Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

HP facilitează accesul companiilor mici la mobilitate

06 Noiembrie 2012



Utilizarea dispozitivelor mobile la locul de muncă permite accesarea de la distanță a aplicațiilor sofisticate pentru administrarea afacerii și a proceselor, asigurând constanța productivității, îndiferent de locație. Însă IMM-urile au, în mod tradițional, infrastructuri IT statice și fragmentate, ceea ce face dificilă adecvarea rapidă și eficientă la cerințele de infrastructură aduse de forța de muncă mobilă și de aplicațiile virtualizate. HP anunță noi produse și servicii care ajută companiile mici și mijlocii să-și simplifice infrastructura IT și să accelereze creșterea afacerii prin valorificarea accesului mobil.
Pentru a simplifica administrarea infrastructurii IT pentru IMM-uri și a ușura tranziția la o infrastructură modernă, HP și-a extins portofoliul HP Converged Infrastructure cu noi soluții de stocare și rețelistică care îmbunătățesc productivitatea angajaților, asigurând astfel accesul sigur la aplicațiile și datele companiei prin intermediul dispozitivelor mobile. În plus, HP oferă programe financiare și de training care soluționează provocările întâmpinate de IMM-uri în materie de mobilitate și care le permit acestora să obțină resursele necesare pentru a crește rapid și ușor adaptabilitatea afacerii, în contextul unei piețe mobile aflate în plină dezvoltare.
În curand, mobilitatea va deveni o obișnuință în activitatea IMM-urilor, dat fiind faptul că se trece de la folosirea acesteia numai pentru e-mail la gestionarea aplicațiilor critice de business precum administrarea relațiilor cu clienții (CRM) și inventarul vânzărilor,” a spus Robert Anderson, Vicepreședinte Cercetare în cadrul Gartner, Inc. “Întreprinderile mici și mijlocii trebuie să-și alinieze și să-și modernizeze infrastructura IT existentă pentru a profita de beneficiile și avantajele competitive pe care le aduce mobilitatea.”

Modernizarea stocării într-o lume mobilă
Creșterea volumului de date și cerințele aplicațiilor evoluează pe măsură ce mobilitatea continuă să genereze o explozie de date și schimbă modul în care aplicațiile sunt utilizate și accesate. IMM-urile au nevoie de platforme de stocare simple, scalabile și eficiente care răspund acestor noi cerințe și care susțin încărcările de lucru dinamice și creșterea rapidă atât a datelor structurate, cât și a celor nestructurate.
HP oferă soluții noi de stocare care asigură scalabilitate, siguranță și disponibilitate pentru gestionarea cerințelor de business. Noile oferte includ:
•Platforma HP StoreVirtual Storage, bazată pe sistemul de operare HP LeftHand și pe tehnologia HP ProLiant Generation 8 (Gen8), are modele flexibile de implementare care îndeplinesc cerințele de virtualizare. Oferta include funcții care conferă IMM-urilor posibilitatea de a adăuga spațiu fizic de stocare fără a întâmpina întreruperi și capacitatea de a muta date pe suporturi de stocare virtuale sau fizice prin doar câteva click-uri, ceea ce permite infrastructurii IT să crească permanent cerințele de stocare.
•Soluția unică integrată HP StoreEasy Storage, care susține încărcările de lucru ale fișierelor și aplicațiilor cu deduplicare și criptare încorporate. Companiile mijlocii nu își mai pot permite să adauge ”încă un file server” pentru a cuprinde explozia de date nestructurate care provin de la dispozitivele mobile. Native Windows integration permite IMM-urilor să configureze imediat și să administreze soluția HP StoreEasy Storage, fără a fi necesară învățarea unui nou sistem de administrare a stocării aparținând unui anumit vendor. HP StoreEasy Storage susține 10.000 de utilizatori pe un computer standard cu trei unități, precum și încărcări de lucru multiple, printr-o singură platformă consolidată care este eficientă financiar și extrem de securizată.
•Programul HP Financial Services, care oferă IMM-urillor care se califică accesul la soluțiile HP fără plata ratei de leasing timp de 90 de zile sau achiziționarea în leasing a anumitor echipamente HP cu o rată de leasing implicită mai mică decât zero. Această ofertă asigură IMM-urilor soluții financiare flexibile pentru a-și putea actualiza infrastructura IT la costuri avantajoase.

Mobilitate la dispoziția angajaților printr-o administrare simplificată a rețelei
IMM-urile, ca și agențiile guvernamentale, susțin o forță de muncă mobilă aflată în continuă creștere, care solicită accesul la aplicații multimedia și care consumă lățime de bandă, precum videoconferințele. Însă, având în vedere resursele umane și financiare limitate, aceste organizații au nevoie de soluții care sunt ușor de folosit, sigure și care pot fi menținute cu costuri mici.
Seria de puncte de acces HP M220, noua completare adusă arhitecturii HP FlexNetwork, asigură o lățime de bandă mai mare și simplifică administrarea și mentenanța rețelei pentru IMM-urile în curs de dezvoltare.
Seria HP M220 simplifică administrarea rețelei wireless prin tehnologia ”de clustering” care permite IMM-urilor să implementeze și să administreze un număr de până la 10 puncte de acces la rețea mai degrabă ca pe o singură structură, decât ca pe o serie de dispozitive wireless separate. Tehnologia de clustering permite administratorilor de IT să implementeze și să configureze cu ușurință noi aplicații multimedia și să adauge dispozitive wireless la rețea fără generare de perioade de nefuncționare. În plus, soluția îmbunătățește securitatea rețelei, detectând și eliminând punctele de acces corupte, și reduce riscurile de securitate cauzate de punctele de acces configurate greșit.
Seria HP M220 include un ghid Quick Setup Wizard care prezintă o interfață ușor de folosit pentru a simplifica configurația punctelor de acces multiple. Acesta asigură cinci scenarii de implementare, oferind astfel clienților posibilitatea de a selecta cel mai bun mediu de rețea wireless pentru compania lor.

Colaborarea cu HP, expertul în tehnologie
Având acces la o gamă largă de tehnologii și programe, IMM-urile își pot simplifica operațiunile IT pentru a îmbunătăți productivitatea angajaților. Aceste oferte includ:
•Soluția HP Client Virtualization SMB Reference Architecture for Citrix VDI-in-a-Box susține cu 50% mai mulți utilizatori(1) decât versiunea precedentă. Aceasta reduce costul și complexitatea implementării virtualizării desktop-ului, permițând angajaților să acceseze desktop-urile, aplicațiile și serverele companiei în siguranță, de oriunde, în orice moment și de pe orice dispozitiv. Datele critice ale utilizatorilor sunt salvate pe server și nu pe dispozitivele mobile, evitându-se altfel pierderea, furtul, deteriorarea și piratarea acestora.
•Programul HP Learning Initiative for Entrepreneurs e-Learning (HP LIFE e-Learning) asigură sesiuni de training online bazate pe cloud fără perceperea de costuri adiționale, pentru a îmbunătăți abilitățile cele mai importante în materie de IT și afaceri, exercitate din orice locație și de pe orice dispozitiv. HP LIFE e-Learning oferă acum programe online de mentorat susținute de profesioniști HP, alături de webinare și alte resurse relevante care pun accentul pe folosirea mobilității în scopul generării dezvoltării.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite