Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Evenimente >> Stiri si comunicate

Star Storage primește distincţia “Best Cloud Project in Central & Eastern Europe”

13 Noiembrie 2012



Star Storage, furnizor de soluţii de stocare, arhivare şi management de informaţii (date şi documente), servicii de externalizare şi servicii Cloud, a primit premiul pentru “Best Cloud Project in Central & Eastern Europe”, în cadrul evenimentului organizat la Viena în luna octombrie a acestui an de către Hitachi, leaderul mondial în soluţii şi servicii de stocare. La acest eveniment au participat peste 30 de mari companii internaţionale - toţi partenerii Hitachi din Europa Centrală şi de Est. Dintre acestea, doar 5 companii au plecat acasă cu un premiu, Star Storage fiind singura companie românească premiată, în cadrul evenimentului, pentru Soluția “Cloud Computing – M-Cloud” implementată în faza 1 de către Guvernul Republicii Moldova.
Această distincție simbolizează recunoaşterea internaţională a proiectelor inovatoare construite de Star Storage împreună cu partenerii săi, în cazul de față Centrul de Guvernare Electronică din Republica Moldova, şi pentru care ne simţim onoraţi. Au fost nominalizate mai multe companii, însă noi ne-am diferenţiat prin crearea unui proiect Cloud amplu şi complex, un concept architectural unic şi inovativ, în cadrul căruia au fost utilizate numeroase componente de ultimă generaţie furnizate majoritar de Hitachi. Considerăm acest premiu ca o validare a strategiei Star Storage de dezvoltare a portofoliului de soluţii şi servicii StarVault Cloud pe care am implementat-o de la începutul acestui an şi în cadrul căreia am lansat de curând pachete noi de servicii, atât pentru instituţiile publice şi companiile de nivel enterprise, cât şi pentru SMB-uri . Proiectele noastre pentru servicii Cloud sunt abia la început, cei peste 150 experţi Star Storage lucrează intens la dezoltarea portofoliului nostru de servicii Cloud şi suntem pregătiţi să răspundem la orice provocare, la orice proiect, oricât de complex, bazându-ne desigur şi pe infrastructura noastră din Centrul de Date de nivel Tier 3+, cel mai modern şi performant din România .“, a declarat Cătălin Păunescu, Managing Director Star Storage.
Star Storage a început implementarea proiectului M-Cloud în cadrul Centrului de Guvernare Electronică din Republica Moldova în iulie 2012, iar premiul “Best Cloud Project in Central & Eastern Europe” demonstrează încă odată că Star Storage este un partener de încredere şi un furnizor profesionist de soluţii şi servicii IT.
De-a lungul celor 12 ani de existenţă pe piaţă IT&C din România şi nu numai, Star Storage şi-a obişnuit clienţii şi partenerii cu furnizarea de soluţii şi servicii la cel mai înalt nivel de performanţă. Serviciile StarVault Cloud înseamnă pentru clienţii noştri atât din mediul public, cât şi privat, eficientizarea operaţională şi a costurilor, dar, mai ales, securizarea la maximum a datelor şi accesarea acestora doar de către persoane autorizate.
Proiectul premiat reprezintă cea mai mare implementare a unui Private Cloud în regiune, care are la bază servere blade Hitachi, dar şi cel mai performant şi scalabil sistem de stocare din lume, Hitachi Virtual Storage Platform (VSP).”, a declarat Radu Isaia, Presales Director Infrastructure Solutions & Cloud Star Storage.
Star Storage este partener Gold al Hitachi de peste 10 ani şi împreună au implementat de-a lungul timpului numeroase proiecte, utilizând cele mai performante sisteme şi echipamente de stocare.
Construind pe această direcţie, Star Storage a lansat de curând noi pachete de servicii StarVault Cloud dedicate şi customizate pentru companiile din zona SMB (small and medium businesses), gândite sub conceptul de Cloud as Utility, tocmai pentru a ajuta aceste companii să-şi depăşească principala barieră – dimensiunea bugetului şi să înţeleagă importanţa şi necesitatea externalizării componentei de infrastructură către un furnizor experimentat. Cu ajutorul serviciilor StarVault Cloud oferite de Star Storage, clienţii pot beneficia de întreaga suită de facilităţi, dar vor plăti doar pentru cât consumă, exact ca în cazul serviciilor de utilităţi.
Suntem foarte mândri de rezultatele parteneriatului nostru de peste 1 deceniu cu Star Storage, pe care le recunoaştem totodată şi prin acest premiu. Proiectul premiat “Best Cloud Project in Central & Eastern Europe” este unul dintre puţinele de o asemenea complexitate în regiune şi ne bucurăm să avem un partener ca Star Storage, cu experienţă şi expertiză atât de vaste, pentru a-l implementa. Tehnologiile utilizate în acest proiect sunt cele mai bune existente în prezent pe piaţă şi suntem siguri că va fi un proiect de un real succes.”, a declarat Marek Swierad, Hitachi Regional Director & General Manager CEE & MENAT.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite