Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Tendinte >> Stiri si comunicate

Cisco estimeaza o crestere de patru ori a traficului cloud pana in 2016

31 Octombrie 2012



In cadrul celui de-al doilea studiu Cisco Global Cloud Index (2011-2016) dat publicitatii de companie, Cisco estimeaza o crestere de patru ori a traficului global din centrele de date, care va atinge un volum total de 6,6 zettabytes pe an in 2016. Compania anticipeaza si o crestere de sase ori a traficului cloud global, componenta traficului din centrele de date cu cea mai rapida crestere – o rata anuala compusa de crestere (CAGR) de 44% – de la 683 exabytes de trafic anual in 2011 la 4,3 zettabytes pana in 2016.
Comparativ, 6,6 zettabytes reprezinta echivalentul a 16 trilioane ore de conferinte business pe web – echivalentul a aproximativ 12 ore de conferinte web zilnice pentru forta de munca a globului in 2016.


„Cloud a fost un subiect important pe agenda IT a Romaniei in ultimii cativa ani. Reteaua este nucleul oricarei solutii bazate pe cloud (aceasta sintagma se poate traduce si spunand ca nu se poate concepe un sistem cloud fara retea) si colaboram cu clientii si partenerii nostri locali pentru a-i ajuta sa isi elaboreze si sa implementeze strategiile privind cloud, punand un accent puternic pe securitatea cloud. Previziunile Cisco de anul acesta cu privire la cloud confirma tendintele globale de crestere puternica a utilizarii centrelor de date si a traficului cloud, incurajate de o dorinta tot mai mare de accesare a continutului personal si de afaceri de oriunde, pe orice dispozitiv – si Romania nu face exceptie. Studiul Cisco Global Cloud Index ofera tuturor celor implicati in cloud computing un barometru foarte util pentru luarea deciziilor de planificare strategica pe termen lung”, a declarat Cristian Popescu, Director General Cisco Romania.


In perioada 2011-2016, Cisco estimeaza ca aproximativ 76% din traficul centrelor de date va ramane la nivel de centre de date si va fi generat in mare parte de stocarea, producerea si dezvoltarea datelor. Alte sapte procente de trafic in centre de date va fi generat intre centrele de date, determinat in principal de replicarea datelor si actualizari de software/sistem. Restul de 17% din traficul centrelor de date va fi produs de utilizatorii care acceseaza sisteme cloud pentru a naviga pe web, a trimite mesaje pe e-mail si a folosi transmisii video.


Din perspectiva regionala, studiul Cisco Global Cloud Index preconizeaza ca pana in 2016, Orientul Mijlociu si Africa vor inregistra cea mai mare rata de crestere a traficului cloud, in timp ce regiunea Asia Pacific va procesa cele mai mari volume de lucru cloud, urmata de America de Nord.
In 2011, America de Nord a generat cel mai mare trafic cloud (261 exabytes anual), urmata de Asia Pacific (216 exabytes anual) si Europa Occidentala (156 exabytes anual).
Pana in 2016, Asia Pacific va genera cel mai mare trafic cloud (1,5 zettabytes anual), urmata de America de Nord (1.1 zettabytes anual) si Europa Occidentala (963 exabytes anual).
Intre 2011 si 2016, Cisco prevede cea mai mare rata de crestere a traficului cloud in Orientul Mijlociu si Africa (CAGR 79%), urmate de America Latina (CAGR 66%) si Europa Centrala si de Est (CAGR 55%).


In 2011, America de Nord a avut cele mai mari volume de lucru cloud (8,1 milioane sau 38% din volumele de lucru cloud la nivel global), urmata de Asia Pacific, care a avut 6,7 milioane, adica 32% din volumele de lucru globale in 2011.
Pana in 2016, Asia Pacific va procesa cele mai mari volume de lucru cloud (40,6 milioane sau 36% din volumele de lucru cloud la nivel global), urmata de America de Nord, care va avea 17,4 milioane sau 26% din volumele de lucru globale in 2016.
In perioada 2011 – 2016, Orientul Mijlociu si regiunea Africii urmeaza sa inregistreze cea mai mare rata de crestere a volumelor de lucru cloud (CAGR 73%), urmate de America Latina (CAGR 60%) si Europa Centrala si de Est (CAGR 50%).
In America de Nord, volumele de lucru ale centrelor de date traditionale vor inregistra practic o scadere intre 2011 si 2016 (de la 18,3 milioane in 2011 la 17,4 milioane in 2016), ajungand la valoare CAGR negativa de - 1%.


Gradul de pregatire pentru adoptarea cloud: Asia Pacific, Europa Centrala si de Est, America de Nord si Europa Occidentala suporta in prezent aplicatii cloud computing avansate in retelele fixe; in prezent, doar Europa Occidentala dispune de o performanta medie a retelei care poate suporta aplicatii cloud-computing intermediare in retelele mobile. In vederea evaluarii gradului de pregatire pentru adoptarea cloud au fost analizate diverse atribute ale retelelor fixe si mobile. Au fost evaluate vitezele medii de incarcare si descarcare, precum si latenta medie in fiecare dintre urmatoarele regiuni geografice: Asia Pacific, Europa Centrala si de Est, America Latina, Orientul Mijlociu si Africa, Africa de Nord si Europa Occidentala.
Din perspectiva retelei fixe, caracteristicile performantei medii a retelelor pentru Orientul Mijlociu si Africa, precum si America Latina pot suporta in prezent aplicatii cloud-computing intermediare, cum ar fi transmisia video de inalta definitie si aplicatii de chat video.


Performanta medie a retelei fixe in banda larga din Asia Pacific, Europa Centrala si de Est, America de Nord si Europa Occidentala poate suporta in prezent aplicatii cloud-computing avansate, cum ar fi transmisii video 3-D si servicii superioare de birou virtual.
Nota: Unele tari din fiecare regiune au capacitati medii de retea fixa care pot suporta in prezent aplicatii cloud computing avansate.


Din perspectiva retelei mobile, numai caracteristicile medii ale performantei retelei din Europa Occidentala au fost suficiente pentru a suporta in prezent aplicatii cloud-computing intermediare.
Performanta medie a retelei mobile in banda larga din toate celelalte regiuni poate suporta aplicatii cloud-computing de baza, cum ar fi navigare pe web si comunicare sub forma de text.
Nota: Unele tari din fiecare regiune pot suporta in prezent servicii cloud mobile intermediare. Ungaria este singura tara care poate suporta in prezent servicii cloud mobile avansate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite