Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Beneficiile mobilității și eliminarea pierderilor în procesele de producție

25 Octombrie 2012



„În producție, mobilitatea este echivalentă cu accesul la informație în timp real și cu eliminarea pierderilor. Pentru noi, acest lucru înseamnă să recomandăm instrumentele necesare care să îi ajute pe producători să își stabilească preturi mult mai competitive, să își protejeze profitabilitatea, să își reducă costurile de administrare a activelor și a resurselor și să își raționalizeze liniile de producție pentru a obține acea profitabilitate reală de care au nevoie într-un mediu din ce în ce mai competitiv. Eliminarea pierderilor este provocarea cea mai mare cu care se confruntă companiile de producție din România și cred că, în perioada imediat următoare, cerințele de mobilitate se vor concentra mai degrabă în zona pierderilor procedurale, cu efecte absolut fantastice în toate zonele de impact ale unei organizații. Într-o piață din ce în ce mai competitivă, cu cicluri de viață ale produselor mult mai rapide, cu o cerere orientată către produse din ce în ce mai customizate, producătorii se orientează tot mai mult către inovație“, declară Romeo Iacob, Managing Director Smart ID România.

Producătorii sunt forțați tot mai mult să găsească modalități noi de tăiere a costurilor, fără a afecta calitatea produselor, serviciile oferite clienților sau disponibilitatea produselor. Pierderile încep uneori în afara liniei de producție - excesul de producție finalizată determinată de o cerere incorect prognozată, slaba planificare a liniilor de producție și lipsa pieselor de schimb necesare în cazul întreruperilor accidentale, o organizare necorespunzătoare a spațiului de producție împreună cu activități realizate manual și nu neaparat necesare, întârzieri la livrarea produselor, stocuri excesive și produse defecte care ajung în piață datorită slabei capacități de indentificare a defectelor etc.

Forțați de o piață extrem de competitivă, producătorii au nevoie să inoveze tot mai mult. Numai că inovația este un lux care necesită resurse importante, oameni, timp și mai ales bani. Realitatea spune însă că resursele sunt limitate și tot mai rare. De aceea, focusul se mută în zona optimizării producției, standardizării, îmbunătățirii continue a proceselor și procedurilor, astfel încât captura și procesarea în timp real a informațiilor să determine decizii de business mai bune.

Principalele avantaje
Cu ajutorul mobilității, producătorii pot înțelege mult mai bine procesele din cadrul organizației, chiar în locul în care acestea se desfășoară. Eliminarea proceselor manuale, automatizarea colectării informațiilor, introducerea senzorilor de monitorizare a producției, introducerea aplicațiilor de mobilitate și a terminalelor mobile de ultimă generație, chiar pe linia de producție, elimină multe din pierderile tradiționale în principalele operațiuni ale unui producător.Mobilitatea poate fi astfel adoptată de-a lungul principalelor procese importante din producție, cu beneficii importante de costuri, productivitate, eficiență. Un producător de top controlează cu ajutorul mobilității toate procesele importante, de la aprovizionarea liniei de producție, la monitorizarea producției și până la mentenanța echipamentelor. În plus, majoritatea producătorilor își extinde aceste capabilități și către alte arii importante din cadrul organizației, tocmai pentru că a observat că optimizarea proceselor din producție se reflectă pozitiv și în alte zone ale organizației.

Imaginați-vă ce costuri poate avea un eveniment neprevăzut care determină întreruperea producției în curs și efectele pe care le poate avea un astfel de eveniment în diferite zone din cadrul unei organizații – livrări, financiar, marketing etc. Soluția este simplă și eficientă din punct de vedere al costurilor. O soluție de mobilitate permite producătorilor instalarea unui buton wireless pe fiecare stație de lucru. Muncitorii nu mai trebuie să părăsească postul de lucru pentru a face comenzi: le transmit în timp real direct către computerele mobile de pe motostivuitoarele operatorilor care pot răspunde imediat.

Aprovizionarea liniei de producție se realizează astfel în timp real, iar stocurile sunt comunicate instant angajaților responsabili de aprovizionare.



Inginerii responsabili de mentenanța liniei de producție pot primi și pot identifica alarmele indiferent de locul unde se află. Cu ajutorul mobilității pot asigura realizarea la timp a mentenanței necesare, extinzând ciclul de viață al activelor și protejând utilajele împotriva întreruperilor neplanificate de funcționare.

Activele pot fi planificate pentru a intra în mentenanță automat, pe baza istoricului de mentenanță. Cu echipamentele mobile la îndemână, inginerii pot primi omenzi de lucru electronice pentru data la care este necesar service-ul, pot accesa istoricul mentenanței, manualele și alte informații necesare, apăsând un singur buton.

În plus, vizibilitatea în timp real a planificărilor de întreținere permite alegerea instrumentelor și a pieselor de schimb necesare pentru a fi utilizate în momentul realizării service-ului. Procesele sunt mai concentrate, mai fluide și mai rapide.

Mobilitatea este o soluție și pentru îndeplinirea cerințelor de trasabilitate cu costuri mici. Mobilitatea permite identificarea componentelor sau a ingredientelor unui produs în timp real, automat, în orice punct al procesului de producție și chiar după ce un produs a fost livrat către consumatorii finali – în doar câteva secunde, prin scanarea unui cod de bare, a unui cod DPM sau a unui tag RFID. Iar exemplele nu se opresc aici. Pot fi automatizate toate zonele care au legătură directă cu producția, de la depozite de materii prime sau produse finite, până la distribuție, operațiunile de vânzări în teren, service-ul realizat în teren etc.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite