Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

FUJIFILM şi F64 Studio au prezentat noua cameră X-E1 Premium

06 Decembrie 2012



FUJIFILM Corp. și F64 Studio au anunțat lansarea FUJIFILM X-E1, cea de-a doua cameră foto cu obiective interschimbabile anunţată anul acesta de către companie. Urmând îndeaproape modelul foarte apreciat FUJIFILM X-Pro1, X-E1 dispune de același senzor APS-C X-Trans CMOS de 16 megapixeli, cu vizor electronic OLED de înaltă clasă, un corp al camerei mai mic cu blitz încorporat și aceeași montură X pentru obiectivele din gama FUJINON XF. În plus, în această toamnă, Fujifilm a mărit numărul de obiective disponibile de la 3 la 5, urmând ca la începutul anului 2013 să fie disponibile 10.



Cu dimensiuni compacte, ce oferă portabilitate, și un autofocus rapid, X-E1 promite să fie o achiziție interesantă în varietatea de produse seria X. Disponibil în 2 variante – argintiu și negru, designul clasic al camerei X-E1 cu obiective interschimbabile este alegerea potrivită pentru pasionații de fotografie.
Design clasic pentru o operare intuitivă
Fabricat în Japonia, X-E1 exprimă clasă și o calitate înaltă, așa cum se poate observa din fiecare componentă. Părțile ce acoperă vârful și segmentul frontal sunt făcute din magneziu turnat pentru un design rigid, dar totuși delicat. Cu o mărime aproximativ similară cu cea a lui FUJIFILM X100, X-E1 este surprinzător de compact și ușor (doar 350g*), în ciuda setului său de caracteristici avansate. Având o aderență crescută datorită gripului cu înveliş cauciucat, este o cameră foto bine echilibrată cu obiectivele pe montură X poziționate central pe aparat, astfel încât greutatea corpului și a obiectivului să fie distribuită echivalent.
Ușurința cu care se folosește a fost factorul primordial luat în considerare de experții Fujifilm în momentul creării camerei X-E1. La fel ca la celălalte modele din seria X, zonele laterale din partea superioară a aparatului conțin un model texturat pentru ajustări fine. Utilizatorii pot roti inelul de pe obiectiv pentru deschiderea diafragmei cu mâna stângă și pot folosi rotiţele de pe partea superioară pentru modificarea timpului de declanşare și a compensării expunerii cu mâna dreaptă. Acest lucru permite schimbări rapide ale setărilor fără a mai fi nevoie să își ridice privirea din vizor. Funcțiile folosite frecvent în timpul fotografierii pot fi atribuite butonului Fn (Funcție), pentru mai multă flexibilitate.
X-E1 este disponibil în versiunea argintie, perfectă pentru cei ce își doresc o imagine cool, retro, care să le accentueze propriul stil, și în versiunea neagră, pentru fotografii ce preferă să se camufleze în împrejurimi, fără să atragă atenția.
Funcţiile avansate și designul conceput pentru o greutate redusă nu stau în calea lui X-E1 când vine vorba de numărul de cadre. Poate captura aproximativ 250 de poze per ciclu de încărcare**, permițând utilizatorilor să se concentreze asupra fotografiilor fără a se mai îngrijora de bateria rămasă. În plus, aparatul dispune de blitz încorporat de înaltă precizie, echivalent cu număr director (GN) 7***. Folosirea sistemului de măsură TTL permite fotografierea îndeaproape în spațiile închise, cu o cantitate potrivită de lumină.
Vizor electronic OLED cu 2,36 milioane puncte, de înaltă definiţie şi iluminare puternică
Spre deosebire de X-Prol, cu vizorul lui multihibrid, X-E1 se mândrește cu un vizor electronic OLED cu o rezoluție de 2.36 milioane de pixeli, transformându-l în aparatul foto cu cea mai bună rezoluție disponibilă la camerele digitale cu EVF*4. Vizorul lui X-E1 are o structură unică a obiectivului, formată din 2 elemente de sticlă și un element asferic dublu, care împreună cu OLED-ul oferă un display de o calitate superioară.
Panoul OLED oferă o înaltă rezoluție de 2.36 milioane puncte, cu contrast 1:5000*5, ce permite reproducerea fidelă a focalizării, expunerii, balansului de alb și simularea efectelor de film în vizor.
Cele două elemente de sticlă și elementul dublu asferic folosite în construcția vizorului oferă o experiență similară celei oferite de un vizor optic, cu o imagine clară dintr-un colţ în celălalt, fără distorsiuni sau aberaţii geometrice.
Câmpul vizual orizontal deschis, de 25 de grade, permite utilizatorului să scaneze întreaga imagine repede și ușor. Includerea unui cadru soft pentru vizor permite celor ce poartă ochelari să îl folosească fără probleme, în timp ce rotiţa pentru dioptrie ajută la ajustarea distanței dintre ochi și vizorul electronic la o poziție potrivită pentru preferințele vizuale.
Senzor CMOS APS-C X-Trans creat de Fujifilm, randare de culoare şi rezoluţie excepţionale
FUJIFILM X-E1 are același senzor APS-C X-Trans CMOS de 16.3 megapixeli ca și FUJIFILM X-Pro1. Gama unică a filtrului de culoare poate diminua în mod eficient modelul moiré și culorile false fără a fi nevoie de un filtru optic de tip low pass. Acest lucru face posibilă maximizarea capturării la rezoluție avansată și înregistrarea fiecărei fotografii în mod luminos și clar pe toată suprafaţa imagini.
Filtrele color convenționale folosesc un aranjament ce se repetă în seturi de câte 2x2 pixeli, fiind predispuse manifestărilor moiré și culorilor false. Acestea sunt controlate cu un filtru optic de tip low pass introdus între filtru și obiectiv. Totuși, filtrul low pass în sine cauzează degradări în rezoluția imaginii. Ca o comparaţie, senzorul X-Trans CMOS, inspirat de aranjamentul aleatoriu granulaţiei argintii prezente pe film foto, adoptă un complex și aleatoriu aranjament de câte 6x6 seturi de pixeli pentru a reduce modelul moiré și culorile false. Această varietate inovativă de pixeli elimină nevoia de un filtru optic low pass și lasă senzorul X-Trans CMOS să capteze lumina nefiltrată, prin obiectiv, evitând reducerea rezoluției. Astfel, se asigură că primești o calitate ridicată a rezoluției imaginii, care poate face față unei imprimări la mărime de 2700mm x 1800mm.
Acest aranjament unic al filtrului de culoare este, de asemenea, incredibil de eficient în separarea zgomotului în fotografia făcută la setări de sensibilitate înaltă, producând imagini cu un zgomot redus chiar și la ISO-uri cu valori mari. În plus, un avantaj în utilizarea senzorului APS-C este abilitatea de a crea un bokeh frumos – efectul de neclaritate atunci când te interesează profunzimea de câmp când fotografiezi.
O altă caracteristică a lui X-E1 este rapiditatea și precizia ridicată a procesorului Pro EXR pentru reacții rapide atunci când fotografiezi. Procesorul Pro EXR primește semnale ale imaginii de la senzorul CMOS X-Trans și procesează informația rapid, asigurându-te că poți trece la următoarea fotografiere fără pauze.
X-E1 şi obiectivul FUJINON XF18-55mm f/2.8-4 R LM OIS pentru o performanță maximă, cu un autofocus foarte rapid, de 0.1 secunde
Agilitatea crescută a motorului liniar în noul obiectiv XF18-55mm, împreună cu viteza de procesare a semnalului venit din senzorul CMOS, funcţionează perfect cu ajutorul procesorului Pro EXR nou dezvoltat, pentru a obține un salt uriaș în viteza AF și performanța preciziei. Detectarea contrastului camerei X-E1 focalizează extrem de clar în mai puțin de 0.1 secunde.
O capodoperă în tehnologia optică, structura obiectivului din sticlă de înaltă calitate este formată din 14 elemente în 10 grupuri, incluzând 3 lentile asferice, încă un element de dispersare joasă și diafragmă rotunjită cu 7 lame. Zoom-ul obiectivului acoperă o varietate largă de focalizări folosite frecvent, de la 18mm unghi larg până la 55 mm mid-telephoto*6, pentru a furniza o varietate de imagini tip landscape și snapshot.
La o diafragmă f/2.8-4.0 larg deschisă, obiectivul rapid este perfect pentru fotografia la o luminozitate scăzută sau imagini cu un bokeh frumos. Designul compact al obiectivului, realizat prin optimizarea componentelor layout-ului, îi sporește portabilitatea. Designul optic și mecanic avansat este optimizat astfel încât să păstreze obiectivul compact, măsurând 65.0mm x 70.4mm (larg), chiar şi la o deschidere maximă a diafragmei la f/2.8. Obiectivul dispune, la fel ca celelalte din gama XF, de un inel de diafragmă, astfel încât utilizatorii să poate ajusta deschiderea printr-o mișcare naturală, în timp ce țin camera în dreptul ochiului. Obiectivul include şi stabilizare optică a imaginii (OIS), pentru a asigura o stabilizare echivalentă cu până la 4 trepte, controlând efectul de tremur al camerei și permițând utilizatorilor să profite de oportunitățile fotografice.
Montura X originală, creată pentru o performanţă maximă
Sistemul monturii Fujifilm X dispune de o distanţă de la senzor la montură de doar 17.7mm, pentru a maximiza avantajele designului mirrorless al camerei, care elimină mecanismul oglinzii.
Deschiderea largă permite obiectivului să fie montat la aproximativ 7.5mm în interiorul corpului. Distanța focală din spate a fost redusă cât de mult a fost posibil pentru a realiza designul compact și ușor al obiectivului pentru o portabilitate crescută. Distanța focală mică din spate previne, de asemenea, vignettarea, pentru a păstra rezoluția înaltă în toate marginile unei imagini.
Montura conține 10 ținte de contact pentru a facilita comunicarea la o viteză ridicată între corp și obiectiv. Informaţiile despre autofocus, diafragmă și celălalte mișcări ale lentilelor sunt extrem de repede către aparat.
Folosind un adaptor FUJIFILM M Mount, X-E1 poate folosi o varietate largă de obiective M pentru a oferi mai multe posibilităţi.
Diverse moduri de a fotografia pentru a reproduce cu exactitate texturile distinctive din filmulul foto convenţional
X-E1 oferă modul creativ FUJIFILM de “simulare a filmului”, pentru a simula texturile distinctive de pe un film convențional. Folosiți saturația ridicată “Velvia” pentru fotografiile panoramice ce cuprind culori primare uimitoare, “ASTIA” pentru a reproduce un ton al pielii precis și neted, iar pentru cei mai versatili, “PROVIA” pentru un aspect cât mai natural, precum și două setări suplimentare, bazate pe filmele color profesionale negative. Soft tonal PRO Neg.Std şi modul pentru claritate PRO Neg.Hi sunt ambele corespunzătoare pentru fotografia tip portret de interior. Trei tipuri diferite de filtre sunt disponibile pentru simularea efectului monocrom și sepia. Funcția “Film Simulation Bracketing” utilizează o singură expunere pentru a produce trei imagini cu efecte aplicate pe Film Simulation.
Procesarea digitală avansată permite expunere multiplă - două expuneri sunt suprapuse pentru a crea o singură imagine. Dupa selectarea modului Expunere Multiplă, faceți prima poză și afișați imaginea fie pe EVF sau pe un monitor LCD ca referință când va lua a doua poză. Acest sistem facilitează poziționarea mai exactă și focalizarea.
Capacitatea de a lua două poze în timp ce verifică vizual imaginea terminată permite utilizatorilor să producă fotografii cu expresii unice.
Filmarea Full HD
Filmeză clipuri Full HD (1920 x 1080) la 24 fps. În plus, acum poți folosi Monochrome sau modurile “Simulare a Filmului” când filmezi, și profită de senzorul mare al X-E1 și de obiectivul luminos XF pentru a imortaliza filmări cu un superb efect bokeh defocusat.
Conectează un microfon (disponibil în magazine), cu un jack de Ø2.5mm, împreună cu telecomanda și înregistrează audio cu o claritate sporită. X-E1 îți permite să filmezi fără să îți faci griji în legătură cu zgomotul operațional al corpului aparatului sau a sunetului motorului obiectivului atunci când captezi imagini.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite