Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Symantec lansează suita Norton 2013, compatibilă cu Windows 8

06 Noiembrie 2012



Symantec a anunțat că cele mai recente versiuni ale produselor sale de securitate, Norton 360, Norton Internet Security și Norton Antivirus, lansate luna trecută și în România, sunt compatibile cu Windows 8. Soluțiile de securitate de la Norton sunt optimizate și fac noul sistem de operare mai rapid și mai sigur.
Cu cinci niveluri patentate de protecție, noile soluții de securitate Norton protejează traficul pe rețelele sociale, asigură protecție împotriva înșelătoriilor online, integrează tehnologii cloud și, în plus, stabilesc noi standarde de protecție și performanță. Totodată, acestea sunt compatibile cu cel mai nou sistem de operare de la Microsoft, Windows 8.
Potrivit laboratoarelor de testare terțe, atunci când este cuplat cu Norton, Windows 8 este cu 50% mai rapid și cu 20% mai sigur decât cu Windows Defender. În plus, testele au arătat că Norton a fost capabil să detecteze în mod corect și să blocheze toate amenințările pe care Windows Defender nu a reușit să le recunoască.
Totodată, odată cu lansarea noului sistem de operare, Norton prezintă două noi aplicații pentru Windows 8, disponibile în Windows Store:
Norton Studio (disponibilă la nivel global):
•Aplicația, compatibilă cu Norton 360, Norton Internet Security, permite utilizatorilor să gestioneze, să stabilească, să actualizeze sau să reînnoiască protecția oferită de Norton direct din interfața Windows 8
•Arată utilizatorilor instantaneu care este starea de protecție a PC-ului sau a altor echipamente
•Se integrează perfect cu Windows 8
Norton Satelite (disponibilă doar pentru SUA):
•Permite consumatorilor să economisească și să împărtășească în condiții de securitate pe Windows 8, prin scanarea manuală a fișierelor, pe cele mai susceptibile să conțină amenințări malware, indiferent dacă acestea sunt salvate în cloud, în PC-ul utilizatorului sau pe dispozitive de stocare externe
•Scanează feed-urile utilizatorilor de pe Facebook pentru a evita linkurile nesigure
„Conform Norton Cybercrime Report, un raport despre criminalitatea informatică eliberat de Norton în acest an, unul din 10 utilizatori ai rețelelor sociale a spus că ar fi căzut victimă într-o înșelătorie pe rețelele sociale. În prezent, consumatorii trăiesc online aproape fiecare aspect al vieții lor și, astfel, își pun de multe ori în pericol informațiile personale”, a declarat Janice Chaffin, președintele grupului Consumer Business Unit al Symantec. „Prin cele mai noi versiuni ale Norton răspundem acestor amenințări, dar și altor vulnerabilități informatice, asigurând utilizatorilor protecție împotriva înșelătoriilor online și pe rețelele sociale”, a menționat Janice Chaffin.
Practic, noile soluții de securitate Norton oferă protecție sporită pe rețelele sociale, ajută la detectarea site-urilor web suspecte sau vulnerabile, minimizează timpul de pornire și oprire al unui device și sunt optimizate pentru ecranele tactile.
Cele mai recente produse Norton, lansate și pe piața locală la jumătatea lunii octombrie, au fost proiectate pentru a fi mai sigure și mai ușor de folosit. De asemenea, noua suită de produse Norton a fost optimizată pentru viteză și performanță, confirmând, încă o dată, angajamentul pe care compania l-a luat față de utilizatorii săi, de a extinde nivelul de protecție pe toate echipamentele folosite de aceștia și în toate activitățile online.
Inovația caracteristică brandului Norton by Symantec, funcționalitățile și tehnologiile pe care le folosim în dezvoltarea produselor de securitate, ne diferențiază puternic de ceilalți jucători prezenți pe piața de profil”, a spus George Vintilescu, Consumer Sales Manager al Symantec.
Acesta a adăugat că, deși piața locală de soluții de securitate este deja matură, din punctul de vedere al companiilor prezente aici, care au o prezență activă și se luptă pentru a-și crește cotele de piață, din perspectiva utilizatorilor lucrurile stau diferit.
„Procentul celor care folosesc o soluție de securitate la noi în țară este mai redus decât cel din țările mai dezvoltate, lucru datorat lipsei de informare asupra riscurilor reale la care se expun utilizatorii de PC-uri și, mai ales, cei care folosesc internetul”, a adăugat Vintilescu.
Cele mai recente versiuni ale Norton 360, Norton Internet Security și Norton AntiVirus sunt disponibile pentru cumpărare și în România, prin intermediul diferiților parteneri de distribuție ai companiei. În plus, vânzările realizate de Norton pe piața locală, până în acest moment al anului, le-au depășit pe cele de anul trecut.
„În acest an am pus un foarte mare accent pe dezvoltarea rețelei de distribuție, si a relațiilor comerciale cu marile rețele de retail și magazinele online locale. În plus, parteneriatul strategic pe care l-am continuat cu Romtelecom, prin care clienții operatorului de telecomunicații pot achiziționa produsele noastre pe bază de abonament lunar, ne oferă rezultate foarte bune”, a arătat Consumer Sales Manager-ul Symantec România.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite