Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Private Cloud >> Stiri si comunicate

GECAD NET lanseaza primul sistem de cloud privat „la cheie” pentru IMM-uri

07 Decembrie 2012



Compania GECAD NET, parte a GECAD Group, a lansat, alaturi de reprezentantii Microsoft Romania, sistemul de cloud privat SystemV. SystemV este primul produs de private cloud „la cheie” pentru IMM-uri dezvoltat de o companie romaneasca si reprezinta intrarea GECAD NET pe piata solutiilor personalizate de cloud computing si virtualizare. GECAD NET SystemV se adreseaza companiilor care doresc sa isi modernizeze infrastructura, sa reduca riscurile si sa obtina performante asemanatoare cu cele ale companiilor mari si foarte mari, cu costuri accesibile pentru bugetele lor si intr-un interval de timp foarte scurt.
In acest an, cererea pentru solutii cloud a crescut cu 120% fata de anul trecut. Am remarcat ca exista un segment apreciabil de companii care nu sunt pregatite sa isi mute informatiile in cloud public dar, in acelasi timp, doresc sa beneficieze de avantajele tehnologiilor de virtualizare”, declara Serban Prejoianu, CEO GECAD NET.
SystemV este o solutie de private cloud care include 3 tehnologii intr-un singur pachet:
-unul sau mai multe servere hardware
-software de virtualizare de ultima ora – Microsoft Windows Server 2012 with Hyper-V
-instrumente de management al infrastructurii informatice – Microsoft System Center 2012.
Principalele beneficii ale GECAD NET SystemV constau in diminuarea riscului de indisponibilitate a aplicatiilor si infrastructurii, monitorizarea automata, flexibilitatea și scaderea costurilor. Companiile mici si mijlocii vor avea la dispozitie o solutie la nivel enterprise ca beneficii, dar la costuri accesibile IMM-urilor.
Solutia este disponibila in trei editii comerciale:
-Standard: 1 server fizic + Windows Server 2012 + Hyper-V + Microsoft System Center 2012 (pentru companii cu pana la 50 de utilizatori sau companii care pot tolera downtime de cateva ore in caz de pana hardware)
-Advanced: 2 servere fizice + Windows Server 2012 + Hyper-V + Microsoft System Center 2012 (pentru companii cu pana la 250 de utilizatori sau care pot tolera downtime de cateva minute in caz de pana hardware)
-Data Center: 3 servere fizice + Windows Server 2012 + Hyper-V + Microsoft System Center 2012 (pentru companii care nu pot tolera downtime in caz de pana hardware)
Segmentul companiilor mijlocii influenteaza semnificativ dezvoltarea economica si crearea de noi locuri de munca in Romania. Deloc intamplator, cererea de solutii IT din acest segment continua sa fie solida, atat ca suport pentru dezvoltarea afacerilor cat si pentru a obtine eficienta la nivelul operatiunilor companiilor”, spune Marius Filipas, Specialist in solutii de Cloud Privat si Hibrid Microsoft Romania. „Cu deja mai multe servere virtualizate decat fizice in lume si o tendinta clara de crestere, semnificativ mai mare in Romania decat in multe tari din regiune, virtualizarea a transformat modul in care companiile opereaza infrastructurile IT. Accesul convenabil la aceasta tehnologie in piete relativ noi, cum este cea a companiilor mijlocii in Romania, cat si foaia de parcurs spre cloud privat pentru companiile cu experienta acumulata in virtualizarea serverelor, pozitioneaza unic Microsoft in Romania pentru a raspunde pietei cu cele mai bune solutii de virtualizare si cloud privat. Felicitam GECAD NET pentru alegerea tehnologica si pentru ca au realizat prin SystemV o solutie la cheie cu impact direct si imediat in afacerile clientilor nostri comuni”, completeaza Marius Filipas.
Solutiile private cloud vor acoperi tot mai mult cerintele IT ale companiilor din orice domeniu de activitate. Serverele TRUSTER reprezinta o solutie hardware flexibila si avantajoasa, perfect compatibila si optimizata cu platforma sofware dezvoltată de GECAD NET si integrata in SystemV. SystemV este o solutie la cheie, cu suport si service profesionist, pentru companii orientate catre eficientizarea activitatilor de business cu ajutorul tehnologiei”, precizeaza Petrica Barbieru, General Manager ProSys, partener hardware SystemV.
GECAD NET a reusit in primele 9 luni ale anului sa isi sporeasca numarul de clienti din categoria companiilor mici si mijlocii cu 20% fata de anul trecut.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite