Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

„Goana după aur“ cu Windows 8

28 Noiembrie 2012




Aplicații românești în Windows Store

În Windows Store sunt în prezent 10.000 de aplicații, printre care și 5 aplicații românești. Dezvoltatorii români cu aplicaţii care se găsesc deja în Windows Store sunt Airplanes, TradeVille, Cinemagia, Cocktailpedia și ZyWay Forms. Conform informațiilor primite de la Todi Pruteanu, PR & Corporate Affairs Lead Microsoft România, aplicația Cinemagia, destinată pieței locale a înregistrat deja peste 1.000 de descărcări, iar Airplanes, o aplicație ce se adresează pieței globale, a avut peste 8.000 de descărcări.

„Windows 8 oferă multe oportunități segmentului enterprise, iar competitorii noștri au mai puțină experiență în această zonă. Mesajul meu pentru dezvoltatorii locali este să intre în legătură directă cu utilizatorii prin intermediul Windows Store, acesta fiind singurul mod în care pot primi un feedback imediat. Astfel, vor putea adăuga funcționalități noi rapid și își vor putea îmbunătăți produsul. Cu cât intri mai repede în acest sistem, cu atât mai repede obții beneficii“, mai spune Ben Riga.

Pe plan local, Microsoft continuă inițiativele în rândul comunității IT pentru a atrage dezvoltatorii independenți, indiferent dacă folosesc platformele concurente, iOS sau Android. De asemenea, deși compania își concentrează eforturile atât la nivel global, cât și pe plan local pe aplicațiile dedicate consumatorilor finali, segmentul enterprise nu va fi ignorat.

Ce spun partenerii?
Pentru noi ca furnizori de soluții integrate de e-business, impactul este major. Versiunea OMNi e-Business 2013 aduce la un loc facilități de e-commerce și mobile sales atât în segmentul B2C, cât și B2B, unificând procesele de vânzare în canalele online, offline și mobile. În acest context, Microsoft este deocamdată primul furnizor capabil să livreze aceeași platformă (Windows + .Net) în mediile menționate (Windows Azure, Windows 8, Windows RT), ceea ce pentru Softelligence se transformă într-un important avantaj competitiv“, a declarat Teodor Blidăruș, managing partner Softelligence.



Date Windows Store – piața românească
• Costuri de deschidere a contului pentru dezvoltatori: 180 lei/an per individ, 360 lei/an per întreprindere. Sumele sunt valabile atât pentru contul Windows, cât și pentru Windows Phone (pentru cele două platforme trebuie să aveți conturi diferite)
• În Windows Store pot fi prezente atât aplicații pentru consumatorul final, cât și pentru întreprinderi. Microsoft România lucrează cu partenerii tradiționali ISV pentru a dezvolta aplicații Windows 8 pentru afaceri. Aplicația AEL a SIVECO se află în curs de publicare în Windows Store. De asemenea, au fost inițiate deja discuții cu companii precum TotalSoft, Senior Software, Star Storage etc.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite