Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

G Data lansează campania "Safe Christmas 2012 – no chance for online fraudsters"

06 Decembrie 2012



G Data va începe din data de 8 decembrie o campanie pentru cumpărături online și navigare pe Internet sigure sub motto-ul "Safe Christmas 2012 – no chance for online fraudsters" . În fiecare zi, calendarul G Data Christmas va deschide o nouă fereastră, cu un nou sfat de securitate. Cu această campanie, G Data vrea să atragă atenția asupra tacticilor folosite de infractorii online și de distribuitorii de malware, deoarece aceștia tind să devină foarte activi în perioada sărbătorilor de iarnă. În plus, oameni de toate vârstele sunt încurajați să-i convingă pe apropiați să conștientizeze această problemă. Astfel, G Data va solicita tuturor utilizatorilor de Internet să trimită pe adresa de e-mail xmas@gdatasoftware.com propriile sfaturi de securitate. Cel mai bun sfat dintr-o zi va fi publicat pe website-ul G Data (www.gdatasoftware.com/safe_christmas ) și pe pagina de Facebook. În semn de mulțumire, fiecare câștigător va primi un premiu special; cadourile includ versiuni complete ale soluțiilor G Data, cadouri de securitate adecvate sărbătorilor de iarnă și un brad de Crăciun G Data original.
Cadourile de Crăciun sunt livrate, de obicei, prin servicii de coletărie. Infractorii exploatează asta și trimit e-mail-uri cu notificări de transport sau facturi false. Aceste mesaje sugerează, de exemplu, că un anumit pachet nu a putut fi livrat sau că o nouă factură este disponibilă în centrul de comenzi. Când utilizatorul accesează link-urile integrate, programe malware se pot instala singure, fără știrea acestuia. Acest gen de e-mail-uri conțin deseori și un fișier atașat care este, deasemenea, infectat cu malware. Dacă utilizatorul deschide atașamentul, malware-ul ar putea descărca un program spyware, care va înregistra toate cheile intrărilor viitoare, de exemplu, datele de logare pentru serviciile de plată sau pentru online banking.
Infractorii oferă produse renumite, de genul ceasurilor luxoase sau branduri ale designerilor cunoscuți la prețuri foarte mici. Link-urile integrate direcționează utilizatorii spre website-uri infectate cu malware sau spre magazine online false de unde datele bancare și nu numai, sunt sustrase pe perioada procesării comenzii. Acest tip de e-mail-uri sunt adesea ușor de identificat după subiect: "Christmas Sale, Thousands of luxury goods for under $100".
O altă strategie întâlnită în această perioadă este trimiterea de felicitări electronice false. Acestea pot conține fișiere atașate infectate cu o varietate de tulpini de malware sau link-uri ce duc spre website-uri infectate.

5 sfaturi de securitate pentru siguranța cumpărăturilor online:
1. Aruncați o privire: Înainte de a cumpăra, cercetăți magazinul online și verificați reputația acestuia. Aceasta include și citirea termenilor și condițiilor generale, a notițelor legale, verificarea condițiile de livrare și costurile suplimentare. Utilizatorii pot face o scurtă cercetare pentru a vedea dacă magazinul online are un renume prost.
2. Plata online: Pe perioada procesului de plată, utilizatorul va verifica foarte atent notificările din browser pentru a se asigura că datele sunt transferate criptat. Un lucru important este să verificați dacă există lăcățelul din bară, abreviația "https" înaintea adresei introduse, background de culoare verde și domeniul desfășurat în partea dreaptă.
3. Direct la coș: În mod ideal, tot spamul ar trebui șters înainte de a fi citit. Utilizatorii ar trebui să evite deschiderea link-urilor integrate sau a fișierelor atașate. Link-urile ce conduc spre site-uri de online banking, magazine online sau servicii de plăți ar trebui introduse manual în browser. În acest sens, ar trebui acordată o mare atenție erorilor de scriere, deoarece infractorii folosesc asta pentru a direcționa cumpărătorii spre website-uri false.
4. Închideți breșele de securitate: Trebuie să folosiți update-uri pentru a vă asigura că sistemele de operare, programele instalate și aplicațiile sunt complet actualizate. Această condiție nu se aplică doar utilizatorilor de computere, ci și utilizatorilor de telefoane inteligente și tablete.
5. Banking securizat: când folosiți serviciul de online banking, ar trebui să folosiți o procedură dublă de autentificare, dacă este posibil. G Data BankGuard – singura protecție împotriva troienilor bancari cunoscuți și necunoscuți – oferă protecție suplimentară pe parcursul tranzacțiilor de plăți online. Cumpărătorii care apelează la un provider de servicii de plată pentru a plăti facturi, ar trebui să apeleze la un provider care îi oferă protecție adecvată.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite