Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Private Cloud >> Stiri si comunicate

Premiera pe piata locala: GecadNet lanseaza un appliance de private cloud

06 Decembrie 2012



GecadNet a lansat astazi oficial SystemV, un appliance de private cloud care combina hardware furnizat de Prosys (servere Truster) cu platforma de virtualizare Microsoft HyperV din Microsoft Windows Server 2012 si suita de automatizare si management Microsoft System Center. Compania a investit peste 60 de mii EUR in dezvoltarea si testarea produsului, componentele fiind perfect integrate si configurate pentru a permite o utilizare in regim plug and play. SystemV este livrat in trei versiuni:
- Standard: 1 server fizic + Windows Server 2012 + Hyper-V + Microsoft System Center 2012 (pentru companii cu pana la 50 de utilizatori sau companii care pot tolera downtime de cateva ore in caz de pana hardware)
- Advanced: 2 servere fizice + Windows Server 2012 + Hyper-V + Microsoft System Center 2012 (pentru companii cu pana la 250 de utilizatori sau care pot tolera downtime de cateva minute in caz de pana hardware)
- Data Center: 3 servere fizice + Windows Server 2012 + Hyper-V + Microsoft System Center 2012 (pentru companii care nu pot tolera downtime in caz de pana hardware)
Costul de intrare este de 4.900 EUR (versiunea entry level) care insa poate fi utilizata in regim de inchiriere contra 125 EUR/luna. Versiunea superioara depaseste 10.000 EUR si poate fi inchiriata la un cost lunar de 740 EUR/luna. GecadNet livreaza optional si unitati de stocare pe banda, UPS-uri, rack-uri, switch-uri gigabit si servicii, adica tot ce are nevoie clientul. Solutia pare ideala pentru companii mici/medii care au cateva aplicatii functionale pe hardware mai vechi si mai lent si vor sa le consolideze pe o infrastructura mai performanta. Toate componentele sunt disponibile in piata si separat, prin alti parteneri Microsoft, insa oficialii GecadNet afirma ca acestea au fost testate si preconfigurate si prin urmare pot fi utilizate imediat, ceea ce elimina timpii morti. Mai mult, oferta de inchiriere este unica pe piata si reprezinta un avantaj competitiv important. Mentenanta este optionala pentru a nu forta mana clientului care are o echipa IT proprie, capabila sa gestioneze acest aspect. Au optat pentru servere ProSys si nu un brand international, deoarece ProSys este un furnizor local apreciat, iar preturile sunt foarte accesibile.

GecadNet intentioneaza sa vanda cca 120 de unitati SystemV in urmatoarele 10 luni, sectoarele economice vizate fiind proiectare si retail. Solutia se adreseaza insa unei piete mai largi, reprezentata de orice companie care doreste sa isi modernizeze infrastructura, sa reduca riscurile si sa obtina performante asemanatoare cu cele ale companiilor mari si foarte mari, cu costuri accesibile pentru bugetele lor si intr-un interval de timp foarte scurt. Alaturi de SystemV, GecadNet vinde si alte solutii de cloud, in principal Office 365 de la Microsoft impachetat intr-un brand propriu VirtualDesk. Pentru 2013, oficialii GecadNet considera ca solutiile de tip cloud vor reprezenta cca 20% din civra de afaceri a companiei, pe fondul unei cresteri a cererii de peste 120%.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite