Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Data Center >> Stiri si comunicate

AMD este primul producator care combina arhitectura x86 si Procesoarele ARM pentru Centrele de Date

06 Noiembrie 2012



În urma unei mutări strategice, AMD (NYSE: AMD) a anunțat că urmează să proiecteze procesoare bazate pe tehnologia ARM® 64-bit, pe lângă procesoarele x86 produse în mod curent. Acestea sunt destinate mai multor piețe, începând cu serviciile cloud și serverele pentru centre de date. Primul procesor ARM produs de AMD, va fi un model puternic integrat, 64-bit multicore, de tip System-on-a-Chip (Soc), optimizat pentru servere eficiente în consumul de energie, ce domină cele mai mari centre de date și îmbunătățesc experiența pe computer. Primul procesor bazat pe tehnologia ARM, AMD OpteronTM, va intra în producție anul acesta și va integra materiale AMD SeaMicro FreedomTM.
Noul design AMD se adresează cererii în creștere, de îmbunătățire a performanței-per-watt, pentru soluții de cloud. AMD a introdus în 2003 prima soluție mainstream pe 64-bit x86, pentru servere, odată cu procesorul AMD Opteron, iar acum, AMD va fi singurul producător de procesoare ce îmbină ecosistemele x86 cu 64-bit ARM pentru a debloca noi nivele de flexibilitate și a genera performanța optimă și eficență de putere, pentru o gamă întreagă de fluxuri de lucru enterprise.
“AMD a condus tranziția centrului de date către sistemele mainstream 64-bit cu AMD64. Prin strategia noastră ambidextră, vom ajunge din nou primii în următorul punct major de inflexiune al industriei, prin adoptarea de procesoare 64-bit, eficiente, pentru servere, bazate atât pe arhitectură x86 cât și pe arhitectura ARM,” spune Rory Read, președinte și CEO AMD. “De-a lungul colaborării cu ARM, ne-am întregit portofoliul AMD IP deja impresionant, inclusiv cunoștiințele noastre despre procesoarele 64-bit și despre tehnologiile AMD SeaMicro Freedom, pentru a oferi cea mai flexibilă și completă soluție de procesare pentru centrele de date moderne. ”
"Industria are nevoie să inoveze continuu pe piețe, pentru a satisface cererile tot mai mari ale clienților, iar ARM și partenerii noștri descoperă soluții de calcul din ce în ce mai eficiente energetic pentru a satisface aceste nevoi ", a declarat Warren East, CEO ARM. "Prin colaborarea cu ARM, AMD este capabil să-și impulsioneze portofoliul său IP extraordinar, incluzând materialele AMD Freedom, cu nuclee de procesor ARM 64-biți pentru a construi soluții acestei cereri și pentru a transforma industria."
Explozia centrelor de date a adus cu ea oportunitatea optimizării puterii de calcul, prin soluții foarte diferite. AMD oferă un ecosistem de calcul plin de posibilităti, oferind soluții bazate pe procesoare AMD Opteron x86, noile APU-uri pentru servere, ce ajută Arhitectura Sistemelor Eterogene (HSA), și noile soluții ARM 64-bit.
La un eveniment găzduit de AMD în San Francisco, reprezentanții de la Amazon, Dell, Facebook, Red Hat au participat la o discutie de grup cu privire la oportunitățile create de solutiile ARM pentru servere ARM de la AMD. O reluare a acestui eveniment poate fi găsită aici, de la ora 5pm Pacific time.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite