stocate în dispozitive, la porțile de acces și în aplicații.
Cu lansarea noilor capabilități de management, IBM oferă acum un control contextual sporit al accesului pentru utilizatorii de telefoane mobile, protecție îmbunătățită împotriva amenințărilor și control îmbunătățit al dispozitivului mobil. Cu un portofoliu extins de soluții pentru securitatea și managementul dispozitivelor mobile – inclusiv soluții de securitate pentru aplicații mobile și securitate inteligentă, IBM poate ajuta la protecția împotriva breșelor de securitate, indiferent dacă sunt sau nu intenționate, permițând accesul angajaților la date și aplicații oricând, de oriunde și de pe orice dispozitiv.
În plus, datorită simplității dispozitivelor mobile devenite omniprezente și perfect integrate în viața cotidiană, noi amenințări evoluează pe baza activităților desfășurate cu ajutorul acestora: achiziții, gestionarea conturilor bancare și a activităților de pe platformele sociale. Natura omniprezentă a mobilității, atât la companii cât și la consumatori necesită ca securizarea smartphone-ului să cuprindă dispozitivul, rețeaua și aplicațiile de pe dispozitiv, astfel încât angajații, clienții și partenerii să fie conștienți că tranzacțiile au loc într-un mediu securizat.
Pentru a afla mai multe detalii despre atributele unui produs de securitate al dispozitivelor mobile, accesați http://www.ibm.com/security/mobile/products.html.
Soluții relevante de securitate ale dispozitivelor mobile :
•NOU : IBM Security Access Manager for Cloud and Mobile
•ÎMBUNĂTĂȚIT: IBM Endpoint Manager for Mobile Devices

IBM transformă securitatea sistemelor cloud de la un inhibitor la un enabler
În timp ce un sistem cloud poate crește productivitatea oferind acces la informație oriunde, oricând, acesta poate introduce totodată provocări adiționale pentru securitatea intreprinderii. Pentru a realiza importanța platformelor de cloud, organizațiile caută soluții integrate de securitate pentru a putea aborda riscul.
IBM anunță îmbunătățirile portofoliului de securitate destinat să abordeze aceste noi provocări, oferind o vizibilitate îmbunătățită și niveluri crescute de automatizare și management al patch-urilor pentru a ajuta la demonstrarea conformității, pentru a preveni accesul neautorizat și pentru apărare împotriva celor mai recente amenințări folosind inteligența avansată de securitate.
Cu noul IBM SmartCloud pentru managementul patch-urilor, gestiunea este automată, indiferent de localizare și timpul ciclurilor de remediere este redus de la câteva săptămâni la câteva ore, astfel fiind redus numărul riscurilor de securitate. În plus, IBM anunță îmbunătățiri ale platformei QRadar Security Intelligence ce oferă o arhitectură unificată pentru colectarea, stocarea, analizarea și interogarea datelor despre amenințări, vulnerabilități și securitate din locații distribuite, folosind tehnologia cloud pentru a obține o perspectivă mai mare a activității întreprinderii și pentru a permite luarea deciziilor de afaceri bine informate.
Noul IBM Security Privileged Identify Manager este proiectat pentru a aborda în mod proactiv preocupările aflate în creștere în ceea ce privește amenințările de securitate și să ajute la justificarea conformității în întreaga companie. Sistemul IBM Security Access Manager for Cloud and Mobile care facilitează aplicații sign-on pentru cloud, este acum disponibil cu integrare îmbunătățită de ultimă oră cu aplicații și servicii SaaS adoptate.
Pentru a afla mai multe detalii despre atributele unui produs de securitate a mediilor cloud, accesați http://www.ibm.com/security/cloud/products.html.
Lucrând cu IBM și SecurIT, un partener de afaceri „Ready for IBM Security Intelligence”, Guvernul Flamand a construit o platformă de cloud care încorporează software-ul IBM Security Identity and Access Management și software-ul SecurIT TrustBuilder® pentru a proteja activele în fața accesărilor neautorizate. Guvernul Flamand, oferă celor 6 milioane de locuitori acces la serviciile a peste 100 de site-uri guvernamentale; inițial flexibilitatea era redusă atunci cand erau introduse noi aplicații interne și externe sau cand era gestionat modul în care cetățenii pot să-și dovedească identitatea. De exemplu, o persoană are o singură identitate, dar poate avea mai multe titluri sau funcții: „cetățean”, „funcționar public” sau „notar”.
„Noua infrastructură oferă cetățenilor și angajaților noștri acces simplu, sigur și rapid la toate resursele guvernamentale disponibile”, a declarat Wim Martens, Strategy Manager în Guvernul Flamand. „Această nouă platformă oferă cetățenilor noștri acces nelimitat, în timp ce nouă ne oferă identitățile utilizatorilor, chiar daca folosesc autentificări multiple, toate acestea în concordanță cu politicile de securitate definite la nivel central”.
Molson Coors Brewing Company (MCBC), al doilea mare producător de bere din Statele Unite, cu peste 65 de branduri la nivel mondial, avea nevoie să țină ritmul cu problemele de conformitate ale managementului identității și al accesului. Compania a dorit să ofere angajaților ,pe baza unei singure identificări, acces nelimitat la resursele web, în timp ce implementarea unei noi strategii de management al identității este construită pe 3 piloni: securitate, audit și servicii. Compania a apelat la soluția de securitate cloud oferită de Lighthouse Security Group, un partener de afaceri „Ready for IBM Security Intelligence” care utilizează software-ul IBM în nucleu, datorită timpului rapid de pornire, economii semnificative estimate și nevoia pentru competențe inginerești specializate, pe care IBM și Lighthouse au fost capabili să le furnizeze.
„Aveam nevoie de o soluție pentru a îmbunătăți vizibilitatea și transparența datelor aferente de securitate și audit”, a declarat Kevin Schmitt, Chief Information Security Officer, Molson Colors Brewing Company. „Acest lucru ne-a ajutat să realizăm o îmbunătățire semnificativă a gradului de securitate şi să economisim timp şi bani”.
Soluții evidențiate de securitate ale sistemelor cloud :
•NOU: IBM SmartCloud for Patch Management
•NOU: IBM Security Access Manager for Cloud and Mobile
•NOU: IBM Security Privileged Identity Manager
•ÎMBUNĂTĂȚIT: Qradar SIEM and Qradar Log Manager
Pe lângă acestea, IBM anunță capabilități de securitate mainframe care îmbunătățesc la nivel de întreprindere inteligența securității ce are la bază soluția de securitate de integrare Qradar care oferă alerte și raportarea auditului în timp real. Mainframe-ul oferă certificatul Common Criteria Evaluation Assurance Level 5+ (EAL 5+) pentru partiții logice, oferind o platformă pentru sistemele de consolidare, contribuind la protejarea sistemelor de cloud private și a mediului securizat virtualizat. Noile îmbunătățiri ale IBM Security zSecure ajută la reducerea costurilor de administrare, la automatizarea raportării de conformitate, la impunerea politicii de securitate și la detectarea pro-activă a amenințărilor.
Soluții evidențiate de securitate ale zSecure :
•ÎMBUNĂTĂȚIT : IBM Security zSecure
Prin intermediul Centrului Global de Finanțare, clienții calificați pentru obținerea unui credit pot beneficia de 0% dobândă pentru 12 luni la achiziția de produse și soluții de securitate IBM.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite