Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

TOP 5 beneficii principale ale serviciilor de externalizare IT pentru companiile din Romānia

28 Noiembrie 2012



Serviciile de externalizare IT rezolvă probleme reale cu care se confruntă companiile mici, mijlocii și mari, mai ales pentru că schimbarea reprezintă un angajament minim, oferă comoditate și flexibilitate ridicate, iar la nivel centralizat, totul se află sub controlul clientului. Acțiunile externalizării IT au ca scop final eficiența pe termen lung, prin rapiditate și focus pe obținerea de rezultate.

Din ce în ce mai mulți manageri doresc să exploateze beneficii cum sunt eficientizarea costurilor, expertiza unor specialiști și acoperirea riscurilor de întrerupere a funcțiilor IT critice afacerii proprii, pentru că toate aceste rezultate sunt măsurabile și, în final, se traduc prin câștigarea cotei de piață și creșterea profitabilității.

Eficientizarea activităților interne ale companiei-client, în timp ce furnizorul extern asigură bunul mers al sistemului IT, înseamnă reducerea semnificativă a riscurilor de întrerupere a activității. Soluțiile informatice oferite duc la îmbunătățirea activității angajaților, ce poate fi cuantificată chiar și într-o oră de productivitate în plus, în fiecare zi. Lăsând departamentul IT pe mâna unor specialiști, managementul câștigă timp pentru explorarea și dezvoltarea altor aspecte generatoare de valoare pentru afacere.

Proactivitatea asigurată de serviciile de externalizare IT reduce riscurile implicate prin gestionarea corectă a celor potențiale, luându-se toate măsurile de precauție pentru a evita instalarea amenințărilor. Stabilitatea este oferită și prin creșterea protecției datelor confidențiale și eliminarea riscurilor ca acestea să fie alterate, distruse sau să devină publice.

Când timpul este o resursă atât de importantă în mediul de business, o afacere bazată pe o fundație solidă oferită de un sistem IT funcțional 99,9% înseamnă eliminarea întreruperilor ce pot afecta productivitatea angajaților. Pentru management, înseamnă timp câștigat reinvestit în dezvoltarea afacerii și găsirea de noi oportunități. Și pentru că activitatea de externalizare IT este gândită în termeni de siguranță, disponibilitate și performanță, SLA-urile (Service Level Agreement) de care dispun companiile-client oferă garanții și un sistem modern de urmărire a termenilor.

Din perspectiva optimizării costurilor, economisirea majoră se face atât prin reducerea costurilor de funcționare, de întreținere și de personal, sau de lansare a unor proiecte speciale, cât și prin eliminarea celor suplimentare. Externalizând, companiile se asigură că rămân competitive la nivel de industrie în ceea ce privește costurile cu serviciul IT, printr-un pachet complet de aplicații, sisteme, soluții și oameni dedicați afacerii proprii.

Un alt avantaj este cel al oamenilor calificați și certificați care asigură suport tehnic 24/7, la nivel național. Specialiștii se întâlnesc zilnic cu situații complexe și asigură rezolvarea promptă a oricărei situații apărute. Un alt mare avantaj este că dinamica personalului se reduce substanțial, iar know-how-ul rămâne în interiorul companiei-client. 60,5% din clienți au indicat expertiza extinsă ca un motiv decisiv în alegerea serviciilor de externalizare IT.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite