Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Asseco organizează evenimentul internaţional: “Reglementările UE în domeniul asigurărilor, de la teorie la practică via IT”

25 Octombrie 2012



Acum, când toată lumea vorbeşte despre efectele Solvency II asupra companiilor româneşti de asigurări, Asseco, Kofax şi Deloitte organizează un eveniment care va da o nouă dimensiune provocărilor, în lumina noilor soluţii IT!
Solvency II reprezintă o revizuire fundamentală a regimului de capitalizare a industriei europene de asigurări. Rolul său este acela de a institui un set de reguli la nivelul întregii Uniuni Europene, pentru respectarea solvabilităţii societăţilor de profil. Astfel, vor fi impuse noi standarde de management al riscului care urmează să înlocuiască actualele cerinţe de solvabilitate.
"Toate companiile de asigurări, inclusiv cele care işi derulează activitatea în România, se pregătesc în acest moment pentru Solvency II şi pentru provocările pe care implementarea sa le aduce; inclusiv cele ce ţin de IT. Grupul ASSECO este pregătit să răspundă acestor cerinţe, existând deja dezvoltate soluţii pentru Solvency II de către colegii noştri din Danemarca şi Slovacia, soluţii deja în curs de implementare în ţările respective", declara Bogdan MUSTAŢĂ, Sales Manager, ASSECO SEE România.
La eveniment vor lua parte şi reprezentanţii DELOITTE, care vor prezenta implementarea Solvency II din perspectiva practică. Andrea MAFFEI, Actuarial & Insurance Solutions, va susţine prezentarea din partea DELOITTE, compania fiind Partener al evenimentului.
Un cadru Solvency II solid şi compatibil cu piaţa este proiectat să ofere un regim legislativ sigur, care să poată captura toate riscurile la care sunt sau vor fi expuse companiile de asigurări. Este o provocare, oricum, să traduci reglementări în acțiuni clare şi uşor de coordonat şi să definești nivelul corect de sofisticare, ba mai mult, să urmărești modul în care oamenii, tehnologia şi procesele interacționează şi funcționează eficient, în vederea îndeplinirii unor obiective, livrabile, funcţii şi cerinţe comune”, spune Andrea MAFFEI.
În practică, implementarea Solvency II presupune expertiză multidisciplinară, schimbare de cultură, anticipare, pragmatism, colaborare, comunicare, excelență, o analiză riguroasă cantitativă şi calitativă, precum şi urmărirea permanentă a beneficiilor şi oportunităților oferite de Solvency II”, a adăugat el.
De asemenea, ne bucurăm de sprijinul Media XPRIMM, cel mai puternic grup de presă, relaţii publice şi organizator evenimente pentru piaţa asigurărilor, ceea ce reprezintă pentru noi o garanţie a succesului pe care îl va avea evenimentul”, adaugă reprezentantul ASSECO SEE România.
Printre cei care vor susţine prezentări se află şi Paul MITROI, Director General, Direcţia de Reglementare şi Implementare a Solvency II, CSA, care, în cadrul unei conferinţe desfăşurate anul acesta, a declarat: "Societăţile de asigurări din România trebuie să regândească strategiile şi modelele de management al riscurilor. Solvency II nu este chiar o noutate pentru societăţile de asigurări, însă sistemul va aduce, cu siguranţă, schimbări de natură organizaţională şi va contribui la sporirea încrederii clienţilor în asiguratori, aducând astfel piaţa românească mai aproape de standardele europene".
"Acest eveniment este o componentă a strategiei noastre denumită generic One Stop Shop for Insurance, care are ca obiectiv oferirea de soluţii, servicii şi implementări de sisteme IT complexe, de natură să răspundă problemelor pe care societăţile de asigurări trebuie sa le rezolve într-o piaţă extrem de dificilă şi puternic concurenţială. Tot în aceasta direcţie se înscrie şi prezenţa la conferinţă a companiei KOFAX, principalul nostru partener pentru implementarea soluţiilor de modelare a activităţilor de business", a mai declarat Bogdan MUSTAŢĂ.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite