Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Smart ID Romania semneaza parteneriatul cu Cognex, liderul in sisteme, software si senzori pentru control optic automat

15 Noiembrie 2012



Smart ID Romania, specialist in solutii pentru mobilitate anunta semnarea parteneriatului cu Cognex, liderul mondial in sisteme vision, software, senzori si aplicatii de control optic automat folosite in automatizarea productiei. Ca urmare a acestui parteneriat, solutiile de automatizare a productiei de la Smart ID vor integra cele mai avansate tehnologii in domeniul monitorizarii de mare precizie - scanare DPM, identificare, sortare si urmarire componente (trasabilitate), eliminare defecte, verificare linii de asamblare urmarire si captare informatii de-a lungul fiecarei etape din procesul de productie.
¨Intr-un mediu industrial extrem de competitiv, reducerea costurilor, determinarea corecta a costurilor finale de productie, asigurarea calitatii produselor si respectarea cerintelor de conformitate de-a lungul intregului proces de productie sunt principalele obiective la care contribuie aplicatiile pentru automatizarea proceselor de la Smart ID Romania. Pentru a ne plia pe cele mai pretentioase nevoi din productie integram tehnologii inovative de la cei mai buni dezvoltatori de tehnologie la nivel international. In aceasta privinta Cognex este partenerul ideal, atat in ceea ce priveste portofoliul de produse care reinventeaza procesele din productie, logistica-distributie cat si la nivelul tehnologiilor patentate pe care le detine in portofoliu´´, declara Romeo Iacob, Managing Partner Smart ID Romania.
Cititoarele DataMan sunt cititoare cu montaj fix, cu dimensiuni foarte mici, care pot fi utilizate in locuri cu spaţiu limitat, cum ar fi identificarea pieselor şi controlul proceselor. DataMan 300 include doua modele de baza - DataMan 300 oferă o rezoluţie standard de 800×600 pixeli, iar DataMan 302 de mare rezoluţie (1280×1024) pentru a citi coduri foarte mici într-un câmp vizual larg sau pe componente foarte mici.
DataMan 300 este un echipament ideal pentru asigurarea trasabilitatii componentelor si conformitatii cu legislatia in vigoare. Producatorii care muta, depoziteaza si incorporeaza componente in produsele finale pe care le produc au nevoie de date exacte referitoare la costurile de productie, la stocuri, previziuni in operatiunile de productie etc. Toate aceste informatii sunt incluse intr-un cod bidimensional (2D) sau DPM si aplicate pe componentele unui produs. Codurile 2D sunt folosite in productie datorita dimensiunilor foarte mici, a cantitatii mari de informatii care poate fi stocata in aceste coduri dar si ca masura impotriva produselor contrafacute. Cu ajutorul DataMan 300 operatorii de pe liniile de productie elimina orice proces manual de introducere a datelor - datorita in principal ratelor de citire extrem de mari - indiferent de calitatea codului de bare care trebuie citit si indiferent de viteza la care se realizeaza aceasta citire.
DataMan optimizeaza productia prin eliminarea erorilor umane si prin cresterea eficientei operatorilor din liniile de productie. Similar, DataMan 300 este ideal pentru aplicatii de sortare din industria logistica sau distributie.
DataMan 300, primul cititor intrat in portofoliul Smart ID Romania este dezvoltat special pentru a citi coduri DPM greu de citit. Include doua dintre tehnologiile de top Cognex - 1DMax+ cu Hotbars care ii asigura rate de citire inegalabile in industrie si 2DMax+ care ii permite sa citeasca o multitudine de coduri de bare 1D si 2D. Cu aceste doua tehnologii la baza si o multitudine de module, DataMan 300 este cititorul universal cu care specialistii din productie pot procesa loturi multiple fara a fi nevoie sa reconfigureze echipamentul. Fiind dotat cu functiile de autofocus si “smart tuning”, DataMan 300 are nevoie de doar 15 secunde pentru a-si configura setarile si a acoperi orice nevoie de scanare, indiferent de suprafata pe care este aplicat codul si indiferent de gradul acestuia de lizibilitate.
DataMan 300 poate fi echipat cu diferite tipuri de lentile si cu ajutorul senzorului de imagine cu numar mare de pixeli. Astfel, asigura cel mai fiabil proces de citire din domeniul industrial. In plus, software-ul de verificare inclus in echipament, asigura monitorizarea calitatii marcarii si o biblioteca de comenzi.NET (DMCC.NET), pemitandu-i o integrare uşoară în aplicaţiile pentru PC.¨
Parteneriatul cu Smart ID este unul strategic pentru Cognex in principal datorita echipei de tineri cu competente in mobilitate, knowhow, experienta si cele mai bune practici in implementari complexe de aplicatii pentru automatizarea proceselor de productie la companii de renume din industrie. Proiectele implementate cu Smart ID si cele aflate deja in desfasurare acopera industria componentelor electronice, automotive si logistica´´, declara Razvan Titu, Sales Reprezentative Cognex Romania.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite