Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Intel Romania Software Development Center lansează opt burse pentru studenţii Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti

04 Decembrie 2012Studenţii Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti pot aplica până pe 3 decembrie a.c. pentru una din cele opt burse de studiu acordate de Intel Romania Software Development Center (IRSDC) pentru anul universitar curent. Valoarea totală a burselor este de 10.000 de dolari şi se acordă pentru perioada februarie – iunie 2013 studenţilor din ani terminali, care îşi pregătesc lucrările de licenţă în domeniul software Open Source.
Prin oferirea acestor burse încercăm să implicăm studenţii în proiecte de cercetare şi dezvoltare în domeniul software Open Source, care conectează teoria cu practica. Licenţa este o lucrare definitorie pentru integrarea profesională a studenţilor, pentru că reflectă nivelul de pregătire şi cunoştinţele acumulate în anii de studiu. De aceea considerăm foarte importantă ghidarea studenţilor către dezvoltarea de proiecte cu rezultate relevante pentru industrie”, a declarat Monica Ene-Pietroşanu, Country Manager Intel Romania Software Development Center.
Studenţii UPB interesaţi să obţină o bursă din partea Intel România pot vizualiza lista de proiecte disponibile pe website-ul http://intel.pub.ro/scholarships/. Următorul pas este să aplice pentru una dintre ele, pe www.diplodocus.ro, până pe 3 decembrie 2012, prin trimiterea CV-ului. În zilele de 6 şi 7 decembrie, aplicanţii vor susţine interviuri cu reprezentaţi din partea Intel Romania Software Development Center şi ai UPB, urmând ca pe 10 decembrie să fie anunţată lista bursierilor, în urma deliberărilor făcute de reprezentanţii Intel şi ai universităţii. La un proiect pot colabora unul-doi studenţi, sub îndrumarea unei echipe mixte formate din unul sau doi ingineri IRSDC şi un cadru didactic de la UPB. Inginerii Intel România vor evalua, de asemenea, rezultatele parţiale şi vor ghida studenţii pe toată durata proiectului cu sfaturi şi recomandări din experienţa practică.
Proiectele constau în dezvoltarea de soluţii software Open Source pe care studenţii trebuie să le proiecteze, să le implementeze şi evalueze.
Pe lângă componenta financiară, Intel Romania Software Development Center le oferă studenţilor posibilitatea de a beneficia de mentoring din partea inginerilor noştri. Totodată, îşi vor putea realiza proiectele în cadrul Intel Student Open Lab recent deschis de Intel România în cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare a UPB. Laboratorul dispune de o zonă de cercetare şi dezvoltare special destinată unor astfel de activităţi”, a adăugat Monica Ene-Pietroşanu.
Programul de burse reprezintă una dintre direcţiile principale de colaborare ale Intel cu mediul universitar din România, alături de stagiile de practică, competiţiile studenţeşti de programare paralelă şi în domeniul Open Source, cursurile şi workshop-urile cu studenţii.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite