Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Administratori IT, pregătiţi-vă pentru o creştere a fenomenului BYOD după sărbători!

13 Decembrie 2012



Mulţi angajaţi vor primi noi gadget-uri în acest sezon de sărbători şi indiferent dacă va fi un iPad 4, o tabletă Galaxy sau un smartphone cu Android, majoritatea va dori să îl folosească şi la serviciu după sărbători. Întrebarea este: cât de pregătit este departamentul tău IT pentru acest scenariu? Pentru a face faţă fluxului de dispozitive mobile departamentul IT trebuie să fie pregătit să adopte trendul Bring-Your-Own-Device (Adu-ţi propriul dispozitiv). Obiectivele acestuia trebuie să fie o infrastructură pusă la punct pentru a menţine angajaţii fericiţi (prin a le permite utilizarea dipozitivelor) şi controlul asupra a ceea ce se întâmplă cu informaţiile companiei pe aceste dispozitive.
"BYOD nu este ceva nou ce s-a întâmplat în ultimul an sau în ultimii doi ani. De când sunt disponibile dispozitive mici care pot stoca cantităţi mari de date precum stick-urile USB în orice formă, administratorii IT trebuie să facă faţă angajaţilor care vor să le folosească şi la locul de muncă, fapt ce duce, de obicei, la o productivitate sporită, cu dezavantajul apariţiei unor riscuri precum scurgeri de date, furt de date şi pierderi de date. De aceea, soluţii care acoperă o varietate de dispozitive care permit controlul nu numai asupra smartphone-urilor şi tabletelor, dar şi asupra dispozitivelor portabile de stocare sunt necesare (…) Noi, cei de la CoSoSys, sfătuim companiile şi Administratorii IT să plănuiască din timp întoarcerea personalului lor, încărcat cu noi gadget-uri după sărbători şi să nu îl demotiveze prin interzicerea folosirii acestor "jucării" la locul de muncă. Cu appliance-urile (virtuale sau hardware) Endpoint Protector Mobile Device Management şi Device Control departamentele IT vor fi pregătite pentru această provocare", a spus Roman Foeckl, CEO CoSoSys.
Pentru a preveni formarea unei cozi la help desk-ul IT după întoarcerea angajaţilor din vacanţă, Endpoint Protector oferă diferite metode de înscriere a dispozitivelor acestora, prin SMS, cod QR, E-mail sau Aplicaţie Android.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite