Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

S-a dat startul How to Web 2012

07 Noiembrie 2012



Astazi, la Bucuresti, s-a dat startul celei de a-patra editii a conferintei How to web, dedicata inovatiei si antreprenoriatului in tehnologie.


Prezentarile au fost deschise de Phil Libin, CEO Evernote. Evernote este una dintre cele mai admirate companii din Silicon Valley, fiind evaluata la 1 miliard de dolari.
Phil Libin conduce in prezent Evernote, serviciul care ajuta peste 40 de milioane de oameni din toata lumea sa isi aminteasca lucrurile cu adevarat valoroase din viata de zi cu zi.
„Scopul nostru este sa cream o companie pe care oamenii s-o iubeasca. Nu vrem sa facem exit. Nu faci exit din munca de-o viata”, a declarat Phil Libin.


Radu Georgescu, presedintele Gecad, a incercat sa explice audientei cum se fac bani din software, recunoscand insa ca nu a gasit raspunsul definitiv la aceasta intrebare. Radu Georgescu i-a sfatuit pe tinerii antreprenori si pe cei care intentioneaza sa-si infiinteze un start-up sa se gandeasca foarte bine daca produsul lor se potriveste sau nu anumitor piete in care vor sa-l lanseze. Desi intrarea si succesul pe piata americana este idealul la care aspira antreprenorii din toata lumea, pot fi luate in calcul si alte piete mari, ca India, de exemplu, care i-ar putea propulsa catre succes si unde produsul pe care il dezvolta se potriveste mai bine. De asemenea, a mai spus Radu Georgescu, nu e nici o rusine sa ai in portofoliu un produs foarte ieftin, dar care se dovedeste a fi foarte bun pentru un segment anume de utilizatori, aducand aici exemplul propriului produs, Axigen, serverul de mail dezvoltat de compania pe care o conduce.


Struan Robertson este Product Director la Natural Motion, producător al trei jocuri ce au ajuns consecutiv pe locul intai la nivel mondial in AppStore. Struan a vorbit in prezentarea sa despre doua jocuri mai noi dezvoltate de compania pentru care lucreaza, My Horse si CSR Racing. Lansat in septembrie 2011, My Horse este un „nurturing game”, asa cum l-a numit Struan. Este un joc in care ai grija virtual de un cal, hranindu-l, plimbandu-l etc. Jocul a avut peste 12 milioane de descarcari pana in prezent.
CSR Racing a fost lansat in luna iunie a acestui an, inregistrand venituri de 12 milioane de dolari in prima luna de la lansare. Au fost jucate aproximativ 2 miliarde de sesiuni, conform cifrelor oferite de reprezentantul Natural Motion.
In prezent, Natural Motion dezvolta Clumsy Ninja, un joc care foloseste tehnologia care se numeste euphoria (n.r.: in loc de animatii predefinite, actiunile personajelor si reactiile lor sunt sintetizate in timp real, fiind diferite chiar atunci cand este redata aceeasi scena. Personajele sunt cu adevarat credibile, iar experienta de joc este uimitoare).


Scena a fost apoi oferita programului Startup Spotlight, fiind prezentate in fata juriului 4 proiecte ale unor tineri antreprenori din Estonia, Romania, Grecia si Croatia. M-au retinut atentia proiectele din Romania si Grecia.


Proiectul romanesc, Good Momming! este o aplicatie mobila, dedicata parintilor care au nevoie de sfaturi de la specialisti despre cum sa-si hraneasca sanatos copiii. Echipa condusa de Cristian Constantin Olarasu numara in prezent 10 oameni si colaboreaza cu specialisti si nutritionisti din America, pentru a lansa pe aceasta piata produsul in urmatoarele luni. CEO-ul Good Momming! spune ca aplicatia lor a fost deja ceruta si in Singapore sau Israel.


Incrediblue, proiectul care vine din Grecia, este o platforma care uneste proprietarii de barci, turistii care vor sa le inchirieze pentru agrement si echipajele care pot sa le navigheze. Platforma a fost lansata in luna martie a acestui an si pana in prezent a fost lansata in 4 tari, fiind inregistrate in sistem mai mult de 100 de barci. Tinta antreprenorilor greci este sa dispuna de 20 de barci in fiecare port din tarile unde va fi disponibil acest serviciu.


How to web continua si maine, cand vom afla castigatorii programului Startup Spotlight. Companiile inscrise au oportunitatea de a castiga premii cash in valoare totală de 20.000 de dolari, premii puse la dispozitie de compania IXIA Romania, partener principal al evenimentului.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite