Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Revista Market Watch a decernat premiile „Femei in tehnologie”

16 Noiembrie 2012



Revista de business IT&C Market Watch a decernat miercuri, 14 noiembrie, pentru prima data in Romania premiile „Femei in tehnologie”, in cadrul Galei „Femei in tehnologie”. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul companiei Intel Romania – sponsorul acestei prime editii – si al partenerilor European Professional Women Network Romania si Girls in Tech.
Mai multe detalii despre eveniment, veti putea citi in numarul noiembrie-decembrie al revistei Market Watch.


Revista Market Watch a acordat cinci premii:
- pentru „Cariera de succes in industria IT&C” (departajate pe criteriile „business” si „tehnic”): doamnei Monica Ene-Pietroșanu, Country Manager Intel Romania Software Development Center si doamnei Mădălina Suceveanu, Chief Technology Officer, Orange România
- pentru „Promovarea diversitatii organizationale” companiei Microsoft România
- pentru „Cea mai bună initiativa de sustinere a femeilor din IT&C” organizatiei Girls in Tech
- pentru „Antreprenoriat feminin in IT” doamnei Irina Oprea, Director general System Innovation RO



Premiul pentru „Cariera de succes in industria IT&C”


Monica Ene-Pietroșanu, Country Manager Intel Romania Software Development Center
In România, Intel a initiat o serie de actiuni menite sa incurajeze fetele sa se apropie de domeniul IT, în special de la lansarea in 2010 a Intel Romania Software Development Center. Monica Ene-Pietroşanu s-a alăturat echipei Intel în luna iulie 2011, în calitate de Country Manager al Centrului de Dezvoltare Software de la Bucureşti. Anterior postului la Intel, Monica a lucrat pentru 8 ani la Microsoft, în Statele Unite ale Americii, unde a condus diferite echipe de R&D în grupul de dezvoltare pentru sistemul de operare Windows și din 2005, timp de 5 ani, a fost site manager-ul Centrului de Suport Tehnic Global al Microsoft. Responsabilitatile Monicai Ene-Pietroșanu la Intel constau in supravegherea activitatilor centrului, identificarea unor noi oportunitati de business, precum si dezvoltarea relatiei cu cei mai importanti jucatori din industria IT. De asemenea, Monica Ene-Pietroșanu coordoneaza relatiile Intel cu mediul academic si cu sistemul public.


Monica Ene-Pietrosanu (stanga)



Mădălina Suceveanu, Chief Technology Officer, Orange România
Anul trecut, in martie, Orange Romania anunta numirea unei femei intr-un post cheie pentru o companie de telecomunicatii: Chief Technology Officer (CTO). Succesele pe care le-a avut Madalina Suceveanu, initial in Dialog si apoi in Orange – introducerea solutiilor de date fixe pentru clientii corporate, lansarile EDGE, WIMAX, extinderea si densificarea retelei de voce si date mobile, precum si echipele de experti si manageri pe care le-a construit, - au recomandat-o atat pentru acest post, cat și pentru premiul pentru o cariera de succes în industria IT&C.


Pentru ca Madalina Suceveanu nu a putut fi prezenta la eveniment, premiul a fost ridicat de Raluca Munteanu, PR Officer Orange Romania



Premiul pentru „Promovarea diversitatii organizationale”

Microsoft Romania
Compania Microsoft si-a asumat rolul de evanghelist al diversitatii organizationale. In Romania, initiativele care se inscriu pe agenda diversitatii si incluziunii au fost coordonate pentru prima data de Adina Bigas, incepand cu anul 2007. Partener vechi al revistei noastre, Microsoft Romania ne-a sprijinit anul trecut in lansarea suplimentului si evenimentului „Femei in tehnologie” si a rubricii cu acelasi nume din cadrul revistei.
Prin proiectele derulate, dintre care enumeram Open Days, Digigirlz, Women in IT sau conferința Leadership@feminin, Microsoft Romania a incurajat atat tinerele aflate inca pe bancile scolii, de a imbratisa tehnologia si o cariera in industria IT&C, cat si crearea unor programe care sa adreseze problematica diversitatii de gen in randul echipelor de management, unde numarul femeilor este mai mic.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite