Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

BPM, o paradigmă a organizaţiei agile

29 Noiembrie 2012



Avantera şi IBM România, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Informaţionale, în colaborare cu Asociaţia Directorilor de Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţii din România - CIO Council şi cu susţinerea Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei au organizat recent prima ediţie a conferinţei „Management performant în organizaţia agilă“. Principalele tematici abordate în cadrul evenimentului au fost „Paradigma organizaţiei agile: Business Process Management“ şi „Rolul critic al CIO în succesul organizaţiilor publice şi private“.
Provocările schimbării rapide într-un mediu dinamic şi riscant impun o nouă abordare în conducerea organizaţiilor şi concepţia instrumentelor de management. Organizaţia agilă, publică sau privată, menţine echilibrul corect între performanţă şi risc într-o perspectivă care îmbină necesităţile prezentului cu succesul durabil. „Organizaţia agilă este un concept care îmbină flexibilitatea, echilibrul, adaptabilitatea şi coordonarea ca trăsături esenţiale într-o lume marcată de complexitate, competiţie şi globalizare, riscuri, schimbare rapidă şi interdependenţe sofisticate. O asemenea organizaţie se construieşte cu oameni care acceptă uşor schimbarea, sunt capabili de transdisciplinaritate şi prin utilizarea de instrumente de conducere revoluţionare. Aplicaţia pe care o prezentăm azi este un asemenea instrument“, a explicat Mihai Pascadi, Director General Avantera.
În acest context, soluţiile de Business Process Management (BPM) oferă timpi de adaptare a modului de lucru şi costuri incomparabil mai mici şi se constituie într-o alternativă foarte atrăgătoare prin opoziţie cu greoaiele, costisitoarele şi complexele sisteme informatice integrate din abordarea clasică. Iar CIO-ul (Chief Information Officer) poate avea în cadrul unei organizaţii un rol esenţial în îmbunătăţirea continuă a funcţionării şi coordonarea punerii în practică a unor instrumente de conducere care asigură adaptarea continuă şi apropierea de ideala latență zero.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite