Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Grupul ASSECO oferă soluţii pentru adoptarea directivei UE Solvency II

07 Noiembrie 2012



Noul regim european de solvabilitate, care se va realiza prin implementarea directivei UE Solvency II, va afecta direct companiile de asigurări din România. Aceste efecte pe care Solvency II le va avea pe plan local au fos analizate şi dezbătute pe larg în cadrul evenimentului „Reglementările UE în domeniul asigurărilor, de la teorie la practică via IT“ organizat de grupul ASSECO, alături deDelloite România şi Kofax.
Solvency II reprezintă o revizuire fundamentală a regimului de capitalizare a industriei europene de asigurări, având rolul de a institui un nou set de reguli la nivelul întregii Uniuni Europene, pentru respectarea solvabilităţii societăţilor de profil. „Este o provocare să traduci reglementări în acţiuni clare şi uşor de coordonat şi să defineşti nivelul corect de sofisticare, ba mai mult, să urmăreşti modul în care oamenii, tehnologia şi procesele interacţionează şi funcţionează eficient, în vederea îndeplinirii unor obiective, livrabile, funcţii şi cerinţe comune“, a explicat Andrea Mafei, senior manager Delloite România.
Foarte recent, reglementarea Solvency II a provocat noi dezbateri ca urmare a unor propuneri de amânare a adoptării acesteia. Însă, chiar dacă asiguratorii europeni vor avea mai mult timp la dispoziţie pentru a se conforma directivei, problemele practice trebuie rezolvate cât mai curând“, a precizat Sergiu Costache, prşedinte Media XPRIMM, companie-partener al evenimentului.
Provocările pe care le presupune adoptarea Solvency II în România au fost evidenţiate şi de Paul Mitroi, Director General, Direcţia de Reglementare şi Implementare a Solvency II, CSA, care a subliniat faptul că: „Societăţile de asigurări din România trebuie să regândească strategiile şi modelele de management al riscurilor“.
Strategia ASSECO „One Stop Shop For Insurance“ vine în îmtâmpinarea acestor nevoi şi cerinţe specifice pieţei de asigurări româneşti, punând la dispoziţia companiilor locale soluţii şi IT complexe, de natură să răspundă problemelor cu care se confruntă societăţile de asigurări. După cum a explicat Bogdan Mustaţă, Sales Manager ASSECO SEE România: „Toate companiile de asigurări, inclusiv cele care îşi derulează activitatea în România, se pregătesc în acest moment pentru Solvency II şi pentru provocările pe care implementarea sa le aduce; inclusiv cele ce ţin de IT. Grupul ASSECO este pregătit să răspundă acestor cerinţe, existând deja dezvoltate soluţii pentru Solvency II de către colegii noştri din Danemarca şi Slovacia.“
Expertiza şi experienţa ASSECO în domeniul Solvency II, concretizate deja prin patru implementări în curs de desfăşurare, au fost exemplificate pe larg în cadrul evenimentului de către reprezentanţii din Danemarca, Polonia, Slovacia şi Cheia ai grupului. „Ne dorim ca şi piaţa românească să beneficieze de cunoştinţele şi experienţa grupului ASSECO“, a concluzionat Bogdan Mustaţă, care a oferit participanţilor oportunitatea de a participa la o serie de workshop-uri în cadrul cărora au fost prezentate live aplicaţiile de asigurări implementate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite