Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Forte asigura operarea IT completa pentru SIMEA Sibiu

15 Februarie 2006



Outsoucing-16.jpgSibiul, Capitala culturala europeana desemnata pentru anul 2007, este cunoscut drept unul dintre cele mai importante centre culturale ale Romaniei. O data cu deschiderea fabricii SIMEA (Siemens Industrial Manufacturing, Engineering and Applications) care a avut loc in urma cu cateva luni, orasul Sibiu va deveni emblematic si pentru Grupul Siemens. in Sibiu, Siemens a deschis cea de-a treia fabrica SIMEA din zona Europei Centrale si de Est, care se alatura celorlalte doua existente in Austria, la Viena si Siegendorf. Decizia Siemens de a amplasa noul sediu in Sibiu a fost influentata de infrastructura foarte bine dezvoltata a orasului si demonstreaza ca grupul german apreciaza cresterea continua a economiei romanesti.


Infrastructura IT a SIMEA Sibiu a reprezentat o problema esentiala pentru procesul de productie, tinand cont mai ales de suprafata intinsa a fabricii (peste 9.000 m2). Pentru a preveni orice riscuri legate de infrastructura IT, SIMEA a hotarat sa se bazeze pe experienta si expertiza Forte Business Services. Capacitatea Forte de a oferi suport local si de la distanta (remote), precum si posibilitatea de a obtine toata gama de servicii dintr-un singur punct de contact si sub o singura raspundere au reprezentat argumente in plus pentru semnarea contractului. Pentru fabrica SIMEA din Sibiu, divizia Operation Related Services (ORS) a Forte Business Services furnizeaza o gama larga de servicii IT, printre care: Service Desk, gestionarea Echipamentelor Multifunctionale, MS Active Directory Infrastructure Servers, Posta Electronica (email), File and Backup si LAN to WAN.


Colaborarea cu Forte a sprijinit SIMEA sa se concentreze asupra activitatii sale principale, care este productia de componente electronice, bazandu-se pe expertii Forte Business Services pentru gestionarea infrastructurii IT. in momentul in care a externalizat catre Forte gestionarea infrastructurii IT, cerinta SIMEA a fost exprimata in mod clar - sprijinirea celor aproximativ 60 de angajati ai fabricii sa se concentreze asupra activitatii zilnice, fara intreruperi.


Servicii si suport


IT Service Desk functioneaza ca punct unic de contact intre utilizatorii finali si furnizorul de servicii. Prin urmare, utilizatorul final nu trebuie sa se alarmeze cand se confrunta cu incidente. Suportul pentru utilizatori asigurat de Forte preia toate problemele semnalate (cum ar fi: incidente, probleme, solicitari de service).


Serviciul de Gestionare a Echipamentelor Multifunctionale asista SIMEA in implementarea infrastructurii adecvate pentru solutiile de imprimare, copiere si scanare a documentelor, permitand prelucrarea acestora in mod eficient.


Serviciul LAN to WAN permite accesul SIMEA la WAN folosind reteaua de transfer intre LAN si WAN, in conformitate cu reglementarile referitoare la securitatea informatiilor. Serviciile LAN-WAN cuprind furnizarea si exploatarea tuturor componentelor active LAN pentru reteaua de transfer. Aceasta include proiectarea si planificarea retelei, administrarea acesteia, monitorizarea si raportarea, configurarea retelei, rutarea, interventia in caz de incident si securitatea retelei.


Serviciul de Posta Electronica a fost conceput sa asigure o platforma de mesagerie electronica eficienta si sigura pentru clienti, bazata pe Microsoft Exchange Server 2003. Acest serviciu ofera beneficiarului o infrastructura de posta electronica si opereaza componentele serverului, localizate in centrele de date ale furnizorului.
Serviciul File and Backup, care include facilitatile de salvare si recuperare de date, asigura utilizatorilor finali schimbul de fisiere in intreaga retea. in consecinta, utilizatorul final poate stoca datele necesare pentru derularea proiectelor sau pentru uzul diverselor departamente ale companiei in spatiul de pe server alocat fisierelor. Datele beneficiarului pot fi salvate si recuperate la timp pentru a asigura accesul rapid la informatii esentiale in caz de eroare a sistemului.


Pentru cel putin trei ani de acum inainte, Forte va asigura pe baza de contract serviciile mai sus mentionate. De asemenea, va crea un mediu adecvat pentru ca angajatii SIMEA sa beneficieze de suport IT de inalta calificare.


Forte Business Services este o noua companie Siemens, ce reprezinta interesele Siemens Business Services (SBS) in Romania sub marca ”Forte – a siemens company”. Detinatoarea unei infrastructuri teritoriale cu 10 sucursale in principalele orase si puncte de lucru in fiecare judet, compania Forte asigura clientilor sai o retea profesionala de servicii cu acoperire nationala. Noua companie beneficiaza de competenta si angajamentul a peste 300 de angajati romani pentru a-si deservi clientii la nivel national. Exploatand cunostintele tehnice si expertiza globala a Grupului Siemens, Forte se numara printre cele mai importante companii romanesti din industria IT, furnizand intreaga gama de servicii de profil.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite