Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Tabletă mobilă robustă, de ultimă generaţie, pentru angajaţii din teren

28 Noiembrie 2012



În ultima perioadă am petrecut destul de mult timp alături de echipe mobile din teren de la cele mai mari companii de distribuţie, logistică, retail, utilităţi, field services şi producţie din România. Marea majoritate a angajaţilor mobili din aceste companii foloseşte echipamente care funcţionează pe sistem Windows 7 sau Windows XP. Pentru activităţile pe care le desfăşoară în teren echipele mobile au nevoie de echipamente care bootează rapid, la care te poţi loga rapid şi sigur, indiferent în ce locaţie te afli, care pot funcţiona atât în sistem tabletă, dar care pot depăşi de departe performanţele echipamentelor de tip desktop, şi care includ în plus opţiuni multiple de conectivitate - Ethernet, WiFi, 3G/4G etc. Iar dacă la capitolul portabilitate ar putea include şi o greutate mai mică, rezistenţă mare în medii dintre cele mai ostile şi independenţă de operare mai mare de 4-5h, cât au în acest moment echipamentele pe care le deţin, atunci ar putea afirma că au în dotare echipamentul ideal care să îi ajute să şi rezolve activităţile mult mai rapid şi mult mai eficient.

Pentru aceşti angajaţi mobili, dar şi pentru companiile deschizătoare de drumuri în tehnologie, avem veşti bune. Smart ID a semnat parterneriatul cu Panasonic şi a inclus în portofoliul de echipamente destinate angajaţilor mobili o tabletă de ultimă generaţie: noul PC convertibil Toughbook CF-C2, semi-robust, destinat angajaţilor din field service şi din vânzări-distribuţie.

Şi pentru că vorbim despre convertibilitate, este important să menţionăm că Toughbook-ul de la Panasonic este un computer cu performanţe asemănătoare computerelor desktop, care poate fi folosit atât ca notebook, dar şi ca tabletă prin simpla rotire a ecranului şi plierea acestuia peste tastatură.

Toughbook C2 este optimizat pentru Windows 8 – cu cea mai bună optimizare pentru capacitate multi-touch în 5 puncte. Panasonic Toughbook este dotat cu senzori multipli pentru a beneficia din plin de noile funcţionalităţi posibile datorită sistemului de operare Windows 8 – luminozitate, magnetic, acceleration, şi gyro. Iar asta nu e tot: Toughbook include un stilou electronic extrem de bine primit de către specialişti.

Şi pentru ca a fost construit pentru a se plia pe cele mai dificile nevoi ale speciliştilor din teren, Toughbook este utilat cu suficient de multe tehnologii de ultimă generaţie care transformă forţele mobile din teren în super unităţi mobile. Cu cea de-a treia generaţie a tehnologiei Intel CoreT C2, Toughbook are puterea de procesare necesară pentru a se plia pe cele mai complexe nevoi ale angajaţilor mobili. Fără a avea nevoie de ventilator, Toughbook este extrem de silențios şi sigur. Dotat cu un procesor foarte performant, cu consum extrem de mic Intel CoreTM i5-3427U vProTM Ultra Low Voltage Processor (1.8GHz până la 2.8GHz) cu tehnologie IntelŸ Turbo Boost şi opţiuni de stocare de ultimă generaţie (4GB RAM standard, extensibilă la 8GB, şi HDD 500GB standard şi 128GB sau opţional 256GB SSD), Panasonic Toughbook CF-C2 este unul dintre cele mai complexe şi mai puternice echipamente din clasa din care face parte.

Toughbook CF-C2 are o baterie de rezervă care poate fi configurată pentru a se plia pe nevoile utilizatorilor şi cerinţelor de greutate necesare în teren, iar bateria principală poate fi schimbată fără a opri computerul. Configurarea bateriei standard cu 6 celule oferă aproximativ 11 ore de operare (Mobile MarkTM 2007, 60cd/m2), bateria mică cu 3 celule oferă o independenţă de aprox 5 h de operare, iar bateria cu 9 celule de mare capacitate oferă 15 h de operare.

Dotat cu viteză mare de procesare, Toughbook CF-C2 este ideal pentru angajaţii mobili din teren care trebuie să realizeze mai multe activităţi în acelaşi timp şi care au nevoie de modalităţi multiple de introducere a datelor. Noile notebookuri-tabletă C2 sunt mult mai robuste, au un format mai mic, sunt mai uşoare şi mai compacte şi includ un sistem triplu de prindere pentru operaţiuni mult mai complexe, desfăşurate pe durata unui întreg schimb de lucru şi chiar mai mult.

Ecranul este multi-touch, poate fi folosit atât în modul tabletă, cât şi în mod notebook şi rămâne rigid la atingere datorită sistemului triplu de prindere, mult îmbunătăţit. Toughbook CF-C2 se diferenţiază de competitorii săi şi se pliază mult mai bine pe nevoile oricărui angajat mobil din teren datorită ecranului cu tehnologie IPS ce permite unghiuri de vizualizare mult mai largi, sticlei mult mai robuste, raportului mare dintre contrast şi luminozitatea de 500 cd/m2 şi ecranului cu strat anti reflectorizant.

Panasonic Toughbook CF-C2 a fost construit pentru a face faţă şocurilor şi zgârieturilor specifice mediului mobil din teren. Echipamentul este încadrat în clasa echipamentelor semi-robuste - ceea ce înseamnă că poate rezista la căderi de la peste 76 cm, iar tastatura şi touchpad-ul sunt rezistente la apă. Indiferent de modul de operare, tableta sau notebook, CF-C2 include o curea ergonomică, detaşabilă, în formă de triunghi, hands free, care permite să fie susţinut cu uşurinţă şi folosit cu o singură mână din orice poziţie – portret, landscape sau orice altă poziţie.

Pentru userii care folosesc Skype sau cei care au nevoie să realizeze fotografii care să documenteze activităţile din teren, CF-C2 este echipat cu o cameră de mare calitate HD 720p (Still image Max. 1280 x 720), dar îi mai poate fi adăugată şi o cameră de rezoluţie mare HD 720p (Still image Max. 2048 x 1536).

Cu o mare varietate de opţiuni de business, CF-C2 poate fi configurată pentru a se plia perfect pe nevoile forţelor mobile din teren. Ideală pentru inginerii de service şi angajaţii mobili din teren, i se poate adăuga un port opţional în serie, care permite ataşarea de dispozitive de măsurare şi diagnoză. În plus, alte opţiuni de business pot fi adăugate prin intermediul porturilor de configurare flexibile e.g. porturi VGA şi modemuri.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite