Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Banca Monte Paschi Belgio si MasterCard lanseaza un card care incorporeaza facilitatile de debit, credit, display si contactless

24 Octombrie 2012



Pe 5 noiembrie, Banca Monte Paschi Belgio si MasterCard vor lansa in Belgia cardul „PaschiCombo”. Acest card de plata este primul din lume care combina atat de multe functionalitati si caracteristici de ultima generatie. Fiind pe o parte un card de debit Maestro si pe cealalta parte un card de credit MasterCard, PaschiCombo are un ecran care inlocuieste token-ul folosit de regula la autentificarea tranzactiilor online. De asemenea, cardul include si functionalitatea PayPass, care permite plati contactless.


Noul card PaschiCombo combina diferitele tipuri de tehnologii, destinate consumatorilor, si prezente in ofertele bancilor in prezent. PaschiCombo permite utilizatorilor sa beneficieze de o solutie 4 in 1, oferindu-le acestora acces la cea mai extinsa retea de comercianti acceptatori. Banca Monte Paschi Belgio si MasterCard si-au propus sa ofere o metoda de plata de-a dreptul inovatoare, care sa fie in acelasi timp si utila si practica si sa garanteze aceleasi standarde de securitate sau chiar mai sporite decat de obicei.


„Chiar daca suntem cea mai veche banca din lume, ne dorim sa fim si cea mai inovatoare. Cardul PaschiCombo este, fara nicio indoiala, cel mai inovator card din intreaga lume, care poate fi folosit in cea mai extinsa retea de acceptare la nivel mondial. Vrem sa oferim clientilor nostri o solutie de plata cu adevarat unica, ce va simplifica viata acestora., explica Dino Albanese, membru in Comitetul de Management al bancii Monte Paschi Belgio.


PaschiCombo integreaza cardul de debit Maestro („plateste acum”), pe o parte, cu cardul de credit MasterCard („plateste mai tarziu”), pe cealalta parte. Din acest motiv, cardul are cea mai raspandita retea de acceptare la nivel mondial: fie ca este vorba despre comerciantii care accepta Maestro (14 milioane de comercianti la nivel global), comerciantii care accepta MasterCard (34 de milioane la nivel global), sau comerciantii care accepta ambele tipuri de tehnologii, utilizatorii pot plati tot timpul cu cardul PaschiCombo. In momentul in care doresc sa faca o tranzactie, acestia vor introduce cardul intr-un terminal de plata conventional si vor utiliza tastatura pentru a selecta o plata de debit, cu Maestro, sau o plata de credit, cu MasterCard.


Cardul PaschiCombo are, de asemenea, un ecran sensibil la atingere – o tehnologie in premiera pe piata belgiana. Ecranul permite ca tranzactiile online sa se deruleze in siguranta. Odata ce utilizatorii au ales cum vor sa plateasca – cu Maestro sau MasterCard – nu mai trebuie decat sa apese butonul de pe cardul PaschiCombo pentru a genera un cod unic. Codul va fi folosit pentru a securiza tranzactia. In acest mod, nu mai este nevoie ca utilizatorii sa isi foloseasca token-ul pentru a confirma achizitiile online.


Pentru a furniza o solutie completa, de viitor, cardul PaschiCombo dispune, de asemenea, de functionalitatea PayPass, tehnologia de plata contactless de la MasterCard.
Toti clientii actuali ai bancii Monte Paschi Belgio vor primi cardul PaschiCombo. In cazul clientilor noi, cardul PaschiCombo va fi disponibil in toate sucursalele bancii, sau online, pe site-ul www.paschicombo.be.
Comisionul anual de administrare va depinde de plafonul liniei de credit.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite