Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Orange anunta rezultatele financiare pentru al treilea trimestru

25 Octombrie 2012



Grupul France Telecom - Orange anunta astazi rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea al anului 2012. Veniturile Orange Romania din trimestrul al treilea au urcat pana la 232 milioane de euro, inregistrand o crestere de 0,1% fata de perioada similara a anului trecut, pe baza comparabila. De la inceputul acestui an, veniturile companiei au totalizat 680 de milioane de euro, o diminuare cu 2,6% fata de perioada similara a anului trecut, datorata in totalitate impactului noilor tarife de interconectare.


La 30 septembrie 2012, Orange Romania avea 10.243.000 de clienti, cu 197.000 mai multi clienti decat in urma cu trei luni. Noul portofoliu de abonamente si ofertele PrePay mai simple si mai atractive au adus un numar semnificativ de clienti, in timp ce beneficiile programului de loializare, relansat in prima parte a anului, au mentinut clientii fideli alaturi de Orange. De asemenea, acest trimestru a aratat o crestere neta a numarului de clienti care si-au portat numarul de telefon la Orange.


In acelasi timp, extinderea retelei nationale de date mobile, imbogatirea portofoliului de produse cu noi modele de smartphone-uri si tablete, precum si campania promotionala de internet mobil pe litoral au contribuit decisiv la performanta solida a serviciilor de date mobile. Astfel, numarul de smartphone-uri vandute in T3 2012 a fost cu 45% mai mare decat vanzarile din T3 2011. Traficul de date mobile in retea, in trimestrul al treilea, a crescut cu aproape 50% comparativ cu T3 2011, cea mai sustinuta rata de crestere inregistrandu-se in randul clientilor rezidentiali.


Orange ofera in prezent clientilor sai servicii 3G la nivel national, servicii 3G+ cu viteze de pana la 21,6 Mbps in peste 13.000 de localitati si servicii H+ cu viteze de pana la 43,2 Mbps in 260 de localitati. Orange asigura in acest mod cea mai rapida retea de date mobile din Romania. Orange Romania a fost certificata "reteaua cu cel mai bun serviciu de descarcare de fisiere" dintre toti operatorii GSM/UMTS de telefonie mobila din Romania, certificare obtinuta anul acesta in urma unei campanii independente de masuratori si performanta efectuata de P3 Communications. Alaturi de reteaua de date mobile extinsa si rapida, Orange ofera clientilor sai servicii de voce de calitate superioara datorita standardului HD Voice implementat in reteaua Orange Romania.


Un moment important al acestui trimestru a fost castigarea de catre Orange a licentelor pentru operare in domeniul telecomunicatiilor mobile din Romania, pentru urmatorii 16,5 ani. Aceste licente vor permite Orange Romania sa lanseze comercial serviciul 4G inainte de sfarsitul acestui an, dupa primirea acordului din partea ANCOM.


„Acest trimestru se remarca prin cresterea puternica a numarului de clienti si prin apetitul sporit pentru serviciile de internet mobil si pentru dispozitivele performante. Tehnologia 4G ne va oferi noi oportunitati de a-i incanta pe clientii nostri printr-o gama mai extinsa de aplicatii si de servicii de continut. Dorinta noastra este sa le oferim clientilor din Romania cea mai buna experienta digitala”, a declarat Jean-Francois Fallacher, CEO Orange Romania.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite