Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Vodafone are prima retea 4G functionala din Romania

31 Octombrie 2012



Vodafone Romania a anuntat implementarea primei retele 4G din Romania, functionala in 10 orase din tara: Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara.


„Suntem bucurosi sa anuntam ca reteaua Vodafone 4G este implementata in zece orase mari ale tarii, in care inregistram cel mai mare trafic de internet mobil. In 2013 vom investi 100 de milioane de euro in dezvoltarea si extinderea retelei”, a declarat Inaki Berroeta, CEO Vodafone Romania.


Vodafone Romania va lansa serviciile comerciale 4G, la viteze de pana la 100 Mbps, la inceputul anului 2013. Oficialii companiei nu au dorit sa faca publice si tarifele acestor servicii, precizând ca in portofoliul Vodafone sunt disponibile in prezent mai multe dispozitive si modemuri compatibile LTE, unul dintre acestea fiind iPhone 5, pe care compania il va oferi clientilor din 2 noiembrie.


Prezent la lansarea noului serviciu, Vittorio Colao, CEO Vodafone Group, a subliniat ca Romania este a patra tara in care Vodafone implementeaza o retea 4G, dupa Germania, Portugalia si Italia.
„Este o oportunitate fantastica pentru companiile mici, pentru cei care lucreaza de acasa, de a beneficia de toate facilitatile oferite de 4G si de a-si imbunatati productivitatea”, a mai spus Colao.


Invitat la lansare, Dan Nica, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale a declarat ca lansarea acestui serviciu in Romania, inaintea unor tari ca Anglia, Spania sau Olanda dovedeste inca o data ca piata romaneasca este importanta pentru un operator ca Vodafone si ca merita sa se investeasca in tara noastra.

Insa ceea ce ne-a diferentiat de Anglia, de exemplu, a fost faptul ca Romania a organizat mai devreme licitatia de spectru.

In cadrul evenimentului, reprezentantii Vodafone au realizat si un demo, in care au demonstrat noile viteze de care este capabila reteaua 4G, fata de cea 3G. Un filmulet de 60 MB a fost incarcat in 21 de secunde, fata de mai bine de un minut in 3G.
Tot in cadrul demo-ului, Giovani Chiarelli, directorul tehnic al Vodafone, prezent in centrul de servicii tehnice al Vodafone din Pipera, a declarat ca echipa din Romania monitorizeaza retelele 4G din Italia si Germania, reteaua romaneasca fiind una dintre cele mai bune din Europa.


In urmatoarele luni, Vodafone va facilita testarea tehnologiei 4G, la viteze de pana la 75 Mbps, in 17 magazine Vodafone, pe o serie de terminale compatibile.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite