Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

SIVECO Romania furnizează 4200 de lecţii interactive în Kazakhstan

06 Noiembrie 2012



SIVECO Romania găzduieşte în această perioadă vizita oficială a unei delegaţii reprezentând Centrul Naţional de Informatizare (CNI) din Kazakhstan, principalul partener al SIVECO în cadrul proiectului "Programul Naţional pentru Educaţie în Kazakhstan".Vizita delegaţiei kazahe la sediul SIVECO marchează derularea cu succes a primei etape de dezvoltare şi implementare de conţinut educaţional digital în şcolile din Kazakhstan. Această etapă s-a desfăşurat în perioada martie - octombrie 2012 şi a constat în furnizarea unei colecţii de 4.200 lecţii interactive în limba rusă şi kazahă pentru materii precum fizică, matematică, algebră, geometrie, dar şi materii vocaţionale.
Delegaţia kazahă participă în perioada 2 - 3 noiembrie la Conferinţa Internaţională de Învăţământ Virtual (International Conference on Virtual Learning - ICVL, http://www.icvl.eu) de la Braşov, organizată de Universitatea din Bucureşti în parteneriat cu SIVECO Romania pentru al 7-lea an consecutiv.
"Prin participarea la amplul proiect de modernizare a sistemului educaţional din Kazakhstan, SIVECO Romania reconfirmă statutul de lider în domeniul eLearning la nivel internaţional şi expertiza bogată pe care o deţine în domeniul dezvoltării de soluţii moderne şi performante de educare asistată de calculator. Interesul constant manifestat de Centrul Naţional de Informatizare din Kazakhstan faţă de iniţiativele pe care le lansăm în permanenţă în cercetare şi inovare în domeniul educaţional ne onorează. El reconfirmă existenţa unui parteneriat solid şi de durată pe care îl dezvoltăm împreună", a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General, SIVECO Romania.
Participarea la sesiunile de lucru ale ICVL, precum şi vizitele planificate în şcoli din Bucureşti şi Braşov probează pentru oficialii din Kazakhstan nivelul înalt de interes al mediului academic din România pentru dezvoltarea celor mai moderne tehnologii în educaţie şi cercetare.
"Soluţia de conţinut educaţional digital furnizată de SIVECO Romania este implementată în peste 530 de şcoli din Kazakhstan, având ca principal obiectiv alinierea la tendinţele pedagogice moderne prin utilizarea tehnologiei informaţiei în şcoli şi oferirea unui mediu atractiv de învăţare. Numărul de şcoli incluse în Programul Naţional de Educaţie va creşte în următorii ani şi estimăm că până în 2015, elevii şi profesorii din peste 50% din şcoli vor beneficia de această soluţie modernă de învăţare. În urma vizitei de lucru întreprinse la sediul SIVECO şi la conferinţa ICVL, suntem convinşi că eforturile noastre comune de a dezvolta soluţii inovatoare în educaţie vor continua să aibă un impact major în procesul de modernizare a sistemului educaţional din Kazakhstan", a declarat Yelena Artykbayeva, Directorul departamentului de conţinut educaţional digital pentru gimnaziu şi liceu în cadrul Centrului Naţional de Informatizare, Kazakhstan.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite