Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> SFA >> Stiri si comunicate

Transart implementează soluţia HERMES Evolution la Unibra Rwanda

04 Decembrie 2012Transart a finalizat cu succes prima implementare a solutiei de Sales Force Automation – HERMES Evolution pe continentul african, la Unibra Rwanda – Braserie des Mille Collines din Kigali. Compania belgiana Unibra, care detine drepturile de distributie a berii SKOL in Africa, a ales Hermes Evolution for Windows pentru automatizarea fortei de vanzari, vizand eficientizarea activitatii atat partea de presales cat si pe partea de merchandising.
Am ales solutia furnizata de Transart intrucat utilizasem HERMES si cunoasteam echipa Transart din perioada petrecuta in Bulgaria la doi producatori de bere locali (Kamenitza si Ledenika). Stiam ca HERMES este un sistem SFA care poate fi adaptat la conditiile particulare ale pietei internationale a berii si am avut incredere ca echipa Transart va putea implementa acest sistem in Africa. Un alt aspect important: deschiderea Transart pentru piata din Africa si disponibilitatea de a trimite o echipa in Rwanda pentru a face o serie de teste si verificari la fata locului inainte de semnarea contractului – verificari atât pe partea tehnica si de comunicatii, cat si in ce priveste potrivirea cu modelul de business local.”, a declarat Johan De Smet-Van Damme, Commercial Director SKOL Africa at UNIBRA.
Sistemul implementat vizeaza sprijinirea consistenta a activitatii atat pentru agentii ce desfasoara munca de teren, cat si pentru top & middle managementul din vanzari, acesta din urma beneficiind de suport pe partea monitorizare, control, planificarea activitatilor si stabilirea obiectivelor de vanzari. Din punct de vedere business, implementarea HERMES Evolution la Unibra Rwanda, rezolva cateva tematici esentiale in procesul de distributie a berii si anume:
- Preluarea comenzilor, atat direct de la clientul final, cat si pentru distribuitori;
- Culegerea de informatii de pe teren folosind chestionare de trade-marketing: prezenta produse, preturi, concurenta;
- Controlul mijloacelor fixe/asset-urilor scumpe (frigidere, draft-uri), inclusiv cu fotografiere;
- Control sporit al vanzarilor, stocurilor, costurilor si, in special, al activitatii desfasurate de agenti pe teren.
Implementarea la care am participat in Rwanda a fost o experienta profesionala inedita. Faza initiala a reprezentat o provocare in privinta stabilirii setului comun de valori si concepte – acea fundatie agreata de ambele parti peste care puteam construi relatia cu utilizatorul final al sistemului. De exemplu, la inceput, nu am putut folosi in discutii o serie de termeni, din zona productie-vanzari-distributie, cu care noi operăm uzual in Europa. In pofida diferentelor culturale si a abordarilor de business, ne-am adaptat unii la altii si am reusit sa punem in functiune un sistem care – initial – parea a fi dificil de implementat.”, a declarat Horatiu BOCSA, Project Manager implementare HERMES Evolution – Transart
In Tara celor o mie de dealuri (Rwanda), in care procesul de cartografiere se afla la inceputurile sale, prin asignarea coordonatelor GPS si introducerea obligativitatii de a fotografia fiecare locatie, utilizand HERMES Evolution, Unibra Rwanda a realizat un pas semnificativ inainte, in ce priveste inventarierea exacta a universului de locatii prin care compania isi deruleaza operatiunile de vanzare catre consumatorul final.
Recomand Transart si solutia HERMES, in principal, din urmatoarele motive: Transart a fost partenerul meu de incredere in 3 companii diferite, a fost capabil sa personalizeze HERMES la nevoile noastre de fiecare data, totul la costuri rezonabile si asigurand permanent servicii de suport adaptate nevoilor noastre. Ma bucur sa vad ca primele beneficii incep sa se vada si in Rwanda.”, a mai declarat Johan De Smet-Van Damme.
.Prin implementarea realizata in Africa, Transart demonstreaza inca o data ca HERMES Evolution este un sistem flexibil, parametrabil, usor de adaptat la nevoile unui business international, putand depasi usor barierele legate de limba, cultura sau de integrarea unor elemente specifice modelului local de business.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite