Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> CRM >> Stiri si comunicate

Aluterm Group a implementat SeniorCRM

13 Decembrie 2012



Aluterm Group, furnizor de produse și servicii în industria construcțiilor din România, a implementat sistemul CRM de la Senior Software, care permite companiei măsurarea, controlul și îmbunătățirea tuturor activităților de vânzare și post-vânzare.
Aluterm Group oferă sisteme complete pentru intrări automate, plăci de policarbonat, trape de fum și ventilație, luminatoare, copertine și echipamente complexe pentru parcări automate. Sediul central este în Cluj, dar compania este prezentă la nivel național prin punctele de lucru din București, Iași, Craiova și Arad. În aceste condiții, era necesară gestiunea integrată și transparentă a activităților desfășurate, care să favorizeze scurtarea ciclului de vânzare și controlul indicatorilor de business.
„Un sistem CRM înseamnă control, informație completă mereu la îndemână și posibilități multiple de analiză și previzionare. Pentru Aluterm Group ne-am dorit un sistem robust, sigur și ușor de folosit prin care să ne atingem obiectivele de productivitate stabilite, de aceea am ales soluția CRM oferită de Senior Software, dezvoltată pe cea mai nouă tehnologie de la Microsoft.", declară Octavian Fanea, Sales Manager Aluterm Group.
Un element extrem de important pus la dispoziția companiei Aluterm de către sistemul CRM este posibilitatea de a împărți activitatea de vânzare în etape, în funcție de punctul în care se află discuția cu un potențial client. Mai departe, fiecărei etape îi corespunde o probabilitate de câștigare a proiectului. Aceste două elemente sunt de bază în construirea pipeline-ului de vânzări, cu ajutorul căruia managerii obțin rapid prognoza asupra contractelor ce vor fi semnate într-o anumită perioadă. Mai mult decât atât, acest tip de raport reprezintă un centru de diagnostic al activităților care trebuie îmbunătățite în vederea creșterii numărului de oportunități de vânzare.
Printre beneficiile obținute de Aluterm în urma implementării sistemului CRM de la Senior Software se numără:
- Vizibilitate crescută asupra informațiilor referitoare la clienți și prospecți și a interacțiunilor cu aceștia;
- Comunicare consecventă și unitară atât cu clienții și prospecții, cât și cu partenerii de afaceri, datorită lucrului cu o bază de date comună, integrată;
- Automatizarea fluxului de vânzare și măsurarea mai riguroasă a rezultatelor;
- Îmbunătățirea procesului de ofertare și gestionarea eficientă a oportunităților de vânzare;
- Managementul integrat al proiectelor desfășurate și controlul resurselor implicate.
Finalizarea cu succes a proiectelor complexe de construcții realizate de companie implică, pe lângă gestionarea eficientă a resurselor, și o responsabilitate crescută asupra modului în care sunt abordate, astfel încât clienții să obțină de fiecare dată rezultatele scontate. Cu SeniorCRM angajații Aluterm au posibilitatea să organizeze mai bine activitățile pe proiectele în desfășurare, resursele disponibile sau alocate și taskurile ce revin fiecăruia.
În plus, managementul companiei obține o imagine de ansamblu asupra interacțiunilor cu clienții și prospecții și poate controla mai eficient activitățile de prospectare, ofertare, vânzare și post-vânzare.
Activitatea companiei Aluterm este împărțită între cele trei divizii: PARKOMATIC – care furnizează sisteme automate de parcare cu echipament complet, în funcție de proiectul în cauză. Parcările sunt aplicații cu grade variate de complexitate, de la sisteme simple la parcări plurivalente, în functie de numărul de utilizatori, de dotările necesare și de funcțiile dorite de către beneficiar; SIATEC – ce oferă sisteme automate pentru orice tip de intrări; MAKROPLAST – responsabilă cu tot ceea ce înseamnă produse din piața plăcilor de policarbonat.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite